ενημέρωση 9:03, 4 July, 2020

Εκτροφεία διαφθοράς

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Από την επανεθεμελείωση στην ανοικοδόμηση της Κηφισιάς!

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα το 2016-7 υπήρξε έτος βάσης για την Κηφισιά.

Όσο κι αν μεμψιμοιρούν οι περισσότεροι, όσο κι αν εθίγησαν από το πλήθος των μέτρων και των μεγάλων αλλαγών σε μικρό και κοινωνικό επίπεδο, οφείλουν να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν ότι η πόλη απέκτησε - με κόστος μεγάλο, προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό βεβαίως - νέα βάση, υγιέστερη της προηγούμενης προβληματικής και μη υπερασπιζόμενης από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε.

Κακά τα ψέματα, αυτή την ώρα, με τις θυσίες του Κηφισιώτικου λαού, η Κηφισιά βρίσκεται σε καλύτερη θέση, μπορεί να δηλώνει ότι στέκεται στα πόδια της, ότι μπορεί να ζει χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια και ότι είναι πια αρκετά αυτόνομη για  τις λοιπές υποχρεώσεις της.

Και είναι επίσης φανερό ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν Κηφισιώτικη παραμυθία, αλλά συγκροτούν αλήθεια θεμελιωμένη και αναγνωρισμένη από Δημαρχίες, αρμόδιους οικονομικούς οργανισμούς, που διαθέτουν ισχύ κι ασκούν επιρροή στα κέντρα αποφάσεων.

Υπό αυτή την έννοια, το 2017 κυρίως, με όλα τα δεινά που το συνόδευσαν, υπήρξε έτος επαναθεμελείωσης της Κηφισιώτικης κοινωνίας και γενικότερα ολόκληρου του στάτους που την περικλείει. Και αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του 2017. Οσοι αγνοούν ή περιφρονούν αυτή την βασική αλήθεια δεν θα είναι σε θέση να δουν, ούτε πολύ περισσότερο να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα τοπικά συμφέροντα.

Όσοι μένουν μόνο στις συνέπειες και δεν αποδέχονται την επανεθεμελείωση της πόλης, μια γραμμής διαφορετικής, που έφερε για λίγο δυστυχώς χρονικό διάστημα κάνουν λάθος στρατηγικό, δεν αναγνωρίζουν αυτό που οι Κηφισιώτες υπέστησαν και εντέλει, όπως οι περιορισμένες αντιδράσεις του έδειξαν, αποδέχθηκε, είτε ως μοιραίο, είτε ως αναγκαίο και το κυριότερο υποτιμούν ακριβώς την βάσανο και εντέλει το ένστικτο των Κηφισιωτών.

Ο Κηφισιώτες λαός  έκανε ήδη με τη στάση του τη μεγάλη επιλογή. Θέλει την Κηφισιά με άρωμα Ευρωπιακό, όχι με οσμή βαριά, ανατολίτικη, έτοιμη και ικανή να κατακτήσει επί πραγματικών βάσεων το επίπεδο ευημερίας που ονειρεύτηκε, της ταιριάζει και της αξίζει.

Με αυτές τις παραδοχές κι έπ' αυτής της νέας βάσης γίνεται νέο ξεκίνημα.

Μόνο που θέλει υπεράσπιση και υποστυλώματα η νέα Ευρωπαϊκή βάση, για να ακολουθήσουν στη διάρκεια  του νέου χρόνου οι πρώτες πραγματικές ανεγέρσεις και ανοικοδομήσεις. Μόνο έτσι το 2020 μπορεί να μείνει στην Ιστορία ως  έτος έναρξης μιας νέας περιόδου ανοικοδόμησης της Κηφισιάς. Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι...-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 19:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.