ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

Κ. Γαβράς - «Μέρος του Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο»

καλώς ήλθες στη πραγματικότητα της Ελλάδας...

Ανακοίνωση-δήλωση με αφορμή τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του νόμου για την ενίσχυση οπτικοακουστικών παραγωγών. Όπως τονίζει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης: «Ήρθα στην Ελλάδα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γαβράς θα πάρει πίσω μέρος των εξόδων της ταινίας «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που γυρίζει στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 629.000 ευρώ.

Κατηγορήθηκε από μερίδα του Τύπου ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση και ότι η ταινία συνιστά κρατική προπαγάνδα υπέρ του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς βασίζεται σε βιβλίο του.

Ωστόσο, η ταινία υπήχθη, όπως πολλές άλλες, σε νέο αυτόματο πρόγραμμα χρηματοδότησης που σκοπό έχει να προσελκύσει στη χώρα ξένες παραγωγές.

Στη δήλωσή του ο Κώστας Γαβράς αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδιά της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 13 Απριλίου 2019 11:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.