ενημέρωση 5:15, 20 May, 2019

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, ας πρόσεχες

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Χθες και μετά από αρκετό καιρό τυχαία στο δρόμο με βρίσκει ένας φίλος* από τα παλιά.

Τι κάνεις φίλε πως τα πας, τι χαμπάρια.

Αφού είπαμε την κατάσταση της υγείας μας, η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι αμφότερα και για τους δυό προβληματική, πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε, για τις οικογένειες, γενικότερα μια συζήτηση επι παντός επιστητού.

-Γιάννη μου λέει αφού είχαν σχεδόν τελειώσει τα δικά μας, βάζω υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος.

-Μπράβο φίλε του λέω, με ποιον υποψήφιο Δήμαρχο;

-Με τον Χρήστο Καλό, μου λέει, όμως ταυτόχρονα τον βλέπω λίγο μαζεμένο, σαν να ντρέπεται.

-Αν μου έλεγες για όποιον άλλο θα σε ψήφιζα γιατί ξέρω ότι είσαι καλός, τίμιος άνθρωπος αλλά με τον Χρήστο τον Καλό ούτε συζήτηση, δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία.

Ξέρεις που έχεις μπλέξει, ξέρεις τι κουμάσι είναι, τι μέρος του λόγου είναι;

Άφωνος ο φίλος μου, σαν να τον έχει χτυπήσει φορτηγό και να έχει παρατήσει στη μέση του δρόμου.

Ο Χρήστος ο Καλός είναι το υπ’ αριθμό ένα αρπακτικό, δεν καταλαβαίνει τίποτα, αφού να φανταστείς πριν 5-6 χρόνια μπορεί να πιο πολύ ήταν πρόεδρος στο Δημοτικό Σχολείο της Πολιτείας και έλειπαν από ταμείο του σχολείου 25.000 ευρώ.

Και όλο δικαιολογίες, θα τα βρω, έχει γίνει λογιστικό λάθος, να λέει τέτοιες αηδίες λογιστής άνθρωπος, αλλά τα χρήματα των μικρών παιδιών να λείπουν. Ώσπου μπήκε ο εισαγγελέας και αναγκάστηκε να τα πληρώσει.

-Ξέρεις μου λέει ο φίλος μου πικραμένος, εγώ την πάτησα, είχα ακούσει ότι θα έκανε συνεργασία με τον Παναγιώτη τον Κανακάκη με τον οποίο έχω πολύ καλή άποψη και επειδή γνώριζα και τον πατέρα του, με έφαγε, έλα μαζί και πήγα με βαριά καρδιά.

- τι να σε κάνω τώρα είναι αργά δεν μπορείς και να αποχωρήσεις, έχουν κλείσει οι συνδυασμοί. Αλλά άλλο Κανακάκης κι άλλο Καλός

-ξέρεις, από την πρώτη στιγμή που άρχισα να παίρνω τηλέφωνα φίλους, γνωστούς, συγγενείς όλοι μου έλεγα, με αυτόν ούτε να τον ξέρουμε, ξέρεις τι έχει κάνει αυτός και αρχίζουν, ούτε ένας δεν μου είπε μια καλή κουβέντα.

-ότι και να σου έχουν πει ωχριά σε αυτό το άτομο, δεν ξέρεις τίποτα

-το χειρότερο που είπαν είναι τις «ανάρμοστες, ανώμαλες σχέσεις» που είχε «αναπτύξει» ή καλύτερα νόμιζε ότι είχε με γυναίκες υπαλλήλους του Δήμου

-φίλε μου, ότι και να σου έχουν πει είναι λίγο με την πραγματικότητα, είναι θα έλεγα «ο κοντός αρπακτικός δράκος» Δεν ξέρεις τι ιστορίες για «τον ανώμαλο» λένε μέσα στο Δήμο.

κρίμα φίλε μου συνδυάζεις το όνομα σου με τέτοια ποταπά άτομα, μην ασχολείσαι καθόλου, εσύ εκτίθεσαι χωρίς λόγο, γιατί, μήπως θα εκλέξει και κανένα σύμβουλο, ούτε τον εαυτό του δεν θα εκλέξει.

Χαιρετηθήκαμε και κλείσαμε ραντεβού σε μελλοντικό χρόνο να θυμηθούμε τα παλιά.

  • Σκόπιμα δεν αναφέρω το όνομα του φίλου, ούτε το μικρό του γιατί ο «διάολος έχει μυτερά, γαμψά νύχια». Και ζούμε σε ένα μικρό σχετικά περιβάλλον.-
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Μαΐου 2019 19:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά Εθισμός στο ευτελές »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.