ενημέρωση 8:43, 4 March, 2021

Μερικά πράγματα που έμαθα από την υπόθεση Αυλίτη

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

1. Το «Γιούργια» είναι η καλύτερη μέθοδος καταγγελίας στον πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος ή Αντιδήμαχος, κάποιος είπε κάτι σε κάποιον, που έδωσε μετά το υλικό σε κάποιον άλλο που εμπιστεύεται, αλλά ένας τρίτος δούλευε πρώτα για τους μεν και μετά για τους δε και δεν τον εμπιστεύονται πια... Ποιος βγαίνει ωφελημένος από αυτό το τουρλουμπούκι; Μα όλοι! Γιατί όταν τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, ο καθένας έχει ένα τεράστιο μενού επιχειρημάτων για να διαλέξει, ώστε να επιβεβαιώσει την αλήθεια που γουστάρει: Όσοι είναι βέβαιοι για τους χρηματισμούς δικαιώνονται. Όσοι θέλουν να πιστέψουν ότι όλα είναι προβοκάτσια του συστήματος Θωμάκου-Αυλίτη, επίσης δικαιώνονται. Όσοι πιστεύουν στη τωρινή μετά Χιωτάκη γενικευμένη σαπίλα του Κηφισιώτικου πολιτικού συστήματος, έχουν άλλο ένα παράδειγμα να αναφέρουν στα σχόλιά τους στο διαδίκτυο. Μέσα στη γενικευμένη θολούρα, όλοι είναι ευχαριστημένοι και συνεχίζουν να ανταλλάσσουν άσφαιρα πυρά και ανακοινώσεις.

2. Ο Δήμαρχος πρέπει επειγόντως να αλλάξει συμβούλους. Γιατί αυτοί που έχει – και που πιθανότατα τον συμβούλεψαν να κάνει μήνυση στον δείνα μεταξύ άλλων – δεν είχαν την μίνιμουμ επάρκεια να συνδυάσουν τα γεγονότα. Να προβλέψουν δηλαδή, ότι με αυτή την κίνηση, δικαιώνει τον μηνυμένο (στον οποίο δεν έκανε μήνυση αν και το όνομά του εμπλέκονταν πολύ πιο άμεσα)

3. Όταν κάποιος έχει γνωρίσει σε αναρίθμητες ταινίες, τον εγκέφαλο μιας συνωμοσίας να λέει στον εντολοδόχο τη φράση «αν το πράγμα στραβώσει, εγώ θα αρνηθώ ότι είχαμε την παραμικρή σχέση», είναι δύσκολο στη συνέχεια να πάρει σοβαρά την ανακοίνωση ότι «Ο κ. τάδε, δρούσε από μόνος του»

4. Γύρω από τις παρατάξεις εξουσίας, αναπτύσσεται ένας κανονικός υπόκοσμος. Ημιπαραταξιακοί / ημιεπιχειρηματικοί παράγοντες, κάτω από τον μανδύα του «συμβούλου», προσκολλώνται σαν βδέλλες σε αρχηγούς και μηχανισμούς. Περιφέρονται σε Δημαρχιακά και αντιδημαρχιακά λόγω κουμπαριάς γραφεία με την ίδια άνεση που περιφέρονται στο μετά για να πουλήσουν «εκδουλεύσεις» και «παραγοντιλίκι». Έτσι, ο αντι- παράγοντας των δείνα η των τάδε συμφερόντων, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντιέται με τον Αυλίτη ή τον Θωμάκο, να βρίσκεται στο fuckaround στο γραφείο του Θωμάκου και να συνοδεύει τον Αυλίτη, ναι τον Αυλίτη για όσους δεν μπορούν να το χωνέψουν στις συναντήσεις του με τον Θωμάκο. Όλα μπερδεύονται γλυκά...

5. Πάντα θα υπάρχει μια Ελένη να αναστατώσει, μετά να ανακαλέσει και γενικά να τα κάνει ακόμα λίγο πιο μπάχαλο.

6. Την ίδια στιγμή που ο Αυλίτης περιφέρεται λαύρος στα Medrano των τοπικών μέσων, Εφημερίδων του κάθε πικραμένου παραγοντίσκου και των παρόμοιων τοπικών βιομηχανιών παραγωγής βοθρολυμμάτων, όπου καταγγέλλει τους «παράνομους», τους «συνήθεις υπόπτους», την «Νέα Τάξη των επιχειρηματιών» και τους «κατακτητές της πόλης μας», δίνει το κάτι τι στον Α ή Β, να τα «παίξει» σε αυτές ακριβώς τις «αγορές». Ναι, αυτές που καταγγέλλει οργισμένος μπροστά στους «πελάτες» του.

7. Ναι, το γραφείο Δημάρχου, δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποδεικνύει στον «αντίπαλο», μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του δείνα …

8. Στα γραφεία της παράταξης Θωμάκου, όχι ότι υπάρχουν επίσημα γραφεία αλλά τα δικά τους, υπάρχει διαθέσιμο stand by σύστημα παρακολουθήσεων και άλλα gadgets για παρακολούθηση και αποκάλυψη συνωμοσιών.

9. Όσο και να προσπαθείς να δεις την υπόθεση ψύχραιμα, πάντα μια επικής ηλιθιότητας δήλωση του Βαγ. Αυλίτη ένα χουλιγκανικό tweet του βαγγέλα (από αυτά που απευθύνονται σε φανατικό ακροατήριο ελάχιστου I.Q., άρα σε ανθρώπους που δεν χρειάζεται να πειστούν), θα σε κάνουν να γείρεις (για λίγο έστω), προς την αντίθετη πλευρά.

10. Τα μέσα δίνουν βήμα σε κάθε γραφικό. Που μεταδίδουν με σοβαρότητα μια είδηση. Που έβγαζαν με σοβαρότητα και καλλιέργεια κοινωνική και πολιτιστική από τον Βαγγέλη Αυλίτη μέχρι όποιον άλλο γραφικό πουλάει. Τώρα ολοφύρονται «για τη δυσοσμία και τον βούρκο της δημοτικής ζωής». Όπως αυτός που αερίζεται, κοινώς κλάνει και μετά διαμαρτύρεται επειδή βρομοκοπάει.

11. Επιβεβαίωση μιας Μεγάλης Αλήθειας της Ζωής: Ποτέ μη στηρίζεσαι απόλυτα σε άνθρωπο που ασχολείται τόσο μανιακά με τα ζώδια.

12. Έχουμε ένα τύπο –ιδιοκτήτη καντίνας- φίλο κολλητό του Βάρσου που άλλαξε και πήγε με το μέρος του Χιωτάκη, αλλά ξάλλαξε και πήγε με το μέρος Θώμάκου και Αυλίτη. που την πρώτη μέρα αποκαλεί τον τάδε «πολιτικό αρχηγό showman» τη δεύτερη μέρα δηλώνει στον Εισαγγελέα ότι όλα αυτά τα έκανε μόνος του (σ.σ. μάλλον επειδή είναι χομπίστας) επειδή ήθελε να αποδείξει στον αρχηγό showman, πόσο σκάρτος είναι ο δείνα! Και αυτός ο άνθρωπος δηλώνει «σύμβουλος επιχειρήσεων»-ιδιοκτήτης καντίνας, «βρώμικου» δηλαδή. Ε, είναι προφανές γιατί η επιχειρηματικότητα στην Κηφισιά βρίσκεται στα κακά της χάλια, το ναδίρ. Διότι έχει τέτοιους συμβούλους.

13. Όση ώρα διαβάζαμε τα παραπάνω, σε κάποιο γραφείο του Δήμου, μια σφραγίδα με αριθμό πρωτοκόλλου, ανεβοκατεβαίνει αδιάκοπα, πάνω από ρουσφετολογικές τροπολογίες. Δηλαδή οι Δημοτικοί σύμβουλοι που καταθέτουν τις τροπολογίες, με πολύ μικρό κόστος (το οποίο by the way θα επωμιστούμε όλοι) αν επανεκλεγούν. Και αυτοί που ευνοούνται από όλα τα παραπάνω θα απολαμβάνουν την ασυλία γιατί «αντί να ασχοληθούμε με τους προδότες του Δήμου που συνεχίζουν το φαγοπότι με τα μεγάλα ψάρια, ασχολούμαστε με τους κακομοίρηδες». Λες και αυτοί οι κακομοίρηδες δεν είναι αυτοί που τους ψηφίζουν (αντί πινακίου τροπολογίας), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίζουν το «φαγοπότι» με τα μεγάλα ψάρια, ή καλύτερα με μεγάλες προβατίνες.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 18:59

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.