ενημέρωση 1:23, 20 March, 2019

Ένα γιγάντιο μπλε πέος σοκάρει τους κατοίκους της Στοκχόλμης

Ένα γκράφιτι, σε μέγεθος ενός πενταόροφου κτιρίου, το οποίο απεικονίζει ένα μπλε πέος σε στύση, που δημιουργήθηκε σε κτιριακό συγκρότημα της Στοκχόλμης, πρόκειται να επικαλυφθεί, μόλις μία εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήριά του, έπειτα από θύελλα αντιδράσεων και παραπόνων των κατοίκων της περιοχής.  

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιριακού συγκροτήματος, Atrium Ljungberg, ανέφερε ότι είδε το γκράφιτι της καλλιτέχνιδας Carolina Falkholt για πρώτη φορά την Τετάρτη το πρωί.

  Η εκπρόσωπος της εταιρείας Camilla Klimt, δήλωσε: «Η κουλτούρα και η τέχνη είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος».  

«Φυσικά και μας ενδιαφέρει η καλλιτεχνική ελευθερία. Όμως ταυτόχρονα, οφείλουμε να σεβαστούμε τις απόψεις των περιοίκων» πρόσθεσε.   Η Klimt είπε ότι το έργο θα παραμείνει για μικρό χρονικό διάστημα έτσι ώστε όσοι ενδιαφέρονται να το δουν.  

Παρόλο που κάποιοι υποδέχτηκαν θετικά το πέος ως «σημαντικό μέρος της συζήτησης για τη σεξουαλικότητα, το σώμα και το φύλο», άλλοι, ειδικά οι περίοικοι το θεώρησαν ως προσβλητικό, ανέφερε. 

Η Atrium Ljungberg έχει επιτρέψει σε μία κολεκτίβα από καλλιτέχνες να έχει ελεύθερη πρόσβαση για τη διακόσμηση του κτιριακού συγκροτήματος, όπως το θεωρεί κατάλληλο, από το 2008. Κάθε γκράφιτι συνήθως παραμένει το λιγότερο για έξι μήνες πριν ξεκινήσει ένα καινούριο.  

Η καλλιτέχνις του γκράφιτι, Carolina Falkholt, είπε στα αποκαλυπτήρια ότι ήλπιζε αυτό το έργο της να έχει καλύτερη αποδοχή στη Στοκχόλμη, απ'ότι ένα παρόμοιο ροζ πέος που είχε εμφανιστεί σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο Μανχάταν το Δεκέμβριο.  

Το γκράφιτι στη Νέα Υόρκη καλύφτηκε με μπογιά μέσα σε τρεις μέρες μετά από παρόμοια παράπονα από τους κατοίκους.  

«Νομίζω ότι ίσως θα επιτραπεί να παραμείνει για λίγο και ο κόσμος θα καταλάβει το μήνυμα», είπε η Falkholt . 

Η street artist σημείωσε επίσης πως αντιλαμβάνεται την τοιχογραφία της, με τίτλο «Fuck the World» ως «μετενσάρκωση». 

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 14 Απριλίου 2018 15:42

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.