ενημέρωση 4:23, 26 January, 2020

Calico: το project της Google να 'νικήσει το θάνατο' επεκτείνεται

Επόμενος στόχος: το γήρας και ο θάνατος Επόμενος στόχος: το γήρας και ο θάνατος

Ο ιντερνετικός κολοσσός επενδύει στη θεραπεία θανατηφόρων ασθενειών

Επόμενος στόχος: το γήρας και ο θάνατος H Calico, η εταιρεία "επέκτασης του προσδόκιμου ζωής" που χαίρει της υποστήριξης της Google, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία AbbVie για να αναπτύξουν και να διαθέσουν στην αγορά νέα φάρμακα που στοχεύουν θανατηφόρες ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας.  

Κάθε εταίρος έχει δεσμευτεί να παρέχει 250 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση με την επιλογή ένα πρόσθετο ποσό 500 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο.  

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Re/Code, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός προηγμένου ερευνητικού κέντρου στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η Calico θα προσλάβει μια ομάδα ερευνητών με στόχο την ανακάλυψη ελπιδοφόρων νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση και εξάλειψη ασθενειών όπως ο καρκίνος.  

Στην περσινή ανακοίνωση υποστήριξης της Google προς την Calico, o CEO της Larry Page αλλά και προσωπικότητες όπως ο Ray Kurzweil, είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την προοπτική της επάκτασης του προσδόκιμου ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο, με την χρηματοδότηση projects όπως του Calico. Σε δηλώσεις του στο Time, ο Page, μεταξύ άλλων είχε τονίσει τότε, ότι "Ένα από τα πράγματα που θεωρώ σημαντικά είναι ότι εάν καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο, θα προσθέσουμε τουλάχιστον τρία χρόνια στο προσδόκιμο ζωής, και αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο".  

Πηγή: lifo

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 14:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.