ενημέρωση 9:27, 19 January, 2021

Μπομπ Ντίλαν - Πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του σε συμφωνία «μαμούθ»

Την συνολική δισκογραφία του Μπομπ Ντίλαν εξαγόρασε η Universal με την οποία κατέχει πλέον όλα τα δικαιώματα την εποχή του streaming.

Την συνολική δισκογραφία του Μπομπ Ντίλαν εξαγόρασε η εταιρεία Universal με την οποία κατέχει πλέον όλα τα δικαιώματα την εποχή του streaming.

Ποσό «μαμούθ»

Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τα πάνω από 600 τραγούδια που εκτείνονται σε διάστημα 60 χρόνων δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλάνε για 9ψήφιο νούμερο και μάλιστα ίσως μεγαλύτερο από 300 εκατ. δολάρια.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τεράστιο έργο του έχει συγκεντρώσει την αγάπη και τον θαυμασμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal, Lucian Grainge. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεκαετίες, ακόμη και αιώνες από τώρα, τα λόγια και η μουσική του Μπομπ Ντίλαν θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται και να παίζονται – και να λατρεύονται – παντού».

Πολυμέσα

Breaking News: Bob Dylan has sold his entire songwriting catalog to Universal Music, in what may be the biggest acquisition ever of a single act’s publishing rights.

Δημοσιεύτηκε από The New York Times στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 12:05

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.