ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

κ. Μπαμπινιώτη - Την υπογραφή και το πουλί σου να προσέχεις που τα βάζεις*

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

στις 17.2.21 ένα post με τίτλο «Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Λιγνάδη, το παρελθόν και ο ρόλος του Γ. Μπαμπινιώτη» ανεβάσαμε –ως αναδημοσίευση- στο “kifisia-life” καθώς αναφέραμε και την πηγή του.

Στις 18.2.21 μία μέρα μετά λάβαμε το παρακάτω εξώδικο από τον Γ. Μπαμπινιώτη και την Φλωρίτα Μπαμπινιώτη.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 1)Του Γεωργίου Μπαμπινιώτη του Δημητρίου, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων και Προέδρου της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών

2) Της Φλωρίτας Μπαμπινιώτη του Γεωργίου, κατοίκου Αγίας Παρασκευής Αττικής, επί της οδού Ζεφύρων αρ. 11Α

ΠΡΟΣ

1)Τον Ιωάννη Μπάκο, αρθρογράφο της ιστοσελίδας https://www.nostimonimar.gr

2)Τον ιδιοκτήτη αγνώστων στοιχείων της ιστοσελίδας https://www.nostimonimar.gr

3)Την αρχισυντάκτρια αγνώστων στοιχείων της ιστοσελίδας https://www.nostimonimar.gr

4)Την ιστοσελίδα με την επωνυμία «www.topics.gr» και των νομίμων ιδιοκτητών αυτής

5)Την ιστοσελίδα με την επωνυμία «kifisia-life.gr» και των νομίμων ιδιοκτητών αυτής

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα «nostimonimar.gr» (εφεξής η “Ιστοσελίδα”), άρθρο του αρθρογράφου Γιάννη Μπάκου με Τίτλο «Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Λιγνάδη, το παρελθόν και ο ρόλος του Γ. Μπαμπινιώτη» (προσβάσιμο έκτοτε έως και σήμερα στον ιστότοπό σας και στην διεύθυνση: https://www.nostimonimar.gr/oi-politikes-proektaseis-tis-ypothesis-lignadi-to-parelthon-kai-o-rolos-toy-g-mpampinioti/), το οποίο περιέχει -κατά το σκέλος που αφορά τόσο τον πρώτο εκ των εξωδίκως διαμαρτυρομένων καθ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, όσο και την κόρη αυτού, Φλώρα Γ. Μπαμπινιώτη- εντελώς ψευδή, παραπλανητικά, άκρως συκοφαντικά και προσβλητικά της προσωπικότητας τόσο του πρώτου εκ των εξωδίκως διαμαρτυρομένων κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη όσο φυσικά και της θυγατέρας αυτού κ. Φλώρας Γ. Μπαμπινιώτη σχόλια και -ασύνδετες μεταξύ τους- πληροφορίες και συμπεράσματα.

Επισημαίνεται δε ότι το ως άνω συκοφαντικό και ψευδές άρθρο δημοσίευσε η ιστοσελίδα σας και στη σελίδα που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπου έλαβε 512 αντιδράσεις, 37 σχόλια και 98 κοινοποιήσεις, ήτοι αναπαρήχθη περαιτέρω -και ενώπιον αγνώστου αριθμού ατόμων- 98 κατ’ ελάχιστον διαφορετικές φορές (!). Στην ίδια δε ενέργεια προέβη και ο "συντάκτης" του ως άνω άρθρου από τον προσωπικό του λογαριασμό λαμβάνοντας 24 αντιδράσεις, 2 σχόλια και 8 κοινοποιήσεις, έως την στιγμή συντάξεως της παρούσας εξώδικης διαμαρτυρίας.

Το εν λόγω «άρθρο» του αρθρογράφου Ιωάννη Μπάκου βρίθει άκρως προσβλητικών, συκοφαντικών και αξιόποινων -αυθαίρετων- συμπερασμάτων και -σκοπίμως- λανθασμένων και αποκρυφθεισών πληροφοριών, αναφορικά τόσο με τον καθ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, όσο και με την θυγατέρα αυτού κα Φλώρα Γ. Μπαμπινιώτη.

Είναι δεδομένο πως αποκλειστικός σκοπός του εν λόγω συκοφαντικού άρθρου είναι μονάχα η προσπάθεια απόδοσης στις γνωστές καταγγελίες των τελευταίων ημερών δήθεν πολιτικών προεκτάσεων και η προς τον σκοπό αυτό αυθαίρετη προσπάθεια συνδέσεως των όσων βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας με την πολιτική, δια της -κατάφωρα αξιόποινης- συνδέσεώς αυτών με αναγνωρίσιμα πρόσωπα και παρελθοντικές -και αποδεδειγμένα ψευδείς- καταγγελίες σε βάρος μελών της οικογενείας τους, όπως το -με το παρόν διαμαρτυρόμενο- πρόσωπο του καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη και της ανωτέρω αναφερόμενης, μη μετέχουσας καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στον δημόσιο βίο, θυγατέρας αυτού, κας Φλώρας Μπαμπινιώτη.

Επί των στο εν λόγω «άρθρο» ψευδών και άκρως συκοφαντικών ισχυρισμών, πληροφοριών και -αυθαιρέτων- συμπερασμάτων, λεκτέα -επιγραμματικά- τα εξής:

- Ήδη από τον τίτλο του εν λόγω συκοφαντικού άρθρου δίδεται άκρως ξεκάθαρα και η στόχευση αυτού, αφού αναφέρει ρητά πως τάχα πραγματεύεται το ζήτημα «Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Λιγνάδη, το παρελθόν και ο ρόλος του Γ. Μπαμπινιώτη». Εν συνεχεία δε άκρως συκοφαντικά αναφέρεται σε δήθεν «Εμπλοκή της οικογένειας Μπαμπινιώτη» σε παντελώς άσχετες με αυτήν υποθέσεις, επιχειρώντας να συνδέσει παντελώς άσχετες καταγγελίες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες σε βάρος τρίτων προσώπων, με το όνομα του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, μέσω της αναφοράς σε παρελθοντική υπόθεση της θυγατέρας αυτού, κας Φλώρας Μπαμπινιώτη.

-Χαρακτηριστικά αναφέρεται -αποκρύπτοντας σκοπίμως την αλήθεια- ότι:

«Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η κόρη του κ. Μπαμπινιώτη, Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας.

Κατά τη δικογραφία το γεγονός συνέβη το 2008. Μετά το σάλο που προκλήθηκε εντός του σχολείου η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη υπέβαλε την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή. Μετά την πάροδο όμως ικανού χρονικού διαστήματος και προφανώς κατόπιν εισηγήσεως του πατρός της, η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη προσελήφθη εκ νέου στο Αρσάκειο, σε διοικητική όμως θέση αλλά πριν τελεσιδικίσει η απόφαση.

Καθηγητές του Αρσακείου που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση της κόρης του κ. Μπαμπινιώτη αναφέρουν πως πριν το περιστατικό για το οποίο της ασκήθηκε δίωξη, με καθυστέρηση 4 ετών, υπήρξε και ένα άλλο συμβάν. Η διαφορά ήταν πως ο πατέρας της ανήλικης, τότε, μαθήτριας η οποία και αυτή είχε υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προβεί σε καταγγελία, επιλέγοντας να της αλλάξει σχολείο.

Τέσσερις Εισαγγελείς που ερεύνησαν διαδοχικά την υπόθεση, έκριναν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονέων της πρώην μαθήτριας και πρότειναν την αθώωση της κ. Μπαμπινιώτη. Ο Άρειος Πάγος προχώρησε σε αναίρεση του προηγούμενου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και αθώωσε την Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών».

-Επί των ανωτέρω παραπλανητικώς αναφερόμενων, τα στοιχεία τα οποία προφανώς γνωρίζει, αλλά σκοπίμως αποκρύπτει ο αρθρογράφος είναι τα εξής:

Η δεύτερη εξ ημών κα Φλώρα Γ. Μπαμπινιώτη, αναφορικά με τις ψευδείς καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ο αρθρογράφος, ο οποίος μάλιστα ξεκάθαρα ισχυρίζεται ότι έχει γνώση της δικογραφίας (!), έχει ήδη από το έτος 2015 (!) κριθεί αθώα με ήδη αμετάκλητη (!) απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των Αθηνών. Είναι παντελώς ψευδές ότι η αθώωση της έλαβε χώρα τελικώς από τον Άρειο Πάγο (και άρα τάχα για τυπικούς και μόνον λόγους), και μάλιστα όχι για το σύνολο αλλά δήθεν μονάχα για «το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών», αφού η αθώωσή της κρίθηκε κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας επί της ουσίας του συνόλου των καταγγελιών, όπου και κρίθηκε ότι το σύνολο των εν λόγω καταγγελιών ήσαν παντελώς ψευδείς. Στη «λεπτομέρεια» αυτή παραλείπει να αναφερθεί ο αρθρογράφος αλλά και στο σύνολό τους όσοι αναδημοσίευσαν το σχετικό άρθρο. Τουναντίον, παρουσιάζει τη δεύτερη εξ ημών ως μη απαλλαγείσα έως και σήμερα από το σύνολο των κατηγοριών και μάλιστα με αμετάκλητη κρίση επί της ουσίας του αρμοδίου προς τούτο Ποινικού Δικαστηρίου.

Περαιτέρω δε επιχειρείται να πληγεί έτι περαιτέρω η τιμή και η υπόληψη τόσο της δεύτερης εξ ημών κας Φλώρας Μπαμπινιώτη, όσο και του πρώτου εξ ημών καθ. Γ. Μπαμπινιώτη, δια της παντελώς ψευδούς και αβάσιμης αναφοράς ότι «Μετά την πάροδο όμως ικανού χρονικού διαστήματος και προφανώς κατόπιν εισηγήσεως του πατρός της, η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη προσελήφθη εκ νέου στο Αρσάκειο, σε διοικητική όμως θέση αλλά πριν τελεσιδικίσει η απόφαση. Καθηγητές του Αρσακείου που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση της κόρης του κ. Μπαμπινιώτη αναφέρουν πως πριν το περιστατικό για το οποίο της ασκήθηκε δίωξη, με καθυστέρηση 4 ετών, υπήρξε και ένα άλλο συμβάν. Η διαφορά ήταν πως ο πατέρας της ανήλικης, τότε, μαθήτριας η οποία και αυτή είχε υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προβεί σε καταγγελία, επιλέγοντας να της αλλάξει σχολείο».

Η εξόχως συκοφαντική αυτή αναφορά υπολαμβάνει (α) ως αληθές γεγονός την «παρενόχληση» της πρώτης μαθήτριας, ήτοι ως αληθές ένα γεγονός που έχει κριθεί αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι ουδέποτε έλαβε χώρα, κατά το χρόνο που γράφεται το εν λόγω άρθρο (β) ως αληθές ένα ανύπαρκτο γεγονός δεύτερης δήθεν «παρενόχλησης», πέραν της αμετακλήτως κριθείσας ως ψευδούς πρώτης, το οποίο και απολύτως ψευδές είναι και ουδέποτε και από καμία αρχή απετέλεσε αντικείμενο καταγγελίας ή έρευνας ή έστω ισχυρισμού (!), (γ) ότι ο πρώτος εξ ημών γνωρίζοντας τα ανωτέρω – ανύπαρκτα (!!!) – φερόμενα «περιστατικά» επέμεινε στην επαναπρόσληψη της δεύτερης εξ ημών.

Οι εν λόγω αναφορές του αρθρογράφου, τις οποίες υιοθετούν οι ανωτέρω -υπό στοιχεία 2 έως 5- αναφερόμενοι, είναι προδήλως μεροληπτικά ελλιπείς, με στόχο εξυπηρετήσεως του τίτλου του άρθρου του, καθώς ενώ είχε πληροφορίες από δήθεν «Καθηγητές του Αρσακείου που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση της κόρης του κ. Μπαμπινιώτη», δεν είχε τάχα πληροφορίες για την αμετάκλητη αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε ήδη από το έτος 2015 (!!!).

Σημειώνεται δε αυτό που ήδη καλά γνωρίζετε, ότι η αμετάκλητη ποινική απόφαση είναι αυτή που δεν δύναται πλέον να ανατραπεί με άσκηση κανενός ενδίκου μέσου. Ο συκοφαντικός χαρακτήρας του δημοσιεύματος και της αναπαραγωγής του λοιπόν δεν έγκειται στην παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας της δεύτερης εξ ημών αλλά στην κατασυκοφάντησή της παρά την αμετάκλητα αποδεδειγμένη αθωότητά της καθώς και στη συναρτώμενη με το ψεύδος αυτό κατασυκοφάντηση του πρώτου εξ ημών.

-Προς επίρρωση του δόλου του πρώτου εξ υμών αρθρογράφου του εν λόγω άρθρου, το οποίο δημοσιεύεται με προφανή Ποινική και Αστική Ευθύνη του δευτέρου και τρίτου εξ υμών στην ιστοσελίδα «www.nostimonimar.gr», επισημαίνονται τα εξής γεγονότα:

~ Το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2021 -και αφού είχε ήδη αναπαραχθεί εκατοντάδες φορές- το εν λόγω άρθρο υπέστη τροποποίηση, όπου και προστέθηκε απλώς στον αρχικό σύνδεσμο και όχι σε νέα ανάρτηση η φράση «και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αθώωσε αμετακλείτως την Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη.»

Πέραν της προφανούς ανορθογραφίας της κρίσιμης λέξεως «αμετακλήτως», ο αρθρογράφος δείχνει επιπρόσθετα να αγνοεί και την σημασία μίας αμετάκλητης αθωωτικής αποφάσεως Ποινικού Δικαστηρίου. Τούτο διότι παρά το γεγονός ότι συμπεριλήφθη με απλή αναφορά το γεγονός της αμετάκλητης αθωωτικής αποφάσεως σε βάρος της κας Φλώρας Μπαμπινιώτη, παραμένει (!!) το σύνολο των συκοφαντικών ισχυρισμών του εν λόγω άρθρου, από τον τίτλο αυτού έως και την τελευταία σε αυτό ερώτηση, μετά και των σχετικών φωτογραφιών (!!!).

Χαρακτηριστικά δε αναφέρεται -μεταξύ πολλών- εκ των ισχυρισμών που παραμένουν έως και αυτή τη στιγμή δημοσιευμένοι -παρά την αντιφατική με το λοιπό κείμενο αναφορά περί αθωώσεως-, η παραμένουσα έως και αυτή τη στιγμή φράση «Αναλογιζόμενοι την στάση του Αρσάκειου απέναντι στην Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη και την σωρεία καταγγελιών, προκύπτει ιστορικό ανοχής παραβατικών συμπεριφορών στο σχολείο;» (!!!)

~ Επισημαίνεται δε ότι χαρακτηριστικό της δόλιας συμπεριφοράς τουλάχιστον του πρώτου εξ υμών συνιστά το γεγονός ότι λίγες ώρες αφότου δημοσιεύτηκε το εν λόγω -αρχικό- άρθρο και αναπαρήχθη κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, αναρτήθηκε σχόλιο στον ιστότοπο «Facebook» κάτωθι του εν λόγω άρθρου, όπου επεσήμαινε (!) την ύπαρξη κρίσεως από την αρμόδια προς τούτο Ελληνική Δικαιοσύνη και Αμετάκλητης Αθωωτικής αποφάσεως στην εν λόγω υπόθεση, σχόλιο το οποίο ελάχιστα λεπτά μετά διαγράφηκε (!!!) από τους διαχειριστές του εν λόγω λογαριασμού «nostimonimar» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», με προφανή ευθύνη προς τούτο, πέραν του πρώτου και του δευτέρου και τρίτου εξ υμών, ήτοι του νόμιμου ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας «https://www.nostimonimar.gr». Πέραν δε της διαγραφής του εν λόγω σχολίου, με προφανή σκοπό παρασιωπήσεως του γεγονότος της αθωώσεως, ουδεμία διορθωτική επεξεργασία έλαβε χώρα για σχεδόν 24 ώρες μετά την ανάρτηση και λήψη γνώσεως του γεγονότος της αθωώσεως, επί τη βάσει του οποίου στηρίζεται επί της ουσίας το σύνολο του εν λόγω άρθρου και των υπ’ αυτό υπαινιγμών του αρθρογράφου Ιωάννη Μπάκου.

 Τούτων δεδομένων, ο εξ υμών Ιωάννης Μπάκος, καθώς και ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «www.nostimonimar.gr» και κατόπιν όσοι εξ υμών με ευθύνη και των πρώτων, άκριτα αναπαρήγαγαν το εν λόγω άρθρο προέβησαν σε μια αήθη, άκριτη και αστήρικτη συκοφαντική επίθεση εναντίον ημών, η οποία προσβάλλει την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή τόσο της δεύτερης εξ ημών κας Φλώρας Γ. Μπαμπινιώτη, όσο και του πρώτου εξ ημών καθ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, και η οποία επίθεση δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί στα αρμόδια Ποινικά και Αστικά Δικαστήρια.

Έως σήμερα (18.02.2021) το εν λόγω άρθρο αναγνώστηκε και εξακολουθεί να αναγιγνώσκεται από απροσδιόριστο και οπωσδήποτε μεγάλο αριθμό επισκεπτών της ιστοσελίδας «nostimonimar.gr» σε όλη την Ελλάδα, καθώς εμφανίζεται επί δύο (2) ημέρες πρώτο (!) στα δημοφιλέστερα άρθρα που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα, έχει δε τύχει πολλαπλών αναδημοσιεύσεων τουλάχιστον από τους 4ο και 5ο εξ υμών, ενώ αναπαράγεται και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.α.), και σε απροσδιόριστο αριθμό σχετικού περιεχομένου ιστοσελίδων, πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων.

Συνεπώς, επειδή η πραγματικότητα, την οποία ασφαλώς ο πρώτος εξ υμών γνωρίζατε, κατόπιν της τόσο ενδελεχούς έρευνας σας και της σχετικής υποστηριζόμενης εξ υμών πληροφορήσεώς σας -άλλως δε και σε κάθε περίπτωση οφείλατε κατά νόμο και σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευχερώς μπορούσατε να διασταυρώσετε και να ερευνήσετε πριν την επίδικη δημοσίευση- είναι εντελώς διαφορετική από όσα εν γνώσει σας διαδίδονται με το εν λόγω άρθρο και με δική σας ευθύνη αναπαράγονται σε άλλες απροσδιόριστου αριθμού ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν των ανωτέρω.

Επειδή το αδίκημα της Συκοφαντικής Δυσφημήσεως και δη δια του Διαδικτύου τιμωρείται, σύμφωνα με το άρθρο 363 Ποινικού Κώδικα, με Φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και Χρηματική Ποινή.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την συμπεριφορά του συνόλου εξ υμών των ανωτέρω (1ο έως και 5ο)

Αμφότεροι δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός δικαιώματός μας και δη για την ανόρθωση οποιασδήποτε ηθικής ή υλικής ζημίας ή άλλης βλάβης που υπέστημεν εκ του συκοφαντικού άρθρου σας ή θα υποστούμε στο μέλλον, και την οποία θα επιδιώξουμε να ικανοποιήσουμε τόσο στα αρμόδια Ποινικά όσο και στα αρμόδια Αστικά Δικαστήρια.

Σας καλούμε, όπως αφαιρέσετε εντός μίας ώρας από την λήψη της παρούσας τόσο από την Ιστοσελίδα «nostimonimar.gr», όσο και από το σύνολο των λοιπών ιστοσελίδων (4 έως 5 των ανωτέρω) το εν λόγω δημοσίευμα και να παύσετε την προβολή του σχετικού κειμένου και των ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών μέσω αυτής, καθώς και όπως προβείτε στην αφαίρεση του εν λόγω δημοσιεύματος από το σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναπαρήγαγαν το εν λόγω συκοφαντικό δημοσίευμα.

Επιπλέον, καλούμε τον πρώτο (1o) εξ υμών, αρθρογράφο Ιωάννη Μπάκο, όπως προβεί στην αναζήτηση και ανεύρεση όλων των αναδημοσιεύσεων του παραπλανητικού και συκοφαντικού αρχικού του δημοσιεύματος, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αφαίρεση του από το σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία με δική του ευθύνη το εν λόγω δημοσίευμα αναπαρήχθη, εκκινώντας από την αφαίρεση του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook!

Σε κάθε περίπτωση, σας καλούμε να αφαιρέσετε τις ψευδείς, συκοφαντικές και ποινικά κολάσιμες πληροφορίες και τα προσωπικά -συκοφαντικά- σχόλια του αρθρογράφου Ιωάννη Μπάκου, αλλά και τον παραπλανητικό και προσβλητικό τίτλο του εν λόγω άρθρου από το σύνολο των ανωτέρω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (2 έως 5) στα οποία αναπαρήχθη.

Σας επισημαίνουμε ότι παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή έως και αυτήν την ώρα το ανακριβές και κατάφωρα συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος μας και έχουμε γνώση και καταγεγραμμένη απόδειξη όλων των κινήσεων στις οποίες προβήκατε επί αυτού, αποδείξεις που μαρτυρούν δόλια και μετά γνώσεως συμπεριφορά εκ μέρους σας.

Επισημαίνουμε δε ότι γνωρίζουμε ότι αφαιρέσατε σχόλιο που προσπάθησε να αποκαταστήσει την αλήθεια στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Facebook, γεγονός που καταδεικνύει άνευ ετέρου τινός τον δόλο σας.

Κατόπιν τούτων, σας εφιστούμε την προσοχή ως προς τα εξής: Ουδόλως δεν συνιστά αναίρεση των ως άνω παράνομων πράξεων το γεγονός ότι προβήκατε σε μια πρόχειρη προσθήκη του γεγονότος ότι έχει εκδοθεί επί της υποθέσεως αμετάκλητη απόφαση. Τούτο δε διότι εξακολουθείτε να μην σέβεστε αν μη τι άλλο την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη, αφήνοντας σαφείς και προφανείς αιχμές και υπόνοιες για το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης της υποθέσεως, εκλαμβάνοντας εσφαλμένως -και δολίως, ως εκ των ανωτέρω- ότι έχετε υποχρέωση απλώς να παραθέσετε τυπικώς και μεταγενεστέρως το γεγονός της αμετάκλητης αθώωσής της δεύτερης εξ ημών, άνευ οιασδήποτε άλλης προσαρμογής και διορθώσεως σε ένα εν συνόλω κατάφωρα συκοφαντικό άρθρο, βασιζόμενο εξ ολοκλήρου στην εν λόγω -ψευδώς παρουσιασθείσα- υπόθεση.

Ωστόσο, υποχρεούστε να σεβαστείτε επί της ουσίας την εν λόγω δικαστική απόφαση και να απαλείψετε οποιοδήποτε ίχνος υπονοιών, αμφιβολιών ή μομφών περί της αθωότητας της δεύτερης εξ ημών και της συνακόλουθης ορθότητας της στάσης του πρώτου εξ ημών ως προς την διαχείριση του εν λόγω ζητήματος. Μονόδρομος προς τούτο είναι η διαγραφή οιασδήποτε αναφοράς στο πρόσωπο αμφοτέρων των εξωδίκως καλούντων.

Σας επισημαίνουμε ότι η σύνδεση υπό διερεύνηση καταγγελιών με κατηγορίες για τις οποίες έχει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη βάλλουν ευθέως κατά της αθωότητας της δεύτερης εξ ημών.

Σας καλούμε όπως, εντός της ίδιας ημέρας λήψης της παρούσας, μας γνωστοποιήσετε πέραν της αφαιρέσεως του εν λόγω συκοφαντικού σας δημοσιεύματος, σε ποιες επιπρόσθετες ενέργειες προβήκατε, για να παύσετε την προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειας ημών.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021
Η πληρεξούσια δικηγόρος

 

 κ. Μπαμπινίωτη,

το παραπάνω post εμείς στο “kifisia-life” το αναδημοσιεύσαμε, δηλαδή δεν είμαστε οι κατασκευαστές του παραπάνω. Καθώς είχαμε αναφέρει στο τέλος και την προέλευση -, πηγή του.

Εσείς βέβαια προχωρήσετε σε εξώδικο με κάνοντας καθόλου μνεία του «σκανδάλου» με το οποίο ξεκίνησε το εξώδικό.

Είναι η φυσική αντίδραση των κρατούντων την εξουσία, των δυνατών

Σε περίπτωση που το έχετε λησμονήσει το ξαναθέτουμε υπ’ όψιν σας

Περάσαν λίγες μέρες και ο θόρυβος σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη έγινε εκκωφαντικός, αντί να έχει σωπάσει ο κουρνιαχτός και σχεδόν οι περισσότεροι υποστηρικτές Λιγνάδη μεταξύ αυτών και εσεις, αλλάξατε τακτική και συρόμενοι προφανώς από τις εξελίξεις αναγκαστήκατε να κάνετε την παρακάτω διορθωτική δήλωση

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μπαμπινιώτη στο Facebook είναι η ακόλουθη:

«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού »Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από  ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή  επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός (που αδυνατώ, ειλικρινώς, να θυμηθώ, πόσες φορές συνολικά έχει ζητήσει την παραίτησή μου). Έχοντας επίγνωση ότι ο αληθής στόχος είμαι εγώ, έκρινα αρχικώς —εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται— ότι, μη τοποθετούμενος δημοσίως, θα κατόρθωνα να διαφυλάξω σε μεγαλύτερο βαθμό την ψυχική ηρεμία των βαλλόμενων μελών τής οικογένειάς μου. Αντελήφθην όμως ότι η σιωπή μου εκλαμβάνεται από κάποιους ως, δήθεν, ενοχή. Για τους λόγους αυτούς, δηλώνω τα ακόλουθα: »Αισθάνομαι, κατ΄ αρχάς, την ανάγκη να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα θύματα παντός είδους βίας. Τα θύματα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή μας. Η κάθαρση, όσο επίπονη κι αν είναι ως διαδικασία,  δεν μπορεί παρά να αποτελεί τον επιθυμητό στόχο κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολίτη. Μια κάθαρση, ωστόσο, η οποία στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας  δεν μπορεί παρά να ανατίθεται και να διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά της όργανα. Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και την ικανοποίησή μου, που η Δικαιοσύνη ήδη επελήφθη των καταγγελιών και αναμένω, με σεβασμό στο έργο της και τις αποφάσεις της, την τελική της κρίση. »Δηλώνω απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου για το περιεχόμενο των καταγγελιών των θυμάτων, που προσφάτως είδαν το φως τής δημοσιότητας, η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή.  » Η δήλωσή μου υπέρ τής επιλογής τού  Δ. Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο δεκάδων αντίστοιχων αναρτήσεων που έχω πραγματοποιήσει κατά καιρούς για θέματα και ανθρώπους τού Πολιτισμού, τον οποίο προσωπικά υπηρετώ άοκνα και αδιάκοπα επί 40 και πλέον έτη.  » Έχω ήδη αποδεχθεί μέσα μου ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειά μου να μεταπείσω όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν είχα την παραμικρή υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους τού συγκεκριμένου προσώπου, ουδέποτε θα προέβαινα στην δήλωση αυτή. Επίσης, στερείται νοήματος η κατάδειξη του φαρισαϊσμού όσων, ενώ διατηρούσαν οι ίδιοι με τον Δ. Λιγνάδη τόσο επαγγελματικές όσο και διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα επικαλούνται πλήρη άγνοια και, ταυτοχρόνως, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι εγώ “αποκλείεται να μη γνώριζα”.  » Αντιθέτως, για όσους καλόπιστους επιθυμούν να πληροφορηθούν την αλήθεια δηλώνω ότι ο Δ. Λιγνάδης εργάστηκε στο Αρσάκειο, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους προαιρετικούς απογευματινούς ομίλους των Αρσακείων (και όχι στο διδακτικό προσωπικό του σχολικού προγράμματος) πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα όσα μεμονωμένα διακινούνται περί παύσης-απόλυσής του από το Αρσάκειο το έτος 2002 είναι απολύτως ψευδή. Αποχώρησε, προτιμώντας να μετακινηθεί στον θεατρικό όμιλο τού Κολλεγίου. Δηλώνω δε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καθ΄ ον χρόνο συνεργάστηκε με το Αρσάκειο, ουδεμία  καταγγελία περιήλθε σε γνώση μου έστω και προφορική. » Περαιτέρω, σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου. Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες,  έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε. Αυτήν την αλήθεια, ορισμένοι επιχείρησαν σκοπίμως να την αποκρύψουν, εμφανίζοντας την δίκη ως δήθεν, ακόμη, εκκρεμή. Άλλοι, θιασώτες προφανώς τού νόμου τού Lynch, παρότι γνωρίζουν την υφιστάμενη —ήδη από το 2015— αμετάκλητη αθώωση, υποβάλλουν την κόρη μου σε δεύτερη δίκη, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κριτές τους ίδιους. Αποδεικνύεται έτσι ότι ορισμένοι συμπολίτες μας όχι απλώς θεωρούν εκ προοιμίου ότι όποιος κατηγορείται είναι δεδομένα ένοχος, αλλά επιπλέον δεν αποδέχονται ούτε καν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, θεωρώντας εαυτούς  δικαστές και τιμητές των πάντων. Λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Και πάλι όμως κάνετε μια μεθοδευμένη-αόριστη δήλωση και «λησμονείται» να κάνετε μνεία για το «μάρμαρο» Ως έγκριτος γλωσσολόγος δεν νοείται αυτή η «αφηρημάδα» σας.

Σε σημερινό της post η κα. Δέσποινα Κουτσούμπα αποδομεί από το αποδομώ < από + δομώ ((μεταφραστικό δάνειογαλλική déconstruire), τα όσα εσεις πάλι με την δική σας υπογραφή έχετε θέσει.

Το post της Δεσπ. Κουτσούμπα στο tvxs

Μετά από τόσες μέρες, ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης κατάφερε να γράψει κάτι για να απαντήσει στην υπόθεση Λιγνάδη. Μόνο που δεν απαντά ούτε ειλικρινά, ούτε πραγματικά, ούτε καν φωτίζοντας την υπόθεση. Απαντά σαν το βασικό ζήτημα να είναι, ότι του γίνεται προσωπική επίθεση (οπότε προχωρά ο ίδιος επίσης σε προσωπικές επιθέσεις, πχ στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ -τι να πεις;)!

Πάμε πάλι στα ερωτήματα που ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει ο κ. Μπαμπινιώτης -και δεν είναι αυτά που "απαντά" στο ποστ του:

1. Μας λέει ο κ. Μπαμπινιώτης ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν εξωτερικός συνεργάτης στο Αρσάκειο πριν 19 χρόνια κι έφυγε για να πάει στο Κολέγιο. Κι αν τότε ο Δ. Λιγνάδης έφυγε από το Αρσάκειο, χωρίς κάποια άλλη αιτία, δώσατε και συστάσεις στο Κολέγιο για να συνεχιστεί εκεί η δράση του;  Όμως, δεν ρώτησε κανείς την εργασιακή του σχέση, αλλά το αν σχετιζόταν με παιδιά.

Πείτε μας λοιπόν κ. Μπαμπινιώτη ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Αρσακείου; (Δεν ήταν για ένα χρονο, όπως προσπαθείτε τεχνηέντως να μας πείσετε! Τι πριν 19 χρόνια; Από το 1990 ήταν εκεί!). Γιατί αποκρύπτετε το γεγονός ότι μέχρι το 2019 τον καλούσατε να "βοηθάει" στη θεατρική ομάδα του σχολείου και αυτός ασμένως δεχόταν; Το σάιτ του Αρσακείου τα λέει αυτά, δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας.

2. Μας λέει ο κ. Μπαμπινιώτης ότι δεν είχε καταγγελίες τότε που ο Λιγνάδης δούλευε εκεί. Δε ρωτήσαμε αυτό. Ούτε η (τότε) 16χρονη Αρσακειάδα που έδωσε τη συνέντευξη δεν είπε ότι κατήγγειλε τη συμπεριφορά στο σχολείο της. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, για το οποίο είστε υπεύθυνος από το 1987! ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ να σκεφτείτε για ποιο λόγο είχατε ανάμεσα στους συνεργάτες έναν άνθρωπο που επιδιδόταν σε παιδοβασμούς; Δεν έχει καμία ευθύνη το σχολείο, η Διοίκησή του, για το ότι ένας καθηγητής (και δεν ήταν μόνο ένας...) την "έπεφτε" απροκάλυπτα σε μαθήτριες και ποτέ δεν ερευνήσατε το γιατί; Δεν αισθάνεσθε καμία ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη από τους γονείς και τους μαθητές που βάλατε σε κίνδυνο; Σαν την κ. Μενδώνη κι εσείς: ούτε συγνώμη ούτε τίποτα; Φταίνε όλοι οι άλλοι

3. Μας λέει ο κ. Μπαμπινιώτης ότι η ανάρτηση για τα συγχαρητήρια στην Υπουργό και τον Πρωθυπουργό ήταν μια από τις χιλιάδες αναρτήσεις που έχει κάνει για θέμα πολιτισμού! Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η ανάρτηση, αλλά το γεγονός ότι αυτή η ανάρτηση προδίδει την γνωστή και από αλλού προσωπική σχέση που είχατε με τον Δ. Λιγνάδη για πολλά πολλά χρόνια! Μόνος σας το λέτε, τον γνωρίζετε από φοιτητή, έχετε συνεργαστεί μαζί του. Άλλωστε, υπάρχει και προηγουμενη ανάρτησή σας, πριν τη συγχαρητήρια, που υποδεικνύει τον Δ. Λιγνάδη για την θέση στο Εθνικό Θέατρο. Πείτε μας, το 2002 (πριν 19 χρόνια, που λέτε κι εσείς ε;) δεν είχατε μάθει τίποτα για το μαχαίρωμα που τον έστειλε στην εντατική για πολύ καιρό; Δεν είχατε καν ασχοληθεί με το θέμα, ενώ ήταν εξωτερικός συνεργάτης του Αρσακείου;

Το 2012 που διατελέσατε και Υπουργός Παιδείας, δεν μάθατε ποτέ για την έρευνα που γινόταν; Δεν την συζητήσατε ποτέ με κάποιον; Δεν πήρατε ποτέ κάποιον τηλέφωνο να του πείτε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι όσα του καταμαρτυρούν; Για θυμηθείτε λίγο καλύτερα...

Για να μην τα πολυλογούμε, κ. Μπαμπινιώτη. Ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για ένα σχολείο από το1987, μπροστά στο βάρος αυτών των αποκαλύψεων, το πρώτο που κάνει δεν είναι να στέλνει εξώδικα σε χρήστες του twitter για να μη γράφουν για την κόρη του.

Συμφωνώ, να μη γράφουν, απαλλάχτηκε με βούλευμα (κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα με τους "άριστους" είναι ότι θεωρούν "αριστεία" να προσλαμβάνουν τα παιδιά τους και τα αδέρφια τους και τα παιδιά των φίλων τους, αλλά κι αυτό είναι άλλο θέμα, ηθικό). Το πρώτο που κάνει, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη θέση σας, όταν αποκαλύπτονται όλα αυτά, είναι ότι σοκάρεται, αισθάνεται ντροπή, ψάχνει να βρει τι έφταιξε και γιατί στο σχολείο του δούλευε ένας παιδοβιαστής!

Ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τους μαθητές (και όχι για την καρέκλα του) δεν βγάζει ανακοινώσεις γενικής συμπαράστασης στα θύματα γενικώς ("καλά είναι τα θύματα και οι μαρτυρίες τους, αλλά μακριά από μας!"), ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ, αλλά και από το τότε εκπαιδευτικό προσωπικό να πάνε να του καταθέσουν τη μαρτυρία τους.

Για να μάθει, έστω εκ των υστέρων τι στην ευχή συνέβαινε στο σχολείο του και να βρει τρόπο να το διορθώσει στο εξής! Ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να φτιαχτούν πρωτόκολλα για το πώς τα σχολεία πρέπει να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις -αντί να ασχολείται με το πόσες ξενικές λέξεις μπήκαν στη γλώσσα μας.

Το γεγονός ότι εσείς ασχολείστε με την υπόληψή σας και όχι με το αν κάνατε κάποιο λάθος τότε ή τώρα, ένα πράγμα δείχνει. Ότι ούτε κι εσείς σοκαριστήκατε με αυτά που ακούσατε. Το γεγονός ότι δεν ζητάτε να μάθετε, ούτε καν εκ των υστέρων, τι σημαίνει;

Κ. Μπαμπινιώτη, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, γιατί μιλάμε για παιδιά. Η δική σας ευθύνη είναι πολύ μεγαλύτερη από της κ. Μενδώνη, γιατί αν η δράση του Δ. Λιγνάδη είχε σταματήσει στο ξεκίνημά της, τότε που δίδασκε θέατρο στο Αρσάκειο, θα είχαν σωθεί εκατοντάδες θύματά του. Θέλετε να πείτε κάτι για αυτό, ή θα συνεχίζετε να ποιείτε αιδημόνως την νήσσαν;

(Tο γραψα και σε ωραίες ελληνικούρες, από αυτές που θεωρεί ο μέγας γλωσσολόγος ότι είναι το βασικό πρόβλημα στην κοινωνία μας! Γιατι η κοινωνία μας, κατά Μπαμπινιώτη, δεν πρέπει να κοιτάει πώς κουκούλωνε και επιβράβευε επί 30 χρόνια έναν παιδοβιαστή, αλλά πώς μεταφράζεται στα ελληνικά το #metoo!)

ΥΓ. Σε αυτούς που γράφουν για τις ευθύνες σας για αυτή την κατάσταση, δεν στέλνετε εξώδικα βλέπω. Θα έχετε τους λόγους σας...

 Συνεπώς κ. Μπαμπινιώτη κάτι κάνετε λάθος

*λαϊκή σοφία

Ζητάμε κατανόηση από τους φίλους του “kifisia-life” από τις νομικούρες τις οποίες απεχθανόμαστε. 

Πολυμέσα

Μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Λίνα Μενδώνη που δίνουν την ευκαιρία στον άξιο Δημήτρη Λιγνάδη να δείξει τις...

Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 17:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.