ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

Χιωτάκης και Μπόζος μαζί - «Αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια» -

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ο Πάνος Μπόζος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Χιωτάκη. Δεν έμεινα έκπληκτος, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής όλα να αλέθονται, να κονιορτοποιούνται στο μύλο των προσωπικών συμφερόντων,. Δεν θα έλεγα φιλοδοξιών, είναι άκαιρο εντελώς.

Μάλιστα, αλλά ποιος είναι ο Πάνος Μπόζος;

Ο Π. Μπόζος ήταν, κάποτε, όχι στο μακρινό παρελθόν, στο πρόσφατο, δημοτικός σύμβουλος με το Πασοκ και τον Μανωλάκη Κουρμαδιά. Όταν απέτυχε ο Μανωλάκης και ξεκίνησε για τον Χιωτάκη αφού έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Βασίλη Βάρσο, βρήκε ευκαιρία ο Μπόζος και αφού έβαλε όλα τα μέσα που διέθετε (λέγε με Τηλέμαχο Χυτήρη) πήρε το χρίσμα από το Πασοκ και αφού προηγήθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα πάτωσε, πήρε ότι του άξιζε την Τρίτη θέση, με 2 δημοτικούς συμβούλους.

Από τότε όμως έγιναν πολλά άξια λόγου γεγονότα.

Ο Πάνος Μπόζος, μαθηματικός στο Γυμνάσιο της Κηφισιάς γεννημένος και με καταγωγή από την Κυπαρισσία ξαφνικά τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης της δυτικής Πελοποννήσου.

Εδώ αρχίζει το ματς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, το ήδη βαρύ κλίμα που υπήρχε για τον Παναγιώτη Μπόζο επέτεινε και η υπόθεση με την μαύρη παράνομη - ανασφάλιστη εργασία από αλλοδαπές ψευτο-αποκλειστικές Βουλγαρικής καταγωγής οι οποίες τα τελευταία χρόνια εργάζονταν σωρηδόν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα και βιβλιάρια σε σχέση με τις νόμιμες.

Από δάσκαλος πρόεδρος Νοσοκομείου, καταλαβαίνετε υποθέτω. Δεν έχουν περάσει 2 χρόνια και αρχίζουν οι γκρίνιες. Πολλά λέγονται και γράφονται για ατασθαλίες, η τοπική κοινωνία βοά, τι κλίμα ήταν στραβό τόφαγε και ο γάιδαρος που λέει και ο λαός.

Δεν σας προκαλεί κανένα αίσθημα, μια δυσφορία, κάτι τέλος πάντων; Όχι, σωστά, έχουμε μάθει πλέον πόσο βρώμικοι είναι οι πολιτικοί, από το Πασοκ και από τη Ν.Δ

Αναγκάζετε σε παραίτηση. Λόγω των περικοπών, έτσι ισχυρίζεται, που έκανε η τότε κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Για το κυρίως θέμα κουβέντα, τσιμουδιά. «τα ψιλά» που λέει και ο λαός που βρίσκονται; Σωστά καταλάβατε. Το νοσοκομείο λειτουργεί και βασιλεύει, δεν έγιναν οι περικοπές. Ειρήσθω εν παρόδω θα βγουν στη επιφάνεια όλοι οι καταχωνιασμένοι σκελετοί, είναι βέβαιο. Προς το παρόν τα τρωκτικά ακόμη εξακολουθούν και διαφεντεύουν τις ζωές μας.

Λοιπόν θα αναρωτηθείτε, ο πρώτος είναι ή τελευταίος από το Πασοκ. Ειδικά από τα άνοιγμα της «δημοκρατικής παράταξης» στο δόγμα Βενιζέλου. Ή και ο Νίκος Χιωτάκης καλύτερος είναι;, το ίδιο κουμάσι.  

Μεταξύ κατεργαρέων η ειλικρίνεια.

Σε συζήτηση, σε μια συνάντηση με τον Νίκο Χιωτάκη παρουσία κοινού, αξιόπιστου γνωστού , ως κυνικότερος των κυνικών το είχε πει πιο χοντρά «Νίκο θέλεις να σου φέρω το Μπόζο που σε βρίζει να κάνει μπροστά σου μια τούμπα;»

Έγινε, done

Είναι ωστόσο κάτι πιο βαθύ από ακροβατικά και κωλοτούμπες. Ένα δομικό στοιχείο της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι διάφοροι δημοσιολογούντες που απέδωσαν ο ένας στον άλλο την ιδιότητα του δημοσιογράφου και το επέβαλαν στη συνέχεια στην κοινωνία. Ευέλικτοι δημοσιοσχεσίτες, λομπίστες του τίποτα, ταχυδακτυλουργοί της αρπαχτής, κατάφεραν να αλώσουν τη Κηφισιά αλλά κυρίως τη πίστη, τη νοικοκυροσύνη των Κηφισιωτών και να γίνουν σύστημα αναφοράς. Συναγωνίζονταν ποιος θα αποκαλέσει περισσότερους αντιδήμαρχους και δήμαρχους, πρώην και νυν με τα μικρά τους ονόματα, ποιος θα γίνει ομοτράπεζος ή ομοκρέββατος της ελίτ, ποιους θα εξυπηρετήσουν και από ποιους θα εξυπηρετηθούν, πόσες αργομισθίες και γραφεία εξυπηρέτησης θα αλώσουν.

Όλο αυτό το μόρφωμα το ονόμασαν Δημαρχία στη Κηφισιά, επιτυχίες τους και (δυστυχώς) το έκαναν σύστημα αναφοράς και μέτρο για ολόκληρη την κοινωνία. Δεν γνώρισαν ποτέ πεζοδρόμιο, (πολιτικό τουλάχιστον) και κατάφεραν να ταυτίσουν τη δημοσιογραφία με την ανάλυση του γραφείου και τα σφηνάκια στο μπαρ. Μπορούν με μεγάλη ευκολία να διακρίνουν την αδιακρισία του λόγου αλλά ποτέ το έγκλημα που γίνεται γύρω τους. Ανησυχούν για τη φοροδιαφυγή του καστανά και το πλαστό έγγραφο της καθαρίστριας, αλλά αναγνωρίζουν επιθετικές ενέργειες αν τους μιλήσεις για offshore και μίζες. Είναι οι κλασσικοί Μπρεχτικοί ήρωες που όντας χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Εν τω μεταξύ και για να χαθεί η επαφή ο Πάνος Μπόζος φεύγει, αποχωρεί από το Πασοκ και βάζει υποψηφιότητα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Στέφανου Τζουμάκα.

Σαν τη καλαμιά στο κάμπο κάθετε η μπίλια στο Χιωτάκη, αυτόν που έβριζε σκιαιώτατα, άχρηστο τον ανέβαζε, κλέφτη το κατέβαζε. Ξαφνικά αγαπημένοι στο κοινό όραμα για μια Κηφισιά που αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Μάλιστα, υπονοούν ότι έχουμε πάθει αλτσχάιμερ, λοβοτομή. Δεν θυμόμαστε. Βγαίνουν λες και είναι παρθένοι, πρώτη τους φορά στη πολιτική της Κηφισιάς.

Ο Ν. Χιωτάκης λησμονεί κάτι σημαντικό, οι Κηφισιώτες τον πέταξαν σαν τη τρίχα απ’ το ζυμάρι για τον ίδιο λόγο, την αναξιοπιστία του, την προσήλωσή του στο δόγμα «φάε, ξαναφάε, μην δίνεις λογαριασμό στου ιθαγενείς»

Άντε να βρεις άκρη. Είναι η απόλυτη εφαρμογή στην πολιτική του "γκόμενες και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια...". Τι πιθανότητες δίνετε να ζητήσει ο άνθρωπος να τον ξαναρίξουν σε κώμα; Φοβάμαι πολλές... Εκτός και αν σηκωθεί και πάρει τα βουνά... Ή τρελαθεί ο κακομοίρης. Βεβαίως πιο κακομοίρηδες είμαστε εμείς που τα βιώνουμε όλα αυτά εδώ και μερικά χρόνια καθημερινά... Μόνο που τελευταία το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Και θα ξεφύγει εντελώς σε όλα τα επίπεδα όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές.

Το δια ταύτα, ο Πάνος Μπόζος είναι ένα χαρτί καμένο εξ’ αρχής, δεν πρόκειται να βγει δημοτικός σύμβουλος σε καμία απολύτως περίπτωση, εκτός, εκτός αν έχουν κάνει υπόγειες συμφωνίες να δώσει όλες του τις προσωπικές ψήφους ο Ν. Χιωτάκης. Αλλά, υπάρχει και αυτό, οι ψηφοφόροι, φίλοι Χιωτάκη δύσκολα θα πειστούν να δώσουν σταυρό σε ένα άτομο περαστικό, αριβίστα, ένα άτομο όπου φυσάει ο άνεμος, ή να το πώς πιο ωμά, όποιος δίνει το «παραδάκι»

Ένα άτομο από την Κυπαρισσία με την ιστορία του Πάνου Μπόζου, συνεργάζεται με τον αποτυχημένο πρώην Δήμαρχο Ν. Χιωτάκη.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 19:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.