ενημέρωση 8:46, 21 January, 2018

Άδεια για να σκοτώσει - η Ρωσία δημιουργεί το πιο ισχυρό όπλο υπερβολικής μεγάλης εμβέλειας στον κόσμο

Η Ρωσική βιομηχανία ελαφρών όπλων παρουσίασε την τελευταία καινοτομική της εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, το SVLK-14S Sumrak, το πρώτο τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο που μπορεί να χτυπήσει ένα στόχο τέσσερα χιλιόμετρα μακριά.

Στην πόλη Tarusa, μια διόροφη οδήγηση έξω από το Μόσχα,βρίσκεται ένα μικρό μονοκατοικία με το σήμα «Tsar Pushka» (Tsar Cannon). Αρχικάματιάτο κτίριο φαίνεται απλό και αδιάφορο. Στο εσωτερικό, ωστόσο, είναι ένα εργοστάσιο που παράγει μερικά από τα πιο ισχυρά τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο. 

Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό εργοστάσιο στη Ρωσία που παράγει όπλα. Ο Vlad Lobaev, ιδιοκτήτης του Lobaev Arms και του κύριου οπλοπώλη του, μελέτησε την τέχνη της κατασκευής όπλων όχι στην πατρίδα του, αλλά στις ΗΠΑ, όπου πέρασε αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει εξοπλισμό για το εργοστάσιό του. 

Χρησιμοποιείται με τη σφαίρα .408 CheyTac (10,36x77mm), η οποία εξέρχεται από το βαρέλι με ταχύτητα 900 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Χρησιμοποιείται με τη σφαίρα .408 CheyTac (10,36x77mm), η οποία εξέρχεται από το βαρέλι με ταχύτητα 900 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Lobaev Arms

"Είναι πολύ απλό", δήλωσε ο Γιούρι Σίνιτκιν, κύριος μηχανικός της KBIS, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει την Lobaev Arms. "Η Αμερική έχει αρκετές εκατοντάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν αδειοδοτημένα όπλα. Ως εκ τούτου, είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες αγορές κατασκευής όπλων στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα στοιχεία τουφέκι Tsar Pushka, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους σωματοφύλακες του Πούτιν, είναι κατασκευασμένα με αμερικανική τεχνολογία και τεχνογνωσία. "

Ακριβώς όπως μια Ferrari

Το πιο ισχυρό όπλο του εργοστασίου είναι το SVLK-14S, το οποίο λόγω της ισχύος του ήταν το παρατσούκλι Σουμάκ (λυκόφως). 

"Αυτό το όπλο έγινε κομμάτι με το κομμάτι, ακριβώς όπως μια Ferrari ή Porsche, για ανθρώπους που εκτιμούν όπλα υψηλής ακρίβειας, καθώς και για επαγγελματίες σκοπευτές που τους χρησιμοποιούν σε πυροβολισμούς μεγάλου βεληνεκούς ", δήλωσε ο Sinichkin. 

Χρησιμοποιείται με τη σφαίρα .408 CheyTac (10,36x77mm), η οποία εξέρχεται από το βαρέλι με ταχύτητα 900 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. 

"Μια τέτοια σφαίρα μπορεί να τρυπήσει μια ράγα πάχους τριών εκατοστών. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν αυτή η σφαίρα χτυπήσει τον εχθρό. Δεν θα τον βοηθήσει κανένας αλεξίσφαιρος γιλέκος », παρατήρησε ο μηχανικός. 

Ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο πολυτελείας δεν προορίζεται για κάθε μέραοδήγηση, αυτό το όπλο δεν προορίζεται για μάχη. Για να αυξηθεί η εμβέλεια και η ακρίβεια της λήψης, οι μηχανικοί μείωσαν το τμήμα "τρέξιμο" στο ελάχιστο μετά την έλξη της σκανδάλης και έτσι αφαιρούν το κλιπ. Κατά συνέπεια, αυτό που προέκυψε ήταν ένα τουφέκι με ένα μόνο σουτ. 

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του Sumrak είναι το βαρέλι του, μήκους και μισού (1430mm), κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει παρά τις μεταβολές της θερμοκρασίας, από -40 έως +60 βαθμούς Κελσίου. Παρέχει στο τουφέκι σημαντική ισχύ και βάρος (9,6 κιλά).

"Το όπλο σχεδιάστηκε με δύο τύπους φρένων, που μειώνουν την ανάκρουση σε ένα άνετο επίπεδο. Κανένα όπλο αυτού του διαμετρήματος δεν επιτρέπει σε έναν σκοπευτή να λάβει 150-200 βολές την ημέρα χωρίς να επηρεάσει την υγεία του. Όλα αυτά ενσωματώνονται στο τουφέκι του Σουμάκ. Έχει επίσης την κλασσική μορφή ενός σκοινιού και διακρίνεται από τον μινιμαλισμό του στις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό. μόνο αυτό που είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί μέγιστη εμβέλεια και ακρίβεια », πρόσθεσε ο Sinichkin. 

Παρόλο που δεν θα μπορείτε να τρέξετε γύρω από το δάσος με αυτό το τουφέκι, θα είστε οι πρώτοι στον κόσμο που θα χτυπήσουν έναν στόχο 4.200 μέτρα μακριά. Κάτι ρωσικά σκοπευτές έκαναν ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία δημιούργησε επίσης ένα από τα τουφέκια που χρησιμοποιούνται από τους ελεύθερους σκοπευτές που φυλάσσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν . Ας δούμε πόσο ισχυρός είναι με μια δοκιμή Big Guns.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 11:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.