ενημέρωση 1:23, 20 March, 2019

Το νέο ρομπότ υπερόπλο της Ρωσίας «δοκιμασμένο στη Συρία»

Νέα οπλικά συστήματα σχεδιάζονται συνεχώς από την ρωσική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας, προμηθεύοντας με πραγματικά πρωτοποριακές τεχνολογίες τις ένοπλες δυνάμεις.

Το νέο ρομπότ/άρμα μάχης με την ονομασία «URAN-9» έχει σχεδιαστεί για αποστολές απομακρυσμένης αναγνώρισης και υποστήριξης με δραστικά άμεσα πυρά, διαθέτοντας τα κατάλληλα όπλα.

Οι Ρώσοι μηχανικοί έχουν δημιουργήσει το μοναδικό στο είδος του, το ρομποτικό τηλεκατευθυνόμενο τανκ Uran-9, 12 τόνων, το οποίο είναι οπλισμένο με  πολυβόλο, ένα πολυβόλο των 30 χιλιοστών  που εκτοξεύει 350-400 βλήματα  ανά λεπτό, ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7.62 mm  και μια μπαταρία supersonic  κατευθυνόμενων βλημάτων Ataka. Είναι εξοπλισμένο με την  δυνατότητα ανίχνευσης απειλών, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος  προειδοποίησης  με λέιζερ, καθώς  ανιχνεύει και ταυτοποιεί στόχους και είναι εφοδιασμένο με όργανα παρακολούθησης.
 
Για να κρύψει τη θέση του, το Uran-9 είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό σύστημα το οποίο βοηθά να εξαπατήσει το ραντάρ του εχθρού.

Όπως αναφέρεται και στο RT, η δοκιμή της πολεμικής μηχανής Combat Vehicle Uran-9 έγινε στη Συρία κι έχει τραβηχτεί σε βίντεο, ενώ θα είναι μεταξύ των νεοφερμένων οπλικών συστημάτων στην επερχόμενη παρέλαση της Ημέρας της Νίκης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 15 Μαΐου 2018 11:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.