ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

Αυλιτιάδα - Ως πότε η Κηφισιά θα είναι για να γελάς;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Συμβαίνει για πρώτη φορά κάποιος στην Κηφισιά να πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη και να ισχυρίζεται πως τον απήγαγε το αρνί; Όχι! Συμβαίνει πρώτη φορά ένα τέτοιο σκάνδαλο να τρώει κάποιος δημοτικό χρήμα ή να έχει προστασία-ασυλία ενώ δε θα έπρεπε; Όχι! Αλλά ως πότε;

Προσωπικά, το πιο εξοργιστικό στην υπόθεση Αυλίτη δεν είναι για μένα τόσο τα χρήματα ή το υφάκι του Αυλίτη από το Games of Τhrones που είχε όσο καιρό απολάμβανε αυτά.

Αυτά ως παιδί που έχει ζήσει τη Ν.Δ τη ορθόδοξη είναι πταίσματα…

Το εξοργιστικό είναι πως κάθε φορά σκέφτομαι το κρυφό μέγεθος  αυτών των σκανδάλων. Αυτή τη διαφθορά που έχει σαν αποτέλεσμα ο Αυλίτης να απολαμβάνει τέτοια προνόμια.

Δε βρέθηκε ούτε ένας, από όλους αυτούς που έβαλαν υπογραφές σαν υπεύθυνοι στα χαρτιά να σκεφτεί: - Κάτσε ρε φίλε! Για ποιον υπογράφω εδώ; Σε ποιον δίνω αυτή την προστασία ή ποιος καρπώνεται;

Χμμ, εγώ μήπως;

Μιλάμε για Δημοτικό μηχανισμό αλλά και φαγάνικο, σαν τον Αυλίτη. Ο Αυλίτης κατάφερε να προστατεύεται από το Δήμο Κηφισιάς και να καρπώνεται χιλιάδες ευρώ από το Δημοτικό κορβανά.

Και δε βρέθηκε ούτε ένας σε όλα αυτά τα γραφεία και επίπεδα ιεραρχίας να σκεφτεί τι υπογράφει και σε ποιον δίνει τι!

Θα αναρωτηθεί κάποιος και με το δίκιο του. Ο Γ. Θωμάκος τι κάνει; Κοιμάται;

Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου.

Μικρός για να γελάσουμε μεταξύ μας οι φίλοι λέγαμε για κάποιον που ήταν αργόστροφος, κουτός, κοιμάσαι ρε και πληρώνεις και το ξενοδοχείο

Αντίθετα από την κορυφή ως τον πάτο, από τον πάτο που βρίσκεται ο τελευταίος υπαλληλάκος μέχρι την κορυφή που βρίσκεται εκείνος που βάζει την τελευταία υπογραφή και σφραγίδα φαίνεται πως η διαδικασία είναι τόσο συχνή και διαπλεκόμενη, που κανείς δεν αναρωτιέται για τίποτα.

Δε χρειάζονται πολλοί! Αρκεί και ένας! Θα μου πεις αυτός ο ένας αν δεν υπογράψει που θα βρεθεί ; Σωστά αλλά τότε ας μη μιλάμε για Δημοτικό μηχανισμό που διέπεται από νόμους και αρχές. Ας αποφασίσουμε πως ο Δήμος είναι το τσιφλίκι του κάθε κοτζαμπάση πολιτικού που έχει κάθε φορά την εξουσία.

Σαν απλοί πολίτες, ο Δήμος οφείλει θα μας ψάξει από όλες τις μεριές για να μας δώσει κάτι. Βάζουν ανθρώπους με αναπηρίες μπροστά σε επιτροπές για να δουν αν όντως έχουν κομμένα μέλη για μια σύνταξη πείνας και βλέπεις αντίστοιχα κάτι σαν τον Αυλίτη να μην αναρωτιέται κανείς, για τίποτα.

Έχουν εμφανιστεί και κάτι ιδιωτικές εταιριούλες που αναλαμβάνουν να σου φτιάξουν το φάκελο για να καρπωθείς δημοτικό χρήμα και στα παρουσιάζουν όλα νόμιμα και ηθικά ενώ νιώθεις κάτω από την επιφάνεια του πράγματος πως κολυμπάνε σκατά. 

Νιώθεις την μπόχα αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις ή μάλλον μπορείς με έναν καλό δικηγόρο αλλά ξέρουν πως δε θα το κάνεις. Γιατί ο καλός δικηγόρος θα ζητήσει καλό μισθό και η έρευνα και το κυνήγι τους θα πάρει χρόνια και αν δικαιωθείς.

Δεν περιμένω πέρα από τα σκάνδαλα Αυλίτη να μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν όλοι οι υπεύθυνοι οι οποίοι έβαλαν φαρδιά - πλατιά υπογραφές και ολογράφως το όνομα τους, για να δοθούν τα προνόμια. Ξέρω πως θα κρυφτούν πίσω από νομότυπες διαδικασίες, νόμους, άρθρα, παραγράφους, εδάφια, παραθυράκια και κάτι μπαλκονόπορτες να με το συμπάθιο! Με δικαιολογίες «κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου... που κοιτούσε την Πετροβασίλη». 

Αυτό που μετά βεβαιότητος γνωρίζω επίσης είναι, πως αν δεν ξηλωθούν αυτοί από τις θέσεις τους και κυρίως ολόκληρο το σύστημα που υπηρετούν και τους προστατεύει, Αυλίτηδες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί εκεί έξω..
  
..Ξέρετε τι δε βλέπω έξω επίσης; Ανθρώπους που να λένε «εγώ θα συγκρουστώ'». 
   
Δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση ...   Δεν εννοώ μιμητές τους ή κακέκτυπα τους. Εννοώ να βγουν άνθρωποι νέοι, αγριεμένοι, οι οποίοι το όνομα τους να γίνει συνώνυμο της ξεθεμελίωσης όλων αυτών των δομών. Να τους σαρώσουν...

Δεν τους βλέπω... Ναι, βλέπω πορείες και πολλά ποστ αλλά δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό, χειροπιαστό.. Μια αγανάκτηση που να πω, «ναι, ρε το εννοούν πως θα τους πάρει ο διάολος!».

Δεν υπάρχει πιθανότητα καμία εσωτερική έρευνα αυτών των δομών να δώσει αποτελέσματα. 

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Επαναστάτης αστού μάτι βγάζει... 
Πετάω ιδέες για να μας βρίσκονται.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Απριλίου 2021 18:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.