ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

Θωμάκος, Χιωτάκης – οι 2 όψεις του ίδιου, σάπιου νομίσματος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

2009, πλησιάζουν οι εκλογές και ο Δήμαρχος Ν. Χιωτάκης ετοιμάζετε για την μάχη. Έχει όμως μερικά ατού, ψεύτικα με την σημασία του όρου, πλην όμως και με δεδομένο την δημοφιλεία του στο χώρο της Κηφισιάς και την παντελή έλλειψη ικανών αντιπάλων. Ελέγχει πλήρως το Δήμο τις τοπικές εφημερίδες τις «ταΐζει» με χορηγίες πληρωμένες από το Δήμο, είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής των προσεχών εκλογών.

Θέλει να παρουσιάσει και στο πόπολο ένα έργο που φέρνει την υπογραφή του, ένα μεγάλο έργο. Χρήματα για να γίνει το έργο δεν υπάρχουν θεωρεί ότι αυτό είναι μειωμένης σημασίας.

Βάζει σαν στόχο το μεγάλο οικόπεδο στην οδό Φραγκοπούλου που ανήκει στο δήμο και με μεγάλες δηλώσεις του, με περισσή υπερηφάνεια, με την αυθάδεια που του δίνει το δικαίωμα να λειτουργεί όπως εκείνος νομίζει. Λειτουργεί ως ο μάγος στους ιθαγενείς, τους δίνει καθρεφτάκια, δηλ. υποσχέσεις άνευ ουσίας, λόγια πολλά ψεύτικα και παίρνει σαν αντάλλαγμα την περιουσία των ιθαγενών. Όμως στη περίπτωσή μας παίρνει την περιουσία μαζί με τις ψήφους.

Παραγγέλνει ένα γιγαντοπανό σαν τώρα το θυμάμαι, να κρέμεται από τους στύλους της ΔΕΗ που λέει ως άλλος αυτοκράτωρ ότι αρχίζουν οι εργασίες για την δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Για να χρυσώσει το χάπι για είναι πιο εύπεπτο για τους ιθαγενείς, Κηφισιώτες ήθελα να πω περιφράσει το οικόπεδο.

Κερδίζει πάλι της εκλογές, περνούν τα χρόνια, τίποτα, μα ούτε πέτρα δεν μετακινήθηκε και ετοιμάζετε για τις επόμενες εκλογές.

Αυτή την φορά είναι καλύτερα προετοιμασμένος, έχει έλθει σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, τον γνωστό από το «έντιμο Πασοκ» προερχόμενο και έχουν εκπονήσει όλα τα έργα σε σχέδια, πολλά χρήματα έχουν δαπανηθεί. Τι διάολο, οι ιθαγενείς θα τσιμπήσουν θεωρούν και οι Δύο τους.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Οι ιθαγενείς έχουν ξυπνήσει, τους παίρνουν στο κυνήγι, χάνουν πανηγυρικά, και οι δύο, πεσμένοι στο καναβάτσο.

Ο δήμος στη Κηφισιά έχει αλλάξει χέρια, έχει έλθει ο νέος, άβγαλτος, τίμιος Δήμαρχος, ο Γ. Θωμάκος. Έχει και 5 χρόνια για να φτιάξει ότι ήθελε, να αλλάξει τα πάντα, έχει χρόνο.

Τα 5 όμως χρόνια περνούν «σαν νερό» σαν ανοιγόκλειμα του ματιού. Ένα δευτερόλεπτο, τρόπος του λέγειν και ο αμείλικτος χρόνος έχει περάσει.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια, πρέπει να κάνει ένα απολογισμό, από την στιγμή που αποφάσισε να ξαναθέσει  υποψηφιότητα. Μαύρη η ώρα και η στιγμή που ήθελα να ξαναβάλω υποψήφιος σας Δήμαρχος θα μονολογεί υποθέτω, το βράδυ με την σωβρακοφανέλα του και αφού έχει κάνει την προσευχή του στο κύριο, παρακαλώντας τον να μην τον ξεχάσει.

Κύριε θα μονολογεί, μην με ξεχάσεις, κάνε κάτι, θα ξεφτιλιστώ, εγώ είμαι ο τοποτηρητής σου στο δήμο Κηφισιάς. Δεν έχεις παράπονο, εγώ πάντα ολημερίς προσκυνάω την χάρη σου. Αυτοί οι βάρβαροι θα με γδάρουν θε σκέφτεται την νύχτα και δεν θα τον πιάνει ο ύπνος.

Ώσπου ήλθε η φώτιση, δεν νομίζω από τον μεγαλοδύναμο αλλά του ήλθε μια καλή ιδέα. ΄

Κάνε ότι έκανε και ο Χιωτάκης, δώσε στο πόπολο σανό, αυτό θέλει, δώσε μια κάποια ελπίδα του φωνάζει μια φωνή.

Πετιέται από το ύπνο του ιδρωμένος, μούσκεμα. Αυτή είναι η λύση, μπράβο θεέ μου, σε ευχαριστώ, με έσωσες από του χάρου τα δόντια, θα σέρνανε το κορμί μου στους δρόμους της Κηφισιάς.

Ντύνετε και δρόμο στο δήμο, αφού προηγήθηκαν οι δεήσεις προσευχές κλπ

Παίρνει τηλ τον κουμπάρο του Βαγγέλη Αυλίτη και του λέει ξύπνα και έλα τρέχοντας στο γραφείο στο Δήμο.

Πράγματι δεν περάσανε 10 λεπτά και καταφθάνει λαχανιασμένος.

Ήλθε ο Κύριος χθες το βράδυ και μου είπε να σκεφτώ ως Χιωτάκης.

Δηλαδή τον ρωτάει με απορία ο Αυλίτης.

Θα δρομολογήσουμε ένα μεγάλο έργο στη Κηφισιά, ένα φαραωνικού τύπου έργο μεγαλειώδες. Θα εξαγγείλουμε κάτι που 6 Δήμαρχοι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. Θα εξαγγείλουμε και φτιάξουμε την Αλάσκα, από την αρχή, καινούργια.

Καταπληκτικό, μεγαλειώδες γιαυτό σε ζηλεύουν όλοι, για αυτό σε συζητάει όλη η Κηφισιά, θα του στείλεις όλους για ύπνο, να κάνουν τσίσα τους

Μπράβο Γιώργο, λέει ο Βαγγέλης, μα πως το σκέφτηκες, αυτό είναι μάλιστα έργο με τα όλα του, Αλλά…

Τι αλλά Βαγγέλη μου, τι αλλά..

Για να γίνει αυτό θέλει αποχαρακτηρισμό του χώρου αλλά και το ακίνητο της Αλάσκα είναι παράνομο. Τότε που έγινε δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι διάβολοι που υπάρχουν σήμερα… θα χρειαστούν χαρτιά, τουλάχιστον 5-8 χρόνια μέχρι να μπορέσουμε να πάρουμε άδεια, χώρια που για να κτιστεί θα χρειαστούν πολλά χρήματα, που δεν υπάρχουν,

θα αναφέρω ότι θα το φτιάξει ο ενοικιαστής και να πληρώνει λιγότερα χρήματα ενοίκιο….

Το σκέφτηκα και αυτό, μα για πρέπει να κάνουμε την αρχή, πρέπει να το φτιάξω να αφήσω παρακαταθήκη, αυτό θα με σώσει από το μένος του κόσμου, αφού τα βλέπεις, όλοι είναι εξαγριωμένοι, αλήτη με ανεβάζουν λαμόγιο με κατεβάζουν Όσο για τα χρήματα που λες θα έχουν περάσει 8 χρονάκια ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Ο Χιωτάκης πως ήταν Δήμαρχος 12 χρόνια με τα ίδια κόλπα

Αλλά εμεις δεν είμαστε σαν τον Χιωτάκη…

Δεν ξεχνάω αλλά το λιντσάρισμα δεν το αντέχω

Μην ξεχνάς Γιώργο ότι εμείς του κάναμε αβάντα, δεν το τυλίξαμε σε μια κόλλα χαρτί, όπως και του άρμοζε με τα τόσα που έχει κάνει, να μην τον έχουμε τώρα καβάλα στο άλογο

Γιαυτό Βαγγέλη, θα εξαγγείλω την αποκατάσταση της Αλάσκα, είναι το μόνο έργο που μπορεί να μας σώσει από την κατακραυγή του κόσμου..

Ναι αλλά…

Τίποτα, το έργο το έχω δρομολογήσει μέσα στο μυαλό μου, είναι η μόνη σωτηρία μας.

Έτσι έχουν σήμερα τα πράγματα, ακριβώς, θα έλεγα με τον λυρισμό που αρμόζει στη περίπτωση, ενδεχομένως θα πρέπει να προσθέσω ακόμα 10 φορές παραπάνω.

Στη Κηφισιά σήμερα είναι ξανά υποψήφιοι Δήμαρχοι ο Ν. Χιωτάκης και ο Γ. Θωμάκος. Και για να κλείσει η απαρτία ο Γιάννης Σγουρός σαν περιφερειάρχης.

Οι «σωτήρες μας», οι μόνοι που θέλουν μια περιποίηση από τους ειδικούς, τους πολίτες, με φούμο. Η μόνη λύση.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 19:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.