ενημέρωση 7:31, 20 August, 2019

φωτογράφος μεταμορφώνει container - σε σκοτεινό θάλαμο φωτογραφικής μηχανής

απο το Ηνωμένο Βασίλειο ο φωτογράφος Brendan Barry δημιουργεί κάμερες από καθημερινά αντικείμενα καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του. το ψωμί, τα καρπούζια, οι ανανάδες και μάλιστα ένα μανεκέν τον έχουν χρησιμεύσει ως το σώμα των συσκευών λήψης εικόνων του, που μας εκπλήσσει με κάθε επανάληψη. πίσω στο 2017 προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο διαδίκτυο με την κάμερα καραβάνι του - ένα $ 200-τροχόσπιτο μετατράπηκε σε ένα τεράστιο κάμερα / φορητό σκοτεινό δωμάτιο. σήμερα χτυπά πίσω με το τελευταίο και μεγαλύτερο έργο του, μια φωτογραφική μηχανή container.

μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κάμερα brendan barry designboom

από την εξωτερική πλευρά, η φωτογραφική μηχανή μεταφοράς δοχείων από τον Μπρένταν Μπάρι διαθέτει ένα σχεδιασμό εμπνευσμένο από polaroid. Στο εσωτερικό, φιλοξενεί όχι μόνο το φακό της κάμερας αλλά και ένα σκοτεινό δωμάτιο όπου ο φωτογράφος μπορεί να αναπτύξει τις εικόνες. «είναι βασικά η μεγαλύτερη, πιο αργή και πιο μη πρακτική φωτογραφική μηχανή Polaroid», σχολιάζει ο Barry σε ένα ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο (δείτε το βίντεο παραπάνω) σχετικά με το έργο.

μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κάμερα brendan barry designboom

που δημιουργήθηκε από το exploredinary , το ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που δημιουργήθηκε η φωτογραφική μηχανή μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο exeter του Ηνωμένου Βασιλείου. κατά τη διάρκεια του χρόνου, ο Brendan Barry πέρασε το χρόνο δημιουργώντας εικόνες της κοινότητας και αναπτύσσοντας τις εκτυπώσεις μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο. για να ολοκληρώσει την εκδήλωση, ο φωτογράφος φιλοξένησε μια γκαλερί μέσα στο δοχείο και παρουσίασε τις τελικές φωτογραφίες.

μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κάμερα brendan barry designboom

krautmotors - αποκαλύπτουν τη custom moto BMW Bradhaus F 850 ​​GS

εμπνευσμένη από το bauhaus εκατονταετηρίδα, το BMW motorrad F 850 ​​GS προσαρμοσμένο moto είναι η τελευταία μετατροπή του krautmotor, που έκανε πρεμιέρα στις μέρες της BMW motorrad στο garmisch-partenkirchen. ονομάστηκε το bauhaus 100 , η μοτοσυκλέτα ξεσπάει με τη δημιουργικότητα με το συνδυασμό των ρετρό vibes και τα ξεχωριστά μοντέρνα στοιχεία. τα μινιμαλιστικά αλλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του καταλήγουν σε μια καλλιτεχνική ερμηνεία του θρυλικού / 5 κλασικού του 1969.

bauhaus 100 - οι krautmotors αποκαλύπτουν την εμπνευσμένη από το bauhaus BMW motorrad F 850 ​​GS custom bike designboom

η 100χρονη επέτειος του bauhaus σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο και πολλοί καλλιτέχνες έχουν μνημονεύσει το κίνημα με νέα έργα εμπνευσμένα από το στυλ - το bauhaus 100 από krautmotors είναι μια τέτοια δημιουργία. για να το τιμήσει, η rolf reick επέλεξε ένα λεπτό custom build - για το οποίο ο κινητήρας της BMW F 850 ​​GS, πιο λεπτός και ελαφρύτερος από έναν μπόξερ, είναι τέλειος. το ποδήλατο χρειάστηκε περίπου μισό χρόνο για να ολοκληρωθεί, με τα πρώτα εννοιολογικά σκίτσα που έγιναν στα Χριστούγεννα, την επίσημη κατασκευή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

bauhaus 100 - οι krautmotors αποκαλύπτουν την εμπνευσμένη από το bauhaus BMW motorrad F 850 ​​GS custom bike designboom

ο ρόλος είναι ο πρωταγωνιστής πίσω από τους krautmotors, και ως εκ τούτου, εργάζεται κυρίως μόνος του, αυτο-οικοδομώντας τα περισσότερα μέρη. για το bauhaus 100 , έτοιμο να κατασκευάσει το πιρούνι, τη δεξαμενή, την εξάτμιση και το κάθισμα και τροποποίησε εντελώς ένα πλαίσιο R60 / 6, το τέντωμα και τη διεύρυνσή του για να αναφερθεί η κλασική καρέκλα από τον marcel breuer, φοιτήτρια στο bauhaus από το 1923-1928 .

bauhaus 100 - οι krautmotors αποκαλύπτουν την εμπνευσμένη από το bauhaus BMW motorrad F 850 ​​GS custom bike designboom

ο παίκτης lehmann οριστικοποίησε τις εργασίες συγκόλλησης σε σχέδια σχεδιασμού. ο κύριος κατασκευαστής αμαξωμάτων από το malsch στο Baden-Württemberg ειδικεύεται σε χειροποίητα προσαρμοσμένα σχέδια. ο christoph liepelt και ο marco rose από την BMW motorrad υποστήριξαν την κατασκευή με την καλωδίωση.

bauhaus 100 - οι krautmotors αποκαλύπτουν την εμπνευσμένη από το bauhaus BMW motorrad F 850 ​​GS custom bike designboom

ο ρόλος δεν αποφεύγει να διαλύσει πράγματα που δεν δουλεύουν και αγκαλιάζει ολόψυχα το σύνθημα της «δολοφονίας των αγαπημένων σας». «όπως πάντα με τέτοια έργα, δεν μπορείτε να πάρετε πολύ συνημμένο», λέει ο ρόλος. «ανεξάρτητα από το αν εργάσατε σε αυτό για μια εβδομάδα ή ένα μήνα, αν δεν λειτουργεί, θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε και να αρχίσετε». το να είναι ένας customizer είναι κλήση του ρόφ, καθώς είναι ο ιδανικός συνδυασμός χειροτεχνίας, σχεδιασμού και καλλιτεχνικής ελευθερίας. «αντίθετα από το σχεδιασμό, δεν χρειάζεται να δικαιολογείτε κάθε απόφαση, μπορείτε απλά να πάτε με το έντερο. και δεδομένου ότι μου αρέσει να δουλεύω με μοτοσικλέτες, τους ανοικοδομούμε. αυτό είναι που κάνει τους krautmotors να ξεχωρίζουν: δεν χρειάζεται να απαντήσουν σε κανέναν ».

bauhaus 100 - οι krautmotors αποκαλύπτουν την εμπνευσμένη από το bauhaus BMW motorrad F 850 ​​GS custom bike designboom

το ποδήλατο, αν και είναι πλήρως λειτουργικό, σχεδιάζεται κυρίως ως εκθεσιακό όχημα. το πάθος του Rolf για αγώνες, σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα bauhaus 100 θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στον αγώνα StarrWars, έναν αγώνα επιτάχυνσης και στη βρωμιά starr, την οβάλ διαδρομή άμμου στο «neudeutsch flat track».

  • Κατηγορία AUTO-MOTO
  • 0

Η Σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία

Στις 20 Αυγούστου 1968 στρατιωτικές δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία για να καταστείλουν τη λεγόμενη «Άνοιξη της Πράγας», το φιλόδοξο πρόγραμμα φιλελευθεροποίησης και εκδημοκρατισμού του κομουνιστικού καθεστώτος της χώρας, που έφερε την υπογραφή του γενικού γραμματέα του Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ.

Ο Ντούμπτσεκ ανήλθε στην ηγεσία του κόμματος στις 5 Ιανουαρίου 1968, διαδεχόμενος τον σκληροπυρηνικό Αντονίν Νόβοτνι. Στις 5 Απριλίου παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσης με πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που τις συνόψισε με τη φράση «Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο» και οι οποίες εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.
 
Η απήχησή τους στην κοινή γνώμη της χώρας ήταν χωρίς προηγούμενο και ασφαλώς απρόβλεπτη. Μαζί με την επαναφορά της ελευθερίας του Τύπου, υπήρξε μία αναβίωση του ενδιαφέροντος για εναλλακτικές μορφές πολιτικής οργάνωσης, στο πλαίσιο του κομουνιστικού συστήματος της χώρας. Αντίθετα, η Σοβιετική Ένωση υπό την ηγεσία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ και οι «δορυφόροι» της στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας θεώρησαν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα Ντούμπτσεκ «αντεπαναστατικό» κι έψαχναν τρόπους να το ακυρώσουν.

Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ

Στις 15 Ιουλίου τα μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας απέστειλαν στον Ντούμπτσεκ επιστολή, στην οποία του επισήμαναν ότι η χώρα του βρισκόταν στα πρόθυρα της αντεπανάστασης και θεωρούσαν καθήκον τους να την προστατεύσουν («Δόγμα Μπρέζνιεφ»). Ο Ντούμπτσεκ κατάλαβε ότι μία στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του από τις «αδελφές» χώρες ήταν προ των πυλών, αλλά πίστευε ότι με τον διάλογο μπορούσε να την αποτρέψει.

Το βράδυ, όμως, της 20ης Αυγούστου 1968, στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, από τη Σοβιετική Ένωση, την Ανατολική Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία (γύρω στις 500.000), εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία και την κατέλαβαν. Οι Τσεχοσλοβάκοι αιφνιδιάστηκαν και παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση. Μόνο όταν οι εισβολείς επιχείρησαν να καταλάβουν το σταθμό ραδιοτηλεόρασης στην Πράγα συνάντησαν ζωηρή αντίσταση, που τελικά έκαμψαν, αφήνοντας πίσω τους 30 νεκρούς και 300 τραυματίες. Ο πληθυσμός συνέχισε να αντιδρά στην εισβολή με παθητική αντίσταση και αυτοσχέδιες ενέργειες, όπως την αφαίρεση των οδικών πινακίδων, ώστε οι εισβολείς να χάνουν το δρόμο τους.

Οι σοβιετικές αρχές συνέλαβαν τον Ντούμπτσεκ και αρκετούς άλλους ηγέτες και τους μετέφεραν στη Μόσχα. Απέτυχαν, όμως, να βρουν άλλη ηγεσία για το κόμμα και το κράτος που να είναι αποδεκτή από τον λαό. Στις 22 Αυγούστου έγινε το προγραμματισμένο 14ο Συνέδριο του Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας, το οποίο επανέλαβε την υποστήριξή του προς τον Ντούμπτσεκ και το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

Λεονίντ Μπρέζνιεφ

Στις 23 Αυγούστου μετέβη στη Μόσχα ο πρόεδρος της χώρας, Λούντβικ Σβόμποντα, για να διαπραγματευθεί μία λύση. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 26 Αυγούστου και ο Σβόμποντα επέστρεψε στην Πράγα έχοντας μαζί του τον Ντούμπτσεκ και τους άλλους κομμουνιστές ηγέτες, για να ανακοινώσει στους Τσέχους και στους Σλοβάκους το τίμημα που θα έπρεπε να πληρώσουν για τον σοσιαλισμό τους με το ανθρώπινο πρόσωπο: τα σοβιετικά στρατεύματα θα παρέμεναν στη χώρα και οι ηγέτες της Τσεχοσλοβακίας είχαν συμφωνήσει να αποσύρουν μεγάλο μέρος του μεταρρυθμιστικού τους προγράμματος.

Η παρουσία των σοβιετικών στρατευμάτων βοήθησε τους σκληροπυρηνικούς να νικήσουν τελικά τον Ντούμπτσεκ και τους μεταρρυθμιστές. Πρώτ’ από όλα κηρύχθηκε άκυρο το 14ο συνέδριο του κόμματος, κατ’ απαίτηση του Πρωτοκόλλου της Μόσχας που συμφωνήθηκε στις 26 Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρήθηκαν στην εξουσία οι σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι τελικά νίκησαν, χρησιμοποιώντας τις πιέσεις των Σοβιετικών και τις διαφωνίες ανάμεσα στους μεταρρυθμιστές.

Στις 16 Ιανουαρίου 1969 ο φοιτητής Γιαν Πάλατς αυτοπυρπολήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πράγας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς ανελευθερίας, που άρχισε να επικρατεί και πάλι στη χώρα. Τουλάχιστον επτά νέοι ακολούθησαν το παράδειγμά του, αλλά η θυσία τους έμεινε σχεδόν άγνωστη, καθώς η λογοκρισία λειτούργησε πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τον Πάλατς, που έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Τσεχοσλοβάκων κατά των Σοβιετικών. Στις 17 Απριλίου 1969 ο Ντούμπτσεκ απηλλάγη από τα καθήκοντά του και νέος ηγέτης του κόμματος ανέλαβε ο παλαιολιθικός Γκούσταβ Χούζακ. Το κομμουνιστικό καθεστώς άντεξε ακόμη είκοσι χρόνια στην Τσεχοσλοβακία, οπότε κατέρρευσε με τη λεγόμενη «Βελούδινη Επάνασταση» του 1989.

Σοσιαλισμός ναι, Κατοχή όχι!, αφίσα που κυκλοφόρησε στην Πράγα μετά την εισβολή των δυνάμεων του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η Σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία καταδικάστηκε από τη Δύση, αλλά μόνο σε λεκτικό επίπεδο. Οι ΗΠΑ ήταν απασχολημένες με τον πόλεμο στο Βιετνάμ και θεώρησαν την εισβολή ως εσωτερική υπόθεση του αντίπαλου στρατοπέδου. Οι ηγέτες της Ρουμανίας και της Γιουγκοσλαβίας, Νικολάε Τσαουσέσκου και Τίτο, που βρίσκονταν σε διάσταση με τη Μόσχα, τάχθηκαν στο πλευρό του Ντούμπτσεκ, ενώ ο αλβανός ηγέτης Εμβέρ Χότζα, για διαφορετικούς λόγους, κατήγγειλε τη σοβιετική εισβολή και απέσυρε τη χώρα από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, σπρώχνοντάς την στην αγκαλιά της Κίνας.

Μεγάλος ήταν ο αντίκτυπος που προκλήθηκε στα Κομμουνιστικά Κόμματα της Δύσης. Τα Κ.Κ. Ιταλίας και Γαλλίας καταδίκασαν την επέμβαση και δρομολόγησαν πολιτικές που οδήγησαν τα επόμενα χρόνια στον λεγόμενο «Ευρωκομουνισμό» και την οριστική απεξάρτησή τους από την ιδεολογική επιλογή της Μόσχας. Στην Ελλάδα, το ΚΚΕ, που βρισκόταν στην παρανομία από το 1947, βρισκόταν υπό διάσπαση ήδη από τον Φεβρουάριο του 1968 και υπό την επήρεια της «Άνοιξης της Πράγας». Είχε χωριστεί σε ΚΚΕ (εξωτερικού το έλεγαν κάποιοι) και σε ΚΚΕ (εσωτερικού), που αποτέλεσε τον προπάτορα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνειδησιακά και ιδεολογικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε χιλιάδες κομμουνιστές σ’ όλο τον κόσμο, που είχαν βιώσει και την εμπειρία της σοβιετικής επέμβασης στην Ουγγαρία το 1956. Ο λεγόμενος «υπαρκτός σοσιαλισμός» δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή του από το προσκήνιο της ιστορίας.