ενημέρωση 4:56, 24 May, 2019

Στο φίλο μου Δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Καλησπέρα, Γιώργο. Σήμερα θα γράψω για εσένα. Δεν έχω κάποιο καλύτερο θέμα. Εκλογές έρχονται, Δήμαρχος είσαι, αντίπαλός σου είναι ο Βάρσος, οπότε για εσένα θα γράψω. Κοίτα να δεις τι θα γράψω.

Γιώργο, βλέποντας το μένος που υπάρχει από κάποιους απέναντί σου, δεν μπορώ να αποφύγω κάποιες σκέψεις.

Εντάξει, κι εγώ σε έχω χαρακτηρίσει «πολιτικό απατεώνα», «κωλόπαιδο» και «σκ@τά» αλλά δεν νιώθω την ανάγκη να τα γράφω κάθε μέρα αυτά. Τα έγραψα, όταν τα σκέφτηκα, αλλά δεν βλέπω το λόγο να τα επαναλαμβάνω διαρκώς.

Σκέφτομαι πως, για να έχει κάποιος λύσσα και εμμονή απέναντι σε κάποιον, υπάρχουν κάποια ενδεχόμενα.

Ένα ενδεχόμενο είναι να είναι ερωτευμένος μαζί του. Όταν έχεις εμμονή με κάποιον, είναι πολύ πιθανό να τον έχεις ερωτευτεί.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να τον έχεις πιστέψει, να τον έχεις ψηφίσει και να θεωρείς πως σε εξαπάτησε.

Ένα τρίτο ενδεχόμενο είναι να τον φθονείς. Γιατί αυτός και όχι εγώ; Γιώργο, αυτό νομίζω πως νιώθουν απέναντί σου πολλοί πρώην Νεοδημοκράτες που δεν είχαν την δική σου διαδρομή, αν και θα το επιθυμούσαν. Και πίσω από την δική τους «ηθική ανωτερότητα» και το μένος εναντίον σου, δεν υπάρχει τίποτε άλλο από φθόνος.

Γιώργο, εγώ ούτε σε ερωτεύτηκα -αν και είσαι ερωτεύσιμος-, ούτε σε ψήφισα, ούτε σε ζηλεύω. Δεν πέρασα από την βαθιά εκκλησία, αν και μάλλον έχω εκκλησιαστεί περισσότερες φορές απο εσένα.

Θεωρώ πως είσαι ένας άνθρωπος του καιρού σου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Γιώργο, ξέρεις ότι είσαι ένας τυχερός άνθρωπος.

Την ώρα που γεννιόσουνα, οι Μοίρες χτυπούσαν μπάφους και χορεύανε τσιφτετέλια.

Έγινες Δήμαρχος επειδή δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

Ακόμα και οι προσκυνημένοι Κηφισιώτες κατάλαβαν - μετά την κατάντια της πόλης- πως είναι κάπως γελοίο να εκλέγουν ακόμα αυτούς που έφεραν τη πόλη σε αυτή τη θέση.

Και εξέλεξαν εσένα, που υποσχόσουν τα πάντα αλλά ήξερες πως είχες άπειρες δικαιολογίες για να μην κάνεις τίποτα από αυτά.

Γιώργο, κατάλαβες πολύ καλά τον ψυχισμό των Κηφισιωτών.

Το ένιωσα τις μέρες μετά τις εκλογές, όταν βρέθηκα στην πλατεία του Πλάτανου, με μερικές εκατοντάδες απελπισμένους πολίτες.

Οι Κηφισιώτες δεν ήταν εκεί να υποστηρίξουν την ψήφο τους.

Και μετά σε έκαναν Δήμαρχο. Είχαν και ενοχές για αυτούς που ψήφιζαν επί δεκαετίες.

Αν το καλοσκεφτείς, πάλι δεν είχαν επιλογές. Και εσύ είχες το πλεονέκτημα να μην είσαι αυτός που οδήγησε τη απόλυτη κατάντια τη πόλη, ενώ ο Χιωτάκης με την αριστεία -που το έκαναν- είχε απαξιωθεί πια εντελώς. Τυχερός άνθρωπος.

Κατάλαβες πολύ καλά και τον ψυχισμό των συντρόφων σου. Πεινασμένα ανθρωπάκια που -παρά τις διάφορες επαναστατικές φανφάρες- θα σκότωναν για μια καρέκλα και έναν μισθούλη. Εντάξει, υπήρξαν και κάποιες εξαιρέσεις.

Φυσικά τα βρήκες με το Χιωτάκη και γίνατε και φιλαράκια. Δεν είχα καμία αμφιβολία για αυτό· με το Χιωτάκη είχατε κοινό αρπαχτικό παρελθόν, άρα και κώδικα επικοινωνίας. Αν έχεις γνωρίσει έναν πρώην αρπάχτα, τους έχεις γνωρίσει όλους. Πιο προβλέψιμοι και από τον θάνατο.

Γιώργο, καλά σου πήγαν τα πράγματα.

Ε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να είσαι Δήμαρχος σε μα πόλη της απόλυτης κατάντιας. Έχεις δικαιολογίες για όλα. Και μια εντολή για όλα.

Τώρα, Γιώργο, έχεις τις εκλογές.

Ξέρω ότι θέλεις να τις κάνεις τον Μάιο, με την ελπίδα πως -στο μεταξύ- θα έχεις ανταμειφθεί με το βραβείο της ανοιχτής παλάμης για τις υπηρεσίες που προσέφερες στη Κηφισιά.

Γιώργο, δεν έχει μεγάλη πλάκα που ξεκίνησες από το Μαρούσι με τις θρησκευτικές ιδεοληψίες για να καταντήσεις να πάρεις το π@ύλο;

Καλά, είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια. Ούτε ταινία των Μόντι Πάιθον να ήταν.

Έχει μεγάλη πλάκα η ζωή, Γιώργο.

Ξέρεις τι θα ήταν πάρα πολύ αστείο;

Να χάσεις τις εκλογές από τον Βάρσο.

Από τον Βάρσο!

Το φαντάζεσαι Γιώργο;

Φαντάζεσαι να χάσεις τις εκλογές από το Βάρσο γιατί εσύ ο Όσιος το άγιο παιδί τάκανε τάτσι – μίτσι – κότσι με το Χιωτάκη ο ίδιος και η οικογένειά του κολυμπάνε στην διαφθορά επί δεκαετίες, έχει μαζέψει γύρω του όλους που έχουν ντοκτορά στις αρπαχτές και εσχάτως συμπαραστέκεται και σε συνεργάτη του;

Γιώργο, αν χάσεις από τον Βάρσο, πραγματικά θα είσαι για κλάματα. Το καταλαβαίνεις αυτό.

Από την άλλη, αν νικήσεις τον Βάρσο, μην χαρείς και πάρα πολύ. Τον Βάρσο θα έχεις νικήσει. Σιγά τα λάχανα. Δηλαδή, μην τρελαθείς κιόλας. Άλλωστε, τον Δήμαρχο στη Κηφισιά τον βγάζουν όσοι είναι καλοί στις αρπαχτές.

Γιώργο, εγώ, στα δικά σου τα χρόνια, έκανα μερικά βήματα προόδου.

Έκοψα από πολλά λαμόγια που συναναστρεφόμουν -και το έπαιζαν επαναστάτες- αλλά το κυριότερο είναι πως, στα δικά σου χρόνια, έφτασα τις 140 εκδρομές.

Με τον Χιωτάκη είχα κολλήσει στα 100.

Α, όλα κι όλα, εγώ με τον Γιώργο έκανα εκδρομές.

Να είσαι καλά, Γιώργο. Τώρα πάω βόλτα στον ήλιο. Γεια χαρά!

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 19:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.