ενημέρωση 4:28, 11 July, 2020

Ο Γιώργος Θωμάκος και τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, κοινώς τα UFO

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ο Γιώργος Θωμάκος έχει μπροστά του πολύ έργο και καθόλου χρόνο. Θα πρέπει να αποδείξει ότι στους επόμενους μήνες μπορεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που επέλεξε. Το οποίο μάλιστα εξαιτίας των συνθηκών δεν είναι απλά να είναι ένας καλός Δήμαρχος, αλλά να δείξει τι μπορεί να κάνει μια «θρησκόληπτη» διοίκηση. Δεν φτάνει δηλαδή να βελτιώσει μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των Κηφισιωτών αλλά να αποδείξει ότι ο Δήμαρχος μπορεί να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να βγει νικητής χωρίς να αποδημήσει τους θεσμούς. Να πάρει ένα αρνητικά φορτισμένο κράτος και να το μετατρέψει σε κράτος δικαίου.

Ο Γιώργος Θωμάκος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει κατανοήσει πλήρως τη θέση του και να μην επηρεάζεται από δημοσιεύματα εφημερίδων όπως η Κηφισιά Γρηγοράκου. Ο ρόλος τους είναι γνωστός σε αρκετούς πια και ο περισσότερος κόσμος μαζεύει αυτές τις εφημερίδες για να μειώνει το κόστος του σούπερ μάρκετ.

Ο Γιώργος Θωμάκος έχει σήμερα μάλλον την δυσκολότερη δουλειά στην Κηφισιά. Πρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και για αυτό πρέπει να ελέγχεται. Προσωπικά πιστεύω ότι τα αρνητικά δημοσιεύματα πρέπει να λειτουργήσουν θετικά για τον ίδιο.

Ο Γιώργος Θωμάκος θα πρέπει να αντέξει σε σκληρή κριτική και από δεξιά αλλά και από αριστερά της. Εμείς ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να τον ελέγξουμε και να τον κοιτάμε με το μικροσκόπιο, ακριβώς επειδή έχει στις πλάτες του τις ελπίδες ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.

Και αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία αν προσωπικά πιστεύω ότι στη θέση του θα είχα επιλέξει μια πιο άμεση και βίαια σύγκρουση με το σύστημα της διαπλοκής. Μπορεί να ισχύει ότι «έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες» αλλά την ίδια ώρα δεν απαγορεύεται να τραγουδάς έξω από το χορό και έτσι στην προκείμενη περίπτωση εμείς που την ελέγχουμε έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφραζόμαστε με το θράσος του παρατηρητή μέχρι ο ίδιος να αποδείξει ότι το θάρρος και η ψυχραιμία του καλού πολιτικού φέρνει περισσότερα αποτελέσματα.

Ο χρόνος είναι λοιπόν λίγος. Τον έχει ζητήσει και τον έχει ορίσει ο ίδιος. Μέχρι την αρχή της εφαρμογής του νέου προϋπολογισμού θα πρέπει να φανεί ότι το 10% δεν ήταν στάχτη στα μάτια αλλά η αρχή μιας νέας γενναίας αλλαγής πολιτικής.

Ιδού η Κηφισιά, ιδού και το πήδημα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 30 Ιουλίου 2019 20:01
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αμάν Θεέ μου Ισότητα και στη σημερινή Κηφισιά »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.