ενημέρωση 7:36, 24 March, 2019

1.000.000 Volt θα «χτυπήσουν» την Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο επόμενο project της

Για ακόμα μία φορά αναμένεται να προκαλέσει με το νέο πρότζεκτ της η  αινιγματική εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς, καθώς ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εκθέσει τον εαυτό της σε ένα εκατομμύριο βολτ που θα αφήσει να περάσουν από το σώμα της ώστε να αποπειραθεί να σβήσει ένα κερί με ηλεκτρισμό από τις άκρες των δακτύλων της.

Στόχος της είναι να μετατρέψει τον εαυτό της σε ζωντανό έργο τέχνης, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Η performance θα παρουσιαστεί στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών το 2020, ενώ η Αμπράμοβιτς θα είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στην οποία θα παραχωρηθούν οι χώροι του πολιτιστικού ιδρύματος στα 250 χρόνια ιστορίας του.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η  Αμπράμοβιτς συνεργάζεται με την εταιρία Factum Arte, η οποία δημιουργεί ένα ειδικό μηχάνημα επεξεργασίας του ηλεκτρισμού, το οποίο θα χρησιμοποιήσει.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Factum Arte, Adam Lowe, εξηγεί πως «αν διοχετευθεί σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διέρχεται από τα ακροδάχτυλά της, θα μπορεί να σβήσει ένα κερί από απόσταση ενός μέτρου».

Τονίζει ωστόσο ότι αν κάτι πάει στραβά το αποτέλεσμα ίσως είναι ολέθριο για την Αμπράμοβιτς, αλλά είναι ένα ρίσκο που θέλει να πάρει η ίδια.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 14 Απριλίου 2018 11:57
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «'Έφυγε» ο Μίλος Φόρμαν ιδιωτική ματιά - Tim Plamper »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.