ενημέρωση 8:44, 30 May, 2020

Νίκο Χιωτάκη – βαρεθήκαμε το σανό, δώσε για αλλαγή και πίτουρα

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Όσοι θα εμπιστευόσασταν τα παιδιά σας στον παιδεραστή Νίκο Γεωργιάδη,

μπορείτε να εμπιστευτείτε ξανά για Δήμαρχο στη Κηφισιά το Νίκο Χιωτάκη

Ο Νίκος Χιωτάκης, παρά την συντριβή του ίδιου και της παράταξής του, μοιάζει να είναι το κομβικό πρόσωπο στις επερχόμενες εξελίξεις  

Είμαστε στο 2013, ετοιμαζόμαστε για τις δημοτικές εκλογές, οι υπεύθυνοι αρμόδιοι έχουν ανασκουμπωθεί και φτιάχνουν το νέο τους πρόγραμμα, τα νέα τερατουργήματα που θα πουν στο πόπολο προκειμένου να το προσελκύσουν. Αντικειμενικός σκοπός ένας, να πάρουν την εντολή για νέο ξεσάλωμα, για νέες αρπαχτές. Να συνεχίσουν την προσφιλή του άλωση της πόλης.

Πάνω απ’ όλα η αγάπη για το χρήμα, οπ, μου ξέφυγε, την πόλη ήθελα να πω.

Ο τότε Δήμαρχος Χιωτάκης έχει μια εμπειρία 12 ετών. Μπαρουτοκαπνισμένος πια σκέφτεται πιο ορθά, έχει και το know how, ξέρει τα πράγματα απ’ έξω και ανακατωτά.

Προκειμένου να γίνει όσο μπορεί πιο πιστευτός ετοιμάζετε να εξαγγείλει νέες κατακτήσεις του Δήμου Κηφισιάς. Τα πιο τερατώδη ψέματα είναι ικανά να του δώσουν ακόμη μια τετραετία, μάλλον πενταετία, ο νόμος έχει αλλάξει.

Σημ. Είμαστε στη καρδιά της κρίσης, όλα τα ταμεία του δημοσίου είναι άδεια, ο κόσμος πεινάει, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Βγαίνει κουνάμενος ο Ν. Χιωτάκης και αναγγέλλει, σαν τώρα το θυμάμαι, των αγορά της βίλας Καζούλη. Έχει πάρει μαζί του και μια κατόπιν υποψήφια στο συνδυασμό του και βγάζει φωτογραφίες στη βίλα Καζούλη. Θα είναι τρομακτική επιτυχία, λένε διάφοροι. Η Κηφισιά αλλάζει «πίστα» πάει σε επίπεδο champions league, σκέψου το δημαρχείο να μεταφερθεί στη βίλα κόσμημα, Καζούλη. Αυτά τα φαραωνικά σχέδια Χιωτάκη τα δημοσιεύει όπως πάντα η εφημερίδα «Κηφισιά» του γνωστού Γιάννη -τα παίρνω- Γρηγοράκου.

Ο Ν. Χιωτάκης κυκλοφορεί στη Κηφισιά ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Δεν φθάνει όμως αυτό, πρέπει να εξαγγείλει και για νέα Ερυθραία.

Βγάζει από το μανίκι, το τεφτέρι ήθελα να πω την υπογειοποίηση  του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από την Κηφισιά, Νέα Ερυθραία με πρώτο ορίζοντα την Εκάλη και μετά Αγ. Στέφανο και μπορεί να βγαίνει μέχρι το Λονδίνο, αφού περάσει τη Μάγχη σε πρώτη φάση τρόπος του λέγειν. Καθ’ υπερβολή, δεν μίλησε για Λονδίνο.

Ο κόσμο πεινάει, οι εξώσεις πάνε σύννεφο, η τρόικα μας έχει βάλει τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι, όμως ο Ν. Χιωτάκης απτόητος.

Αφού γίνονται οι εκλογές και τρώει ένα ξεγυρισμένο στραπάτσο που έκανε να γυρίσει στη Κηφισιά 4 χρόνια περίπου, κρυμμένος, εξαφανισμένος, η χλεύη των Κηφισιωτών περισσεύει.

Ετοιμάζονται νέες εκλογές και σαν να μην συνέβη τίποτα απ’ όσα συνέβησαν αποφασίζει να ξαναβάλει υποψήφιος για Δήμαρχος. Βάζει το κουστούμι του το καλό και σκέφτεται το νέο αφήγημα. Τι να πει νέο, που να μην έχει πει, δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ν. Χιωτάκη. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι έχουν φύγει οι περισσότεροι, έχουν κάνει οι ίδιοι παρατάξεις, θα διεκδικήσουν το Δήμο μόνοι τους. Από την Κηφισιά έχει με το μέρος του 2 γερασμένες δημοτικούς συμβούλους, στη Εκάλη το ίδιο, του έχουν φύγει και εδώ, μάλλον καλύτερα και στη Νέα Ερυθραία.

Έχει χάσει τα ευελιξία που είχε όταν ήταν Δήμαρχος, η ζυγαριά δεν είναι με το μέρος του.

Βάζει λυτούς και δεμένους να επικοινωνήσει με τους Κηφισιώτες. Έχει πολλά βάρη εις βάρος του.

Πηγαίνει στο τηλεοπτικό κανάλι Art, 10ης στάθμης, σαν τον ίδιο. Το ρωτάει ο παρουσιαστής τι θα κάνει με το σπίτι του Παύλου Μελά, για ποιον λόγο έχει αυτό το χάλι.

Όπου μένω άγαλμα να τον ακούω να λέει ότι θα αγοράσει το σπίτι του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά η Κηφισιά για τα το έχει σας μουσείο. Χωρίς ντροπή για το τι έχει τραβήξει η μνήμη του Παύλου Μελά από όλες οι διοικήσεις που έχουν περάσει από το Δήμο καθώς και την οικογένεια του μεγάλου πατριώτη.

Γιατί άραγε 12 χρόνια δεν το αγοράσατε τότε κ. Χιωτάκη, στο παρελθόν υπήρχαν πολλά αέρα χρήματα, γιατί δεν το εντάξατε στη Κηφισιά, ποιος σας εμπόδισε; Μήπως οι Νεφελίμ ή οι Μαορί;

Εν τω μεταξύ ξαναφέρνει το ξαναζεσταμένο φαγητό περί βίλας Καζούλη και επέκτασης του ηλεκτρικού μέχρι το υπερπέραν. Υπάρχει έλλειψη τροφής απ’ ότι φαίνεται.

Όχι, δεν είναι υποψήφιος ο Νίκος Χιωτάκης για το 2020, έχει μείνει πολύ πίσω στη δεκαετία του 40, με τα τερατώδη ψέματα που τα ακούς και σε πιάνει μια ανατριχίλα.

Είχε μάθει να ταίζει με σανό του Κηφισιώτες και να είναι εύπιστοι, στα ψέματα, τις αΐδιες, τις αρπαχτές. Όχι Ν. Χιωτάκη, πρέπει να αλλάξεις τη σύνθεση του φαγητού, βάλε και καλαμπόκι ή άχυρο, έτσι για αλλαγή. Μείνετε εκεί που 5 χρόνια τώρα πήγατε, στο καναβάτσο της ιστορίας.

Αλλά τα καλύτερο θα είναι πάλι μια ακόμη φορά η Κηφισιά να ξεβγάλει, σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 23 Απριλίου 2019 19:34

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.