ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

Χρήσιμος ο Χιωτάκης; - μάθαμε τι σημαίνει ανικανότητα, ψέματα, αμορφωσιά, θράσος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Φύγετε με τον Θωμάκο και αφήστε μας ήσυχους

«Η χειρότερη δημαρχία των τελευταίων ετών είχε κάποια χρησιμότητα. Έδειξε, σε όσους μπορούσαν να δουν, τι σημαίνει ακριβοθώρητο λαμόγιο· τι σημαίνει υποκρισία, ψέμα, αρπαχτές, στην Δημαρχία, ανικανότητα, συστηματικά ψέματα, προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, μίσος για τους αντιπάλους («ταξικούς» και ιδεολογικούς), αμορφωσιά, θράσος, ασέβεια στους θεσμούς, πελατοκρατεία – όλα τα χαρακτηριστικά του ότι νάνε, αρκεί «εγώ να διοικώ δόλιου αυταρχισμού»

Η εκσυγχρονιστική τρομοκρατία και ο εκφασισμός εκτυλίσσονται στην Κηφισιά σε χαμηλή ένταση με την ανοχή του συστήματος των νέων «αρχόντων της Κηφισιάς. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, στο παρελθόν οι Κηφισιώτες έδειξαν συμπάθεια σε όλους αυτούς, την νομενκλατούρα για να γίνετε αντιληπτό, επέτρεψαν την άλωση της πόλης και του εν γένει πρόσκαιρου, γρήγορου, (αρπαχτή) πλούτου, ψήφισαν τον Χιωτάκη με επίγνωση και, σε μεγάλο βαθμό, δικαιολογούν τα πεπραγμένα του. Ο Χιωτάκης δεν γεννήθηκε χθες, αν και πράγματι όταν ήταν νονός του ξεπεσμού της πόλης. Και λόγω μειωμένων αντιστάσεων των «σειρήνων του χρήματος» αλλά και του απόλυτα φυσιολογικού του είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Ν. Χιωτάκης είχε μαζεμένα όλα τα αισχρά εκείνα συστατικά της μεγάλης έκπτωσης αξιών και στάτους. Αλλά ποτέ δεν έκρυψε την αποστροφή του για τον ντεμέκ νόμο και την τάξη, ούτε τη ροπή του προς τις τζάμπα μαγκιές και τους «αγώνες» χωρίς αντικείμενο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να είναι κανείς δήθεν Δήμαρχος; Και ναι και όχι. Αν και τίποτα ουσιαστικά δεν είναι ομοιογενής πολιτική παράταξη –άκρα μηδενική, ελευθεριακή, και τα λοιπά–, οι αυθεντικές της αξίες είναι ασαφείς. Η θεατρικότητα ήταν χαρακτηριστικό και του παραταξιακού Χιωτάκη με ακραίες προσωπικότητες, θεαματικές στρατολογήσεις και εξωφρενικές δηλώσεις.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αυθεντικές αξίες, παρατάξεις όπως του Χιωτάκη παραβιάζουν άραγε αυτές τις αξίες; Σίγουρα ναι. Η τυραννία των καθισμένων υπηκόων του συστήματος και η αρπαγές κάθε τι που κινείται ανιχνεύονται στο εσωτερικό των παρατάξεων που ένα πράγμα έχουν στο υποσυνείδητό του, στο πετσί του θα έλεγα καλύτερα, την μόνιμη αρπαγή, χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς ίχνος ντροπής – όχι μόνο της καθημερινότητας που αποτελούν ηθελημένα μικρογραφίες αρπακτικών καθεστώτων.

Η συνεργασία του Χιωτάκη με όποιον εύρισκε στο διάβα του, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς κάτι ουσιαστικό καταδεικνύει τον πόσο ρηχός είναι αυτός ο σχηματισμός ήταν «φυσική» όχι μόνο επειδή με τη λογική της αρπαχτής ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά επειδή σε όλη την Ελλάδα το ίδιο συμβαίνει. Το ότι ο Ν. Χιωτάκης αναγκάστηκε να υπακούσει στις άνωθεν εντολές δεν τον καθιστά δύναμη για την Κηφισιά: η ιδεολογία του, που δεν υπάρχει μήτε ως δείγμα άνευ αξίας το αποδεικνύει καθημερινά (στριφνότητα και ασχετοσύνη).

Η καταστροφική πολιτική του οφείλεται στις ιδέες του, στην ανικανότητα των στελεχών του και στην ευθυγράμμισή τους με τους πλέον αμαθείς, τους καταδότες και ανάγωγους Κηφισιώτες. Ο Ν. Χιωτάκης δεν πρέπει μόνο να φύγει οριστικά, πρέπει να μας αφήσει στην ησυχία μας, αν θέλουμε να ισορροπήσουμε σε μια κοινωνία ασφάλειας και ευημερίας, χρειαζόμαστε πολιτική αγωγή και εργασία – κι έναν δημοτικό μηχανισμό που να ευνοεί αυτά τα δύο. Αρκετοί πολίτες πιστεύουν ότι ο Χιωτάκης στην αντιπολίτευση θα κινητοποιεί όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, αλλά και όποιον επιθυμεί το χάος – κι ότι θα δυσκολεύει συστηματικά την καθημερινότητά μας.

Διαφωνώ, λάθος.

Θα λειτουργήσει όπως λειτούργησε 5 χρόνια τώρα, περιμένοντας την εξουσία ως θείο δώρο εξ ουρανού, να γυρίσει ως ελευθερωτής της Κηφισιάς.

Λάθος, ο Χιωτάκης δοκιμάστηκε 3 τετραετίες στην καλύτερη εποχή, των πλούσιων –παχιών αγελάδων και τα δύο πράγματα που κατάφερε ήταν η Κηφισιά να έχει χειρότερο δείκτη ευμάρειας και ευπρέπειας, καθώς και τον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό εκατοντάδες φορές πιο ισχυρό.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 26 Μαρτίου 2019 19:02

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.