ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

ΕΡΤ – Πλυντήριο, καθαρτήριο

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ενώ ο Δάντης περιγράφει στη Θεία Κωμωδία το καθαρτήριο ως «προάστιο» ή «προθάλαμο» της Κολάσεως, ορθότερα θα μπορούσε να περιγραφεί ως «προθάλαμος του Παραδείσου». Στην πραγματικότητα, η κατάσταση ανυπομονησίας της ψυχής για την είσοδο στον Παράδεισο, πιθανόν να είναι η μόνη τιμωρία που υφίσταται η ψυχή. Οι ψυχές του Καθαρτηρίου μπορούν να ωφεληθούν από τις προσευχές των πιστών και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Έτσι, βασικό ρόλο στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα του Καθαρτηρίου παίζει η προσευχή υπέρ των νεκρών.

Εμείς, ακούγοντας, βλέποντας αυτά τα απαράδεκτα άτομα δε φύγαμε γιατί το θέλαμε λεύτερα να διαλέξουμε μιάν άλλη γη. Ούτε και σε μιάν άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν. Εμείς δεν φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνήγησαν, μας προγράψανε.

Έτσι απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιό κοντά στα όνειρά μας, προσμένοντας μια άλλη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ’ ερωτήσεις κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα ν’ απαρνιόμαστε, χωρίς να συχωράμε τίποτα απ’ όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε. 

Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ’ εδώ τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ’ τα στρατόπεδά τους. Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει. 

Ο καθένας μας, περπατώντας μες στο πλήθος με αποχαυνωμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μαρτυράει τη ντροπή που τη χώρα μας μολεύει. Όμως κανένας μας δε θα μείνει εδώ άπραγος. Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα.

Όχι δεν είναι ο Σκαι, ούτε ο Αντένα, το Star, μήτε το γκρούπ Μαρινάκη ή το Πρώτο Θέμα. Όχι δεν είναι τα πρωτοκλασάτα ΜΜΕ που στηρίζουν τη Ν.Δ

Βρήκε διέξοδο και «τρύπωσε» να εξακολουθήσει να διοχετεύει τις άρρωστες θέσεις της η προσωποποίηση της αυθάδειας, της απρέπειας, του φιλοτομαρισμού, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην κρατική ΕΡΤ. Το μόνο μέσο που έχει η κυβέρνηση απέναντι στη μονοτονία των κλασικών μέσων.

Δεν αναφέρομαι στο δηλητήριο που πάντα ξεστόμιζε, «…δεν ντρέπεται ο Τσίπρας που έχει την Περιστέρα αστεφάνωτη», λες και θα πρέπει να απολογηθεί σε δαύτους.

Τέτοια ανάρμοστα παρόμοια σχόλια έχουν διαπράξει πολλοί.

Αναφέρομαι στη υπεράσπιση από μέρους της του παιδεραστή, του ανώμαλου, του κτήνους Ν. Γεωργιάδη. Η Άννα Ασημακοπούλου το μόνο στέλεχος της βουλής, της Ν.Δ που προσφέρθηκε να υπερασπιστεί το ανθρωπόμορφο κτήνος, το αποτρόπαιο τέρας.

Και συμπλήρωνε ότι θα «σε πάω μέχρι τέλους, θα σε πάω αίμα» η άρρωστη προφανώς υπεράσπιση του κτήνους.

Μετά την έκβαση της καταδικαστικής απόφασης, την κοινωνία σύσσωμη αποτροπιασμένη, αηδιασμένη για τις μεθόδους του κτήνους η υπερασπίστρια Ασημακοπούλου είχε λουφάξει, δεν έβγαζε άχνα.

Θα ξεχαστεί υπολόγιζε.

Και ήλθε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ να λειτουργήσει το «πλυντήριο», και να βγάλει την Ασημακοπούλου από τα σκοτεινά λαγούμια που είχε κρυφτεί.

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έκανε όλη την βρώμικη δουλειά, την κάθαρση της κτηνώδους, αποτρόπαιας Ασημακοπούλου.

Πως άραγε μας βλέπουν όλοι αυτοί, πως μας θεωρούν όλοι αυτοί;

Πρέπει να την δώσουμε στο λαό όσο πιο καθαρή, πιο λαμπερή.

Γυαλίζεις το βόθρο, προσεκτικά, αλλά συνεχίζει να εκπέμπει βρώμα, δυσωδία.

Πόσο αηδία μας προκαλούν όλα αυτά τα ανθρωποειδή, για πόσο κουτούς μας έχουν

Πλησιάζουν και οι εκλογές, υποψήφια στη Ευρωβουλή με απολαβές 20.000 ευρώ το μήνα. Υποθέτω ότι ήσαν οι σχεδιασμοί, πρέπει να εκλεγεί, το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας.

Σκέφτηκαν όλοι αυτοί τι θα γινόταν αν τα παιδιά τους βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση, βιασμένα παραφύση από το ανώμαλο, άρρωστο κτήνος; Αν θα μπορούσαν να αντέξουν κάτι τέτοιο;

Σου έρχεται τρέλα, αηδία, σιχαμάρα.

Λίγο τους ενδιαφέρει, το μόνο τους κίνητρο είναι το χρήμα, όλα για το χρήμα.

Η κάθαρση που νομίζετε ότι μπορείτε να διαπράξετε θα σας έλθει μπούμερανκ, θα χτυπήσει πάνω σας πληρωμένα σκουλήκια, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ανώμαλα κτήνη.

Και η ΕΡΤ, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έχει μπει σε νέα διάσταση έχει μπει για τα καλά στη κατάψυξη. Ο κόσμος που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν μιλά είναι πια υποψιασμένος, ξέρει, έχει γνώση, δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος Κοτρώτσος να τον χειραγωγεί.

Το μόνο που μένει αφού η Νέμεσις θα έλθει είναι η ντροπή.-      

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 19 Μαρτίου 2019 19:33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.