ενημέρωση 12:39, 3 July, 2020

κ. Θωμάκο, η πόλη της Κηφισιάς ζητά μια απάντησή σας

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ένα κείμενο-καταγγελία για τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο μας έστειλε με παράκληση να δημοσιευτεί ο πρώην Διευθυντής της Πολεοδομίας Κηφισιάς Ηλίας Σπυρόπουλος.

Στο κείμενο του που αυτούσιο δημοσιεύουμε σήμερα δείχνει ανάγλυφα την δολοπλοκία και την εξάρτηση από οικονομικά συμφέροντα του Γιώργου Θωμάκου σε βάρος της πόλης και λειτουργών του δήμου.

Τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα τα έχουμε δημοσιεύσει στο πρόσφατο παρελθόν. Πλην όμως καμία απολύτως απάντηση-αντίδραση δεν είχαμε από την πλευρά του Δημάρχου Κηφισιάς.

Η καταγγελία του πρώην διευθυντή της πολεοδομίας Κηφισιάς που εκ αυτού του γεγονότος, της αποτρόπαιας] , αισχρής δολοπλοκίας Θωμάκου στοίχησε κάποια χρόνια από τη ζωή του.

"Ερώτημα του πρώην Διευθυντή Πολεοδομίας Κηφισιάς κ. Ηλία Σπυρόπουλου, προς τον νυν Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο και, εκ νέου, υποψήφιο Δήμαρχο, και αναμένουμε να υπάρξει άμεση δημόσια απάντηση του.

Ο κ. Γιώργος Θωμάκος ερωτάται, εάν η σύζυγος του, κυρία Γεωργία Παπαευθυμίου – Θωμάκου, ήταν συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του κ. Σταύρου Τσακυράκη, την περίοδο 1998 έως 2005, το οποίο (δικηγορικό γραφείο), είχε ως πελάτη του, τον κατασκευαστή του κτιρίου επί των οδών Ρόδων και Ηλυσίων, στο Ο.Τ. 510, στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς, με στόχο, την επίλυση με οποιονδήποτε νομικό τρόπο, της παράνομης ενσωμάτωσης κοινόχρηστου χώρου της πλατείας της Νέας Κηφισιάς και της οδού Ηλυσίων, συνολικού εμβαδού 370,00 τ.μ. υπέρ ιδιωτικού συμφέροντος και εις βάρος του Δημοσίου οφέλους, το οποίο, όπως γνωρίζει και ο ίδιος, λύθηκε υπέρ του Δήμου μας, μετά από 17,5 χρόνια προσωπικής μου, υπερ του δέοντος,  ταλαιπωρίας  με την Απόφαση 2206/2013 Α.Π.

Το παραπάνω ερώτημα προκύπτει αναμφισβήτητα, από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2001 (7 Νοεμβρίου 2001 | Συνεδρίαση 18η – σελ. 51 των πρακτικών) όπου τότε, ως δημοτικός σύμβουλος, προέβη στην εξής αναφορά: «… θέλω να διαβάσω το ιστορικό (το οποίο γνώριζε πλήρως), για να δω κατά πόσο πατάμε ασφαλώς ή μπορεί να κινδυνεύσουμε αύριο – μεθαύριο με πολύ μεγάλες απαιτήσεις αποζημιώσεων, δεδομένου ότι το θέμα της οικοδομησιμότητας, ελύθη», στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πως ήταν δυνατόν να είχε λυθεί το 2001!!!, καθόσον με την υπ’ αριθμόν 2206/2013 Απόφαση Α.Π. , υποχρεώνεται η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου να αποδώσει τα 370 τ.μ. του κοινοχρήστου χώρου της πλατείας και της οδού Ηλυσίων σε κοινή χρήση των πολιτών της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι, η οικοδομική άδεια του κτιρίου επί των οδών Ρόδων και Ηλυσίων, ανακλήθηκε τελεσίδικα από το έτος 2007, δηλαδή το οικόπεδο στερείται οποιασδήποτε οικοδομικής αδείας μέχρι σήμερα (πως είναι δυνατόν να είχε λυθεί από το 2001, όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο;).

Αναμένουμε την άμεση απάντηση του κ. Θωμάκου, ώστε οι πολίτες της Κηφισιάς, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, να κρίνουν εάν πρέπει να τον επιλέξουν ως Δήμαρχο ή όχι, καθόσον οι ενέργειες του και οι επίσημα εκφρασμένες απόψεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο (2001), αποδεικνύουν την πρόθεση του να προτάξει το όφελος ιδιωτικού συμφέροντος με εκτιμώμενο όφελος για τον ιδιώτη κατασκευαστή (Β. Τσαλκιτζής) 1.400.000€ (185 τ.μ. δόμησης Χ 7.500€ περίπου καταστήματα – εμπορικό κέντρο), από εκμετάλλευση κοινοχρήστου χώρου σε βάρος του Δημοσίου οφέλους

Σημείωση:

  1. Ο κ. Σταύρος Τσακιράκης κατέθεσε στις 4/3/2004 !! αίτηση των Β. Τσαλκιτζή και λοιπών, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά του Δήμου Κηφισιάς (Δ/νση Πολεοδομίας).
  2. Το συγκεκριμένο ερώτημα μου, δεν διατυπώθηκε το  Μάιο 2014 – περίοδος Δημοτικών εκλογών, καθόσον δεν ανεμενα ότι θα εκλεγεί ποτέ Δήμαρχος Κηφισιάς ο κ. Γ. Θωμάκος"

Ηλίας Σπυρόπουλος

Ο Γιώργος Θωμάκος είναι δημόσιο πρόσωπο και σύμφωνα με το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ να είναι υποχρεωμένος υπόκειται σκληρή ακόμη και άδικη κριτική από δημοσιογράφους. Αυτή η κριτική είναι κομμάτι της δημόσιας λειτουργίας του.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 16 Απριλίου 2019 20:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.