ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

το "πτώμα" ζέχνει - στη χλεύη των Κηφισιωτών

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Έχω αναφέρει αρκετά για τον βίο και τη πολιτεία του Γιώργου Θωμάκου στο παρελθόν. Σήμερα θέλω να γράψω ότι η θητεία του στο υψηλό αξίωμα της Κηφισιάς, ως Δημάρχου, αποτελεί αρνητικό πρότυπο για τους Κηφισιώτες και δυσφημεί τον αγώνα τους για ισότιμη συμμετοχή και σεβασμό στη δημόσια ζωή.

O Γ. Θωμάκος κακοποιεί τον θεσμικό ρόλο που του έχει ανατεθεί και καταχράται τη θέση την οποία έχει. Προσβάλλει ευθέως, χωρίς να παραιτείται, το σώμα του οποίου προΐσταται, προσβάλει όλους τους Δημοτικούς συμβούλους και το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο έχει ορκιστεί να διαφυλάττει.

Η παρουσία του στη θέση του Δημάρχου όταν συνεδριάζει δημιουργεί ένα αίσθημα ασφυξίας ακόμη και στους πολίτες που παρακολουθούν από μακριά. Στον χώρο όπου κατ’ εξοχήν πρέπει να αναπτύσσεται ελεύθερα ο διάλογος, καιροφυλακτεί ώστε ανά πάσα στιγμή, με έπαρση, αυταρέσκεια και αυταρχισμό, να παρεμβληθεί, να σχολιάσει, να ειρωνευθεί, να κατακεραυνώσει, να πιάσει τους ομιλητές από τον λαιμό. (Η διαφορά φαίνεται όταν προεδρεύει οποιοσδήποτε άλλος). Υποτίθεται ότι τηρεί απαρεγκλίτως τους νόμους και τον κανονισμό του Δήμου αλλά τους μεταχειρίζεται αυθαίρετα, με ιδιοτροπίες, προς δικό της προσωπικό και (παλαιότερα) παραταξιακό όφελος. Τους υποτάσσει σε δικές του σκοπιμότητες ενώ χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο ίδιος επιτρέπει στον εαυτό του να καταστρατηγεί τον κανονισμό, ενώ τον κραδαίνει προς οποιονδήποτε άλλον.

Εγκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάθε τι αλλά επικροτεί το κουμπάρο και αντιδήμαρχο για τόσες χυδαίες και απρόσκλητες επιθέσεις σε πολλούς πολίτες επειδή νόμιζε ότι «φοράει πανταλόνια». Επιτιμά και ειρωνεύεται πολιτικούς του αντιπάλους για υπέρβαση στον χρόνο ομιλίας τους, αλλά καταχράται ο ίδιος τον χρόνο, χωρίς ενδοιασμούς, όταν πρόκειται για τον εαυτό του. Καθυστερεί συστηματικά, με δική του ευθύνη, την έναρξη πλήθους συνεδριάσεων εξ αιτίας δικών της προτεραιοτήτων ενώ μέμφεται όσους δεν είναι συνεπείς. Περιφρονεί αποφάσεις οργάνων του Δήμου και της Διοίκησης και αδιαφορεί για το κρίσιμο συμφέρον της πόλης προκειμένου να εξυπηρετήσει δικούς του προσωπικούς σχεδιασμούς.

Προσβάλλει, εκφοβίζει και απειλεί, καταχρώμενος τη θέση του, εργαζομένους (δημοσιογράφους) που κάνουν απλώς, και καλά, τη δουλειά τους ενώ έχει μετατρέψει, με αδιαφανείς διαδικασίες, σε μέσο προσωπικής προβολής της και προβολής των απόψεων που ενστερνίζεται με αποκλεισμό όλων των υπολοίπων.

Το πτυχίο που διαθέτει πιστοποιούν ότι έχει κάποια μόρφωση η οποία, ωστόσο, δεν του επιτρέπει να κρίνει πότε μία επιτροπή είναι έγκυρη και πότε τα μέλη της στοιχειωδώς επαρκή για να φέρουν σε πέρας οποιοδήποτε σοβαρό έργο όπως αρμόζει στο έργο ενός Δημοτικού συμβουλίου. Ούτε τον αποτρέπουν από το να επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία που δημιουργεί, κοινοτοπίες εκθέσεων ιδεών, κενολογίες και συνθήματα τα οποία έχουν ως στόχο, ως τέτοια που είναι, όχι να ενημερώσουν, να τεκμηριώσουν ή να διαφωτίσουν αλλά να επιβάλουν, με τη συνεχή επανάληψη, με πλύση εγκεφάλου, μία συγκεκριμένη οπτική η οποία μάλιστα συγκρούεται ευθέως με αυτή που η παράταξή του και οι πολίτες του Δήμου έχουν επιλέξει.

Παρότι τον έχουν «αδειάσει», κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα, δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ή να καταγγείλει αθέμιτη προς το πρόσωπό του μεταχείριση. Αντίθετα, παρά τις προσβολές, εξακολουθεί αμέριμνα να συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά επικροτώντας και χειροκροτώντας μάλιστα αυτούς που καταγγέλλει.

Ο Γ. Θωμάκος έχει παραδώσει τον εαυτό του και την υψηλή θέση που κατέχει στη χλεύη των Κηφισιωτών κι αυτό αποτελεί ένα πολύ κακό προηγούμενο που πρέπει ειδικά οι «μουσαφίρηδες» να παρακάμψουν.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 30 Μαρτίου 2021 16:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.