ενημέρωση 4:28, 17 June, 2019

στην κατοικία των Pedro Reyes & Carla Fernández

μπροστά από το σπιράλ σκυροδέματος και τα δημιουργικά κεντρικά γραφεία του διάσημου σχεδιαστικού ζευγαριού απο το Μεξικό
Η κατοικία του καλλιτέχνη Pedro Reyes στο Μεξικό και η σχεδιάστρια μόδας Carla Fernández είναι ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο συνεχώς προσαρμοσμένο. Τα τοιχώματα χοντρών σκυροδέματος χωρίζουν τον χωματόδρομο σε ξεχωριστά τμήματα τα οποία με τα χρόνια έχουν εξελιχθεί ώστε να ικανοποιούν τόσο τις απαιτήσεις ενός εργαστηρίου ατελιέ και την άνεση ενός οικογενειακού σπιτιού.

"Το σπίτι τους είναι κάτι περισσότερο από ένα ζωντανό χώρο αλλά μια αντανάκλαση της δέσμευσής τους να συνεργαστούν με την κοινότητα"

Ο απογοητευτικός βαρβαρότητα του χώρου αντισταθμίζεται από τα ζωντανά υφάσματα του Fernández και τη γλυπτική δουλειά του Reyes. Ένα μεγαλοπρεπές γλυπτό του κεφαλιού του Βλαντιμίρ Λένιν βρίσκεται σε ανάπαυση, μια ξύλινη "καρέκλα χειρός" με αρθρωτά δάχτυλα κάθεται στη γωνία και φτυάρια που ρίχνονται από λιωμένα όπλα κρέμονται σε έναν τοίχο. Μετακινώντας από το χειροποίητο στο φυσικό, το βασικό μπάνιο μοιάζει με αρχαίο γεωλογικό χώρο με τη χαραγμένη λεκάνη ηφαιστειακής πέτρας και τη χονδροειδής μπανιέρα του. Γύρω από το φωτισμό του σπιτιού, το λαμπρό κίτρινο διακόπτει το γκρίζο χρώμα του σκυροδέματος, ενώ μεγάλοι κάκτοι και παλάμες υπονομεύουν την αίσθηση του ύπαιου.

Το σπίτι τους Coyoacán είναι κάτι περισσότερο από ένα ζωντανό διάστημα αλλά μια αντανάκλαση της δέσμευσής τους να συνεργαστούν με την κοινότητα. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου τσιμέντου ολοκληρώθηκε από τους τοπικούς βιοτέχνες και το συνεργείο συντηρείται συνεχώς με τεχνίτες της γειτονιάς που εργάζονται για τα νέα γλυπτά σχέδια του Reyes.

Το όραμα του Reyes εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τις τεχνικές και τα γλυπτά - και κυρίως τα Ηνωμένα Έθνη του Λαϊκού Κόμματος (στυλιζαρισμένα ως "pUN"), προσκάλεσαν 193 εθελοντές να βρουν ψηφίσματα για γεωπολιτικές συγκρούσεις χρησιμοποιώντας την ψυχολογία και το θέατρο.

Εν τω μεταξύ, η επώνυμη ετικέτα μόδας της Fernández συνεργάζεται με τις αυτόχθονες κοινότητες προκειμένου να προωθήσει τις παραδοσιακές τεχνικές και τα πρότυπα ύφανσης σε παγκόσμιο ακροατήριο. Καθώς το ζευγάρι αναζητά συνεχώς νέες συνεργασίες και ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων, επισκέπτονται και τους δύο λέκτορες για το πρόγραμμα MIT στην τέχνη, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Η δουλειά του ζευγαριού, όπως ακριβώς και το σπήλαιο τους, είναι μαρτυρία των ανταμοιβών της τοπικής συνεργασίας και του εορτασμού της πλούσιας κληρονομιάς του Μεξικό.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.