ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Boeing και ο Lockheed Martin εργάζονται στο γιγαντιαίο μη επανδρωμένο υποβρύχιο Orca

Boeing και η Lockheed Martin έλαβαν συμβόλαια για την ανάπτυξη ενός γιγαντιαίου υποβρυχίου , του οποίου η απόδοση αναμένεται να υπερβεί σημαντικά την απόδοση άλλων υποβρυχίων.

Ένα από τα βασικά καθήκοντα των μηχανικών είναι να αναζητήσουν τεχνικές λύσεις που θα καθιστούσαν δυνατή την οργάνωση της παραγωγής μη επανδρωμένων υποβρυχίων γνωστών ως Orca. Το νέο υποβρύχιο θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τις μέγιστες αποστάσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πιστεύεται ότι τα υποβρύχια θα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, αποκλειστικούς μηχανισμούς και ίσως ακόμη και όπλα. Προς το παρόν, προβλέπεται ότι τα νέα υποβρύχια θα κατασκευαστούν για τη μεταφορά φορτίων.

Το κόστος της κρατικής επιχορήγησης για το έργο φέρεται να ανέρχεται σε 43,2 εκατομμύρια δολάρια. Για το ποσό αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάβει πέντε πρωτότυπα του υποβρυχίου Orca. Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα είναι σε θέση να ταξιδέψει σε μια ζώνη σύγκρουσης, να τοποθετήσει ένα ορυχείο εκεί και να επιστρέψει. Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα μπορεί επίσης να εργάζεται αυτόνομα για αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, λαμβάνοντας νέα καθήκοντα από ένα κέντρο ελέγχου.

Πηγή: Pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 10:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.