ενημέρωση 4:28, 17 June, 2019

Ν. Χιωτάκης - το ίδιο ζοφερό, ατιμωτικό μέλλον με τον Β. Βενιζέλο

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ποιος τα περίμενε αυτά να συμβούν. Όχι, θα έλεγα ότι ζει σε μια άλλη πόλη, ή άλλο κράτος.

Δεν πρόκειται ποτέ να συμβούν αυτά, πολλά παραμύθια επιστημονικής φαντασίας διαβάζεις, θα μου σιγοψιθύριζε ο φίλος μου ο Κώστας. Στην άλλη ζωή και αν.

Άλλος όμως θα έλεγε ότι οι αμαρτίες εδώ πληρώνονται.

Κι’ όμως, είχαν δίκιο κάποιοι που υπολόγιζαν ότι υπάρχει κάποιο μέσο, άλλοι το λεν θρησκεία, άλλοι το αναφέρουν σας πεπρωμένο, ένα είναι σίγουρο, υπάρχει η θεία δίκη, όσοι υπολόγισαν αγνοώντας τη βούληση των πολλών βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Ποιος θα τόλεγε, ο Ν. Χιωτάκης για 2η φορά σιμώνει να αρπάξει τη κουτάλα της Κηφισιάς και ο Γ. Θωμάκος, ναι απίστευτο, ο Γ. Θωμάκος, ο άνθρωπος της εκκλησίας, να στέκεται μπροστά του, να ορθώνει το ανάστημά του, ποιητική αδεία το ορθώνει και να είναι το φυσικό εμπόδιο στην αναρρίχηση του πάλι στα κοινά.

Καλά, την 1η φορά οι Κηφισιώτες του έκαναν κόντρα ξύρισμα ξεγυρισμένο, το φύσαγε και δεν μπορούσε το πιστέψει. Καλά και την 2η, τι έγινε βρε παιδιά, ο Όσιος, το καλλιτεχνικό προσωνύμιο του Γ. Θωμάκου να αρπάξει το Δήμο από τα χέρια του; Ο Μαρουσιώτης;

Κάπως έτσι σκεφτόντουσαν και οι Έλληνες για το Β. Βενιζέλο. Δεν τολμάει κανείς να τα βάλει μαζί του, τόσοι και τόσοι είχαν προσπαθήσει να του κόψουν λίγη από την αλαζονεία του, λίγο από το εγώ του, αλλά μάταια, ο Βαγγέλης αλώβητος, κανείς δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει. Ο λαός όμως έβραζε, σαν τον Χιωτάκη, κανείς δεν μπορούσε να τα βάλει μαζί του.

Και αίφνης η Φώφη, μια γυναίκα με έρμα δυνατό, καθαρή, τόλμησε εκεί που άλλοι απέτυχαν, ο Β. Βενιζέλος στο πάγκο, τραυματισμένος, αποδιοπομπαίος τράγος, όλοι, μα όλοι να το στέλνουν από εκεί που ήλθε, να του ρίχνουν το ανάθεμα και με το δίκιο τους.

Το πιο σημαντικό στοιχείο και των δυό, το αλαζονικό εγώ τους τραυματισμένο θανάσιμα. Δεν θα μπορούσε καν να το σκεφτεί και ο πιο άρρωστος νους.

Και στις δυό περιπτώσεις ωφελημένοι βγαίνουν οι πολίτες.

Τι θα κάνουν από εδώ και μπρος; Ο Β. Βενιζέλος αποδυναμωμένος θα τριγυρνάει στα κανάλια που τόσα χρόνια του έδιναν στήριξη να λέει τις πνευματικές του εξυπνάδες, για λίγο, με λαβωμένο το εγώ του δεν του δίνω πολλά περιθώρια, όσο για τον Ν. Χιωτάκη το πλέον σίγουρο είναι να μετακομίσει στη περιφέρεια, φίλος του Πατούλη τόσα χρόνια, κάποια θεσούλα, αμειβόμενη θα βρεθεί, μπορεί και ως Γεωπόνος της Περιφέρειας να εξασκήσει και το επάγγελμα που σπούδασε. Άλλωστε γνωστό το μότο «μάθε τέχνη και αστείνε και όταν πεινάσεις πιάστηνε

Τώρα, κάτι ακόμα που χρήζει μιας πρώτης ερμηνείας, παραμένει στη Κηφισιά ο Γ. Θωμάκος, με αυτό το «φρούτο» τι θα γένουμε;

Θα έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια να το αναλύσουμε επι του παρόντος το κύριο θέμα είναι:

Οι Κηφισιώτες αποφάσισαν ότι δεν εμπιστευόντουσαν τον παιδεραστή Γεωργιάδη για να φυλάει τα παιδιά τους

και τον Ν. Χιωτάκη για Δήμαρχο στη Κηφισιά.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 04 Ιουνίου 2019 20:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.