ενημέρωση 8:43, 4 March, 2021

Γιώργος Θωμάκος – αυτός ο επικίνδυνος* ανύπαρκτος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Όπου τεμπέλης κι ο φαγάς, ή χωροφύλακας ή παπάς

Λαϊκή σοφία

Σήμερα που ο πόνος, η απελπισία και το βουητό των ημερών εν μέρει συγάλιασε, μετά το αποκρουστικό κύμα ψύχους και αναισθησίας από τους κρατούντες το μόνο που μένει είναι να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της κατάστασης.

Δεν μπορεί κανένας να περιγράψει τη απελπισία που επικρατούσε στις ψυχές εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας. Πως με τι μέσα πως μπορέσαμε να περάσουμε μέσα από το ανέμελο για άλλους σκηνικό.

Τι έκαναν και κάνουν ακόμα και σήμερα, μετά από 6 συνεχόμενες αποκρουστικές, αποτρόπαιες μέρες οδύνης. Και φυσικά δεν μιλώ για τα καιρικά φαινόμενα που εν μέρει είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Όχι δεν μιλώ για τις κρατικές υποδομές, τις στοιχειώδεις, τις απλές.

Θα μιλήσω για τις ευθύνες μόνο της Αυτοδιοίκησης.

Εν έτη 2021 ποιος νους ανθρώπου θα μπορούσε να φανταστεί, ύστερα από ένα καιρικό φαινόμενο πολύ δυνατό ότι όλες οι υποδομές του λεγόμενου κράτους θα παρέλυαν σαν χάρτινος πύργος. Ποιος άρρωστος νους θα έβαζε στο τραπέζι ότι από έλλειψη υπευθυνότητας, από την πιο κακή, μηδαμινή συντήρηση των πράσινων θα περνούσαν δραματικά μερόνυχτα τόσοι συνάνθρωποί μας.

Οι Δήμαρχοι οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άνθρωποι που έχουν βγάλει μετά βίας το εξατάξιο Γυμνάσιο. Ανεπάγγελτοι, χωρίς ίχνος εσωτερικής καλλιέργειας. Χωρίς έρμα άλλης από γνωριμιών της «νύχτας» Άχρηστοι της ζωής έχουν πιάσει τα πόστα και γλεντοκοπάνε στη υγεία των κορόιδων.

Και τι έχουμε ως κοινωνία εναποθέσει στα λιγδωμένα χέρια αυτών;

Δύο πράγματα επι της ουσίας. Την καθαριότητα και το πράσινο. Οτιδήποτε άλλο είναι πάρεργο.

Έχουμε όμως καλλιεργήσει ως κοινωνία το αίσθημα του ζήτουλα. Και σε αυτό το πεδίο, το μοναδικό είναι πραγματικά μανούλες. Οι ζήτουλες της σημερινής Ελλάδας είναι οι Δήμαρχοι και οι συν αυτόν.

Ζήσαμε λοιπόν το θέατρο του παραλόγου. Να βγαίνουν ενώ οι πολίτες είναι ακόμα και σήμερα εγκλωβισμένοι χωρίς ρεύμα και νερό, όχι άπαξ αλλά δυο και τρείς φορές, δηλαδή χωρίς τα βασικά αγαθά και να ρίχνει το μπαλάκι του μουντζούρη ο ένας στον άλλο.

Προχθές μετά από 5 μέρες ερήμωσης στο Δήμο Κηφισιάς βγήκε για 2η φορά, ο Στ. Μάνος και δήλωσε σε ΜΜΕ : Είμαι εγκλωβισμένος από τις 6 το πρωί της Δευτέρας χωρίς ρεύμα. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς είναι ανύπαρκτος

Η Κηφισιά, ένας τόπος πρώτης γραμμής μπλεγμένη στα νύχια του κάθε ανευθενο-υπεύθυνου, 13 μόλις χιλ. από το κέντρο του τόπου.

Δεκάδες Χιλιάδες συνανθρώπων μας ήθελαν δια ζώσης να δώσουν να εύσημα στο Δήμαρχο Κηφισιάς δια «χειρονομιών πέραν των λεκτικών εύγε»

Χωρίς αιδώ και κατόπιν λειτουργιών του ιδιότυπου πλυντηρίου έλαβε χώρα το θαύμα εξ ουρανού. Ο εξαφανισμένος και κρυμμένος στα λαγούμια του Δήμαρχος αίφνης εμφανίστηκε σε κεντρικό ΜΜΕ να μας πει δίχως ντροπή ότι ήταν ευχαριστημένος αφού είχε προηγηθεί το έτερον θαύμα και είχε καθαρίσει ο δρόμος που κατοικεί ο Στ. Μάνος. Άρα και με λίγα λόγια ο κ. Μάνος είχε προσωπικά κάτι εναντίον του Γ. Θωμάκου ή κάτι θα θέλει από το λαό της Κηφισιάς. Να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκον;

Προκάλεσε με αυτή της γελοία δικαιολογία αυτομάτως ένα κοσμικό γεγονός. Αίφνης όλα τα ζαρζαβατικά που υπήρχαν στα νοικοκυριά καθώς και όλα τα άχρηστα εκτοξεύτηκαν δια μέσου ανώτερης δύναμης προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πριν όμως από την τοποθέτηση Θωμάκου, στο ίδιο ΜΜΕ είχε εμφανιστεί η κα. Μενδώνη, αυτή που δεν γνώριζε ποιον διόριζε στο Εθνικό θέατρο και λίγους μήνες πριν ξιφουλκούσε εντός του Κοινοβουλίου, για την ηθική ακεραιότητα του άγνωστου ανθρώπου που χθες αποκάλεσε επικίνδυνο*

Σημεία των καιρών που διάγουμε, της απαξίωσης, γελοιότητας και ευτελισμού.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 19:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.