ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

Δημοτικοί σύμβουλοι πιγκουίνοι

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ένα κείμενο-έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους Θωμάκου και όχι μόνο, που τους καλεί να υπερψηφίζουν τα ανόητα μέτρα, και μετά από κλήρωση μεταξύ τους για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία ΝΑΙ, έτσι ώστε και τα μέτρα να περάσουν από το Δημοτικό συμβούλιο και οι ίδιοι να διατηρήσουν την ιδεολογική τους καθαρότητα (!).

Μάλιστα η εν λόγω κίνηση επικαλείται τις πυκνές ομάδες των πιγκουίνων, που κινούνται συνέχεια εκ του συστάδην ώστε να ζεσταίνονται ισότιμα και να μην υπάρχουν προνομιούχοι στο κέντρο της μάζας και αδικημένοι στην περιφέρεια, ως παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και οι σύμβουλοι, ώστε να μην υπάρχουν προνομιούχοι στη σίγουρη ζεστασιά του ΟΧΙ και «εθνικομάρτυρες» που θυσιάζονται για το ΝΑΙ. Αλλά να ισομοιράζονται την κακουχία όπως έκαναν παλιά την εποχή της χούντας, που “συντροφικά” μοιράζονταν το δέμα από το σπίτι.

Μοιάζει με το αυγό του Κολόμβου. Θα έχουμε Θωμάκο χωρίς να υπάρχουν ανόητοι ως αυτόν, κωλοτούμπα χωρίς συμβούλους που καταπάτησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Θα υπάρχουν μόνο πιστοί στρατιώτες στη γραμμή της παράταξης, ή καλύτερα σωματοφύλακες, όπως εύστοχα τους παρομοιάζει η εν λόγω κίνηση, με το δόγμα «ένας για όλους όλοι για έναν». Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για την αποθέωση της συντροφικότητας, της ακροδεξιάς συλλογικότητας και της απρόσωπης συνευθύνης.

Ας παρακάμψουμε την ανάγκη αρκετών ανόητων ως Θωμάκο να επικαλούνται συνεχώς χωρίς σοβαρό λόγο τα ηρωικά χρόνια- ακόμα και στις σχολικές εκδρομές τα παιδιά μοιράζονται τους κεφτέδες. Δεν ξέρω αν κάποιοι λειτουργούν καλύτερα σε συνθήκες φαντασιακού διωγμού και γι' αυτό έχουν πάντα ευχερή σε καιρό ειρήνης την προβολή σε περιόδους ανελευθερίας και πραγματικών αγώνων, αλλά σίγουρα αυτή η δραματοποίηση δεν βοηθά τη νηφάλια κρίση. Επίσης ας παραβλέψουμε ότι φαίνεται λίγο παράδοξο να ζητά κανείς ευθέως από συμβούλους να ακολουθήσουν αγελαία συμπεριφορά (εκτός από τους πιγκουίνους η ενστικτώδης αλληλεγγύη συναντάται σε αγέλες και άλλων ειδών), και ας προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τον πυρήνα της πρότασης.

΄Ισως υπάρχουν ορισμένοι κουτοί που δεν έχουν καταλάβει ότι ζούμε σε αστική Δημοκρατία και οι περισσότερο Κηφισιώτες είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Ακόμα και να μην είναι κάποιοι περήφανοι, το Σύνταγμα της χώρας τους υποχρεώνει να σεβαστούν τις αρχές της. Θεμελιώδεις λοιπόν αξίες στην Δημοκρατία μας είναι η ατομική ευθύνη, η ελευθερία βούλησης και έκφρασης και η ψήφος κατά συνείδηση. Τα βασικά αυτά δικαιώματα-υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται όταν πρόκειται για εκλεγμένους συμβούλους, οι οποίοι εκπροσωπούν τη πόλη και τους πολίτες που τους ψήφισαν και όχι την Κεντρική Επιτροπή κανενός πονηρού –τρόπος του λέγεις πονηρού- Θωμάκου. Επομένως οι σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να εκτίθενται στο πραγματικό βάρος κάθε απόφασής τους και να αναλαμβάνουν υπεύθυνα το κόστος των επιλογών τους και όχι να κρύβονται σαν ανήλικοι κάτω από οποιονδήποτε συλλογικό αυτοαθωωτικό μανδύα. Αυτή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να δουλέψει η  Δημοκρατία και αν κάποιος δεν την αντέχει απλώς παραιτείται. Σύμβουλοι αγέλης το πολίτευμά μας δεν προβλέπει. Όποιος θέλει να ποντάρει στη θεά τύχη παίζει τζόκερ που έχει και πολλαπλό τζακ ποτ και όχι τη ψήφο στην κληρωτίδα.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 02 Μαρτίου 2021 18:41

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.