ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

Κηφισιά - η απόλυτη παρακμή

Γράφει ο Γιάνης Κατσίμπας

Από τη μία κι από την άλλη. Η απόλυτη παρακμή. Η γνωστή πολιτική, με τα γνωστά αποτελέσματα και τους γνωστούς αυτουργούς

Από τη μία κι από την άλλη.  Έτσι πάει ο Γ. Θωμάκος εδώ και καιρό.  Ή, μάλλον, έτσι κουτρουβαλάει. Αλλού ο «Όσιος» κι αλλού ο φωτοστέφανό του. Με αποτέλεσμα να βλέπει όλη η Κηφισιά μια γύμνια τόσο ελεεινή, που δύσκολα θα μπορούσε να τη φανταστεί και ο πιο ορκισμένος εχθρός του Θωμακέϊκου.

Από τη μία δεν παράγει οποιοδήποτε έργο για τους πολίτες. Δεν υπάρχει τίποτε αξιόλογο για τους νέους ανθρώπους. Το μόνο έργο είναι το δικό τους, μόνο και αποκλειστικά αφορά τους ίδιους. Με δικά μας έξοδα.

Από τη μία να φωνάζει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για τους πολλούς, τους μικρομεσαίους, τη μεσαία τάξη, για όλους όσοι αυτόν τον καιρό ζουν ένα δράμα με άδηλο τέλος. Κι από την άλλη να αφήνει το γνωστό κουμπάρο να διαφεντεύει ολάκερη τη πόλη, και δήθεν μη χάσει η Βενετιά βελόνι, κι ό,τι άλλο δηλώνει. Και να τον χρυσώνει με χιλιάδες ευρώ - δικά μας κι αυτά. Ως ανταμοιβή για κάποιες θολές υπηρεσίες που μόνο ο στενός κύκλος του Μεγάρου Μυρσίνης γνωρίζει.

Από τη μία να βυθίζεται η πόλη σε τραγωδία, σε μια ατέλειωτη πομπή από κηδείες. Και σε μια ατέλειωτη αγωνία, καθώς γίνεται κοινή πεποίθηση ότι οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι και οι ελεγκτές έχουν χάσει τον έλεγχο. Κι από την άλλη να μπουκάρει ο σταρ των λογιστικών σκουπιδιών στο μέγαρο Μυρσίνης και να κάνει σκουπίδι τους υπαλλήλους, χωρίς καμιά ψυχή να ανησυχήσει ή να ταραχτεί. Ακόμα και ο αντιδήμαρχος-κουμπάρος. Φύλαγε τα ρούχα του κι αυτός.

Δεκάδες τέτοια ζούμε κάθε μέρα. Από τη μία κι από την άλλη. Η απόλυτη παρακμή. Η γνωστή πολιτική, με τα γνωστά αποτελέσματα και τους γνωστούς αυτουργούς. Ο γνωστός σύμβουλος, ο γνωστός κουμπάρος, ο γνωστός δημοσιογράφος βδέλλα. Κι από πού κρατάνε τους γνωστούς προστάτες τους το υποψιαζόμαστε όλοι...

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Απριλίου 2021 18:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.