ενημέρωση 7:11, 24 March, 2019

Ορίστε το φύλο - Αποσύνδεση

Οι χορευτές καταρρίπτουν τα όρια σε μια ποιητική εξερεύνηση της ταυτότητας

Με φόντο την τέχνη της φωτογραφίας, η σκηνοθέτις Kate Cox έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της με ζωγραφιστές μικρού μήκους ταινίες που επικεντρώνονται στην αίσθηση της ανθρώπινης σύνδεσης. Για το τελευταίο επεισόδιο Define Gender, ο Cox δανείζεται το θεωρημένο mise en scène μιας εικόνας του 1968 από τον φωτογράφο Will McBride για την ατμοσφαιρική εξερεύνηση του φύλου και της εαυτότητάς του. Εδώ, μιλάει για το έργο:

"Το φύλο δεν είναι τόσο ασπρόμαυρο όσο μεγάλωσα πιστεύοντας. Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι ρευστοί και άλλοι αποφασιστικοί στην πορεία τους, και οι δύο έχουν ίση αξία. Οι κοινωνικές ετικέτες των ανδρών και των γυναικών αισθάνονται σήμερα άσχετες και περιοριστικές. Ήθελα να το εκφράσω μέσω του χορού επειδή, δυναμικά, μπορεί να καλέσει το αρσενικό και το θηλυκό αλλά επίσης να υπάρχει έξω από αυτά τα στερεότυπα.

"Η σχέση του καθένα με το φύλο του είναι προσωπική και μοναδική"

«Με τη δομή του κιβωτίου του σκηνικού - και την απελευθέρωση του χορευτή από αυτό - ήθελα να δείξω ότι δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στους δυαδικούς περιορισμούς που μας επιβάλλει η κοινωνία. Αυτή η ταινία παρουσιάζει ένα χώρο όπου το φύλο μπορεί να είναι πιο ρευστό από ό, τι επιτρέπει οι ορισμοί. "

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 11:05

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.