ενημέρωση 4:28, 17 June, 2019

Τι είναι πιο αστείο από έναν χαμένο υποστηρικτή Χιωτάκη;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ο ίδιος ο Ν. Χιωτάκης

Χιωτάκης: Μια μικρή περιήγηση στη πόλη του Ποτέ Εμείς Δεν Φταίμε

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών, βρήκαν τους πάσης φύσης τοπικούς μαϊντανούς κατάλληλα προετοιμασμένους. Σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά έκαναν τον κόμπο τους χαρά και χαμογελούσαν σαν να είχαν γενέθλια. Υπήρχε λόγος! «Το ποσοστό του Νίκου Χιωτάκη και αντίστοιχα του Θωμάκου, είναι μια καλή αρχή για την λεγόμενη νομενκλατούρα της πόλης», ήταν το επιχείρημα που ανέπτυξαν οι διάφοροι οπαδοί Θωμάκου αλλά και Χιωτάκη, κάνοντας για ακόμη μία φορά λάθος λογαριασμούς, γιατί το περίπου 70% που περισσεύει, δεν καταδέχθηκε να πάει στη κάλπη ξανά να ψηφίσει, δεν το λες.

Αυτοί βέβαια είναι ρόλοι που έχουν παιχτεί και ξαναπαιχτεί χιλιάδες φορές. Στην πραγματικότητα, η καρδούλα τους το ξέρει ότι υπάρχει μία εκκωφαντική ήττα και στην ερμηνεία των ηττών οι του Χιωτάκη είναι μανούλες. Στέκονται αυτοκριτικά απέναντι στις δυσμενείς εξελίξεις, λένε εκφράσεις για το προτσές και την αδυναμία των μαζών να το αντιληφθούν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει η αποχή, δηλαδή οι λουσμένοι, οι πρώην και οι επόμενοι.

Όμως, άλλο γούστο έχει να τα γράφουμε εμείς και άλλο να τα λένε οι ίδιοι.

Αμετανόητοι οπαδοί Χιωτάκη χαρίζουν απλόχερα το γέλιο

Ο βραβευμένος αγωνιστής της Αντικειμενικής Ενημέρωσης αναλύει την αλυσίδα της λαϊκής αχαριστίας που περιλαμβάνει του μεγάλους Ηγέτες Τσόρτσιλ, Ελευθέριο Βενιζέλο και Ν. Χιωτάκης. Η έρευνα συμπληρώνεται με πολλές, ακόμη πιο βαθιές σκέψεις, οι οποίες μοιάζουν μπερδεμένες για όσους δεν κατέχουν τα μυστικά του επιστημονικού κεφαλαίου.

«Τον Νοέμβριο του 1945 ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ, αμέσως μετά την ανάδειξή του σε πρωτεργάτη της νίκης κατά των ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχασε τις εκλογές...Τον Νοέμβριο του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχασε και αυτός τις εκλογές αμέσως μετά την επιτυχία του να μεγαλώσει γεωγραφικά την Ελλάδα... Η αναφορά στις δύο μεγάλες προσωπικότητες δεν γίνεται για να συγκριθεί και πολύ περισσότερο για να δικαιολογηθεί η 2η ήττα του Νίκου Χιωτάκη, από τον Γ. Θωμάκο αλλά για να κατανοηθεί πως η ζωή και η πολιτική δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις ευθύγραμμες αναγνώσεις...

Θα προσπαθήσω να αποφύγω να γκαρίξω ως γάιδαρος προφήτης μετά Χριστόν αυτή την ώρα... Αμέσως μετά τη 1η ήττα Χιωτάκη που επέφερε τον ιστορικό πάνω κάτω των πραγμάτων στη Κηφισιά η πρώην διοίκηση Χιωτάκη μοιραία μπήκε στον ρόλο διαχείρισης της κρίσης και των διαπραγματεύσεων... Τα συντηρητικά αντανακλαστικά δεκαετιών, τα βιώματα που είχαν συνηθίσει να συνδέουν την κανονικότητα με συγκεκριμένες εκφράσεις και προσμονές έσβησαν ουσιαστικότερες πολιτικές πραγματικότητες. Αφού επιστρέψαμε στην κανονικότητα, μπορούν πλέον να την εγγυηθούν όσοι μιλάνε για ασφάλεια, για επιχειρήσεις, για τη μελλοντική ευμάρεια του νοικοκύρη ακόμη και αν δεν την αποδεικνύουν. Ο Ν. Χιωτάκης, σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό ταυτίστηκε με την κρίση μέσω του πολέμου μαζί της και ίσως αυτήν τη στιγμή η αυταπάτη είναι πιο ευπρόσδεκτη από έναν πολεμιστή ή έναν θρησκευόμενο

Χάσαμε από την πολλή σεμνότητα. Δεν έχετε βάλει καθόλου μυαλό, «με τον κηδεμόνα σου και στη ίδια τάξη»

Ο πολιτικός που ψηφοφορίες του θύμιζαν την παιδική του ακράτεια, προτείνει με νηφαλιότητα μια συζήτηση που θα σέβεται τα Χιωτακικά στάνταρ, δηλαδή θα είναι ταυτόχρονα οργανωμένη αλλά και σκόρπια: «Ταμείο θα κάνουμε μετά τις εκλογές, οπότε μπορούμε να πούμε μόνο κάποια συμπεράσματα πιο οργανωμένα, πιο σκόρπια. Νομίζω ότι στο ύφος της εξουσίας δεν υπήρξε ποτέ στα τελευταία χρόνια, μια διοίκηση η οποία να ήταν πιο σεμνή, πιο ταπεινή, πιο μετρημένη, που να είχε σηκώσει περισσότερο τα μανίκια και να είχε κάνει περισσότερη δουλειά».

Γιάννης Γρηγοράκος, ο καλοπληρωμένος κονδυλοφόρος-αναλυτής: Αυτός που χάνει είναι ο Θωμάκος

Σε ένα μνημειώδες άρθρο που γράφτηκε λίγες ώρες πριν από τις πρόσφατες εκλογές, ο δημοσιογράφος παραθέτει τους λόγους που ο ηττημένος έχει όνομα. Τον λένε Γιώργο Θωμάκο.

«Η συμφωνία των δυνάμεων της Κηφισιάς θα μετατραπεί σε ισχυρό χαρτί στα χέρια του Νίκου Χιωτάκη, του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι αδιαμφησβήτητη και ενισχύει το προφίλ του - εν αντιθέσει με τον Γ. Θωμάκο που βρίσκεται σε καραντίνα...Πωπω, τι λόγος μόνο για λοβοτομημένους

Η ίδια η χαλαρότητα της ψήφου των τοπικών εκλογών θα στερήσει από τη παράταξη Θωμάκου μια νέα επανεκλογή. Το αντίθετο συμβαίνει... Ακόμη και αν διασωθεί από τις συνέπειες της χαμηλής επίδοσης στις αυτοδιοικιτικές εκλογές, θα προσθέσει δίπλα στην απογοητευτική δημόσια παρουσία του, τον τελικό απολογισμό της ήττας του σε όλα τα πολιτικά μέτωπα ως τώρα και την διαπίστωση ότι μένει "με άδεια χέρια" που θα αναδείξει αυτό που ψιθυρίζουν όλοι: "Ο Βασιλιάς είναι γυμνός"».

Κώστας Τσιλιγκίρης, ιδιοκτήτης χασαποταβέρνας: Ο λαός είναι μαζί μας αλλά το κρατά κρυφό

Η ταβερνιάρικη σκέψη αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο ερμηνείας των πολιτικών εξελίξεων. Ιδιαιτέρως όταν συνοδεύεται από την παράδοση. Ο Νέστορας της παράταξης Χιωτάκη, ως εξπέρ, σαν μια καλοψημένη σταυλίσια μπριζόλα, καταλήγει στο λογικό συμπέρασμα ότι όσοι δεν ψήφισαν τη παράταξή του, ήθελαν να το ψηφίσουν αλλά από επιπολαιότητα έκαναν του κεφαλιού τους.

«Επί της ουσίας εκτιμώ πως αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η παράταξη Χιωτάκη δεν αξιολογήθηκαν τόσο ώστε να μην επέρθει διαφορά με την παράταξη Θωμάκου. Δεν γνωρίζω αν (οι ψηφοφόροι) έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν ήταν αυτό που ήθελαν…».

Εφημερίδα «Κηφισιά», η φωνή της αλήθειας: Χάσαμε γιατί μας πολεμούν οι πλούσιοι που είναι κλαψιάρηδες φοροφυγάδες

Η καλή εφημερίδα ενημερώνει τους περίπου εκατό άντε εκατό είκοσι αναγνώστες της ότι ο Χιωτάκης θα κερδίσει γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε «στην ασυδοσία των σχολαρχών».

Μαρία Σαλματάνη-Κεφαλά: Φταίνε οι επικριτές μου

Η γυναίκα που έδωσε νόημα σε μια παρατεταμένη υπηρεσία, που ήταν κατατρομαγμένη, κανείς δεν δούλευε, ώσπου την ανάλαβα εγώ και μετεβλήθει αίφνης σε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία, η υποψήφια δημ. Σύμβουλος Χιωτάκη που πάλεψε με τα θηρία και κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις, το στιβαρό σύμβολο που δίπλα της στάθηκε μέχρι και οι καταδότες της κατοχικής εποχής ωχριούν μπροστά της, δεν διστάζει να κοιτάξει χαμηλά προκειμένου να ανακαλύψει τους υπεύθυνους της παροδικής ήττας

«Συνηθίζω να  κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη. Αν είναι λάθος ότι κάποια στιγμή έβαλα όλη την οικογένεια μου και ταΐζονταν από το δημοτικό κορβανά είναι κάτι που δεν με ακουμπά διόλου και συζητήθηκε τόσο, αυτό θα το κρίνετε εσείς».-

Info: αξιόπιστες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη αναφέρουν ότι ο Γ. Θωμάκος ήρθε σε συνεννόηση με τον Ν. Χιωτάκη, ίνα συνεργαστούν αγαστά, για το καλό βέβαια της πόλης.

Όσοι εργάστηκαν για μια διαφορετική διοίκηση, χωρίς με πρώτο γνώμονα αυτόν της ιδιοτέλειας, της αρπαχτής, του βολέματος μετά αυτή την εξέλιξη πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 11 Ιουνίου 2019 19:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.