ενημέρωση 5:16, 15 February, 2019

Το ρωσικό ναυτικό με νέο όπλο για να προκαλέσει «ψευδαισθήσεις» και "τυφλότητα" τον εχθρό

Ένα νέο όπλο που εγκαθίσταται σε ρωσικά πολεμικά πλοία μπορεί να κάνει τους εχθρικούς στρατιώτες να χάσουν στόχους, κάνοντάς τους τυφλούς, προκαλώντας παραισθήσεις και κάνοντας τους να θέλουν να κάνουν εμετό.

Δύο ρωσικές φρεγάτες ήταν εξοπλισμένες με το νέο μη θανατηφόρο όπλο τύπου dazzler, το 5P-42 Filin (αετός), δήλωσε ο εκπρόσωπος του κατασκευαστή στην RIA Novosti. Το όπλο έχει σχεδιαστεί για να τυφλώνει προσωρινά τον εχθρό.

Δημιουργεί ένα στροβοσκοπικό εφέ που διαταράσσει την όραση, εμποδίζοντας σοβαρά την ικανότητα του στρατιώτη να στοχεύει τη νύχτα, δηλώνει η Ruselectronics (η οποία παράγει το όπλο).

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι εθελοντές χρησιμοποίησαν όπλα αποτοξίνωσης, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και πολυβόλα για να πυροβολήσουν στόχους τοποθετημένους μέχρι και 2 χιλιόμετρα μακριά και προστατευμένοι από τη συσκευή. Όλοι είχαν πρόβλημα να στοχεύσουν, επειδή "δεν μπορούσαν να δουν τον στόχο".

Σαράντα πέντε τοις εκατό των εθελοντών ανέφεραν αίσθημα ζάλης, ναυτία και αποπροσανατολισμό. Είκοσι τοις εκατό λέγεται ότι έχουν υποστεί ψευδαισθήσεις, που περιγράφονται ως "μια σφαίρα φωτός που κινείται μπροστά από τα μάτια μας". Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Η Filin είναι επίσης ικανή να «καταργεί αποτελεσματικά» την τεχνολογία της νυχτερινής όρασης, τους αισθητήρες απόστασης laser και ακόμη και τα συστήματα κατάδειξης για αντιαρματικά βλήματα από μια σειρά μέχρι 5χλμ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Τα πλοία που είναι εξοπλισμένα με τους νέους σταθμούς υψηλής τεχνολογίας είναι οι υπερσύγχρονες φρεγάτες Admiral Gorshkov και Admiral Kasatonov, και οι δύο στόλοι της Ρωσίας για τη Βόρεια Θάλασσα. Κάθε ένα έχει δύο σταθμούς. Δύο ακόμη φρεγάτες, που βρίσκονται υπό κατασκευή, αναμένεται επίσης να είναι εξοπλισμένες με τη συσκευή.

Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το δολοφόνο όπλο τον Δεκέμβριο ως εργαλείο για την επιβολή του νόμου. Η ομάδα σχεδιαστών δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια επιδρομών κατά τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 09:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.