ενημέρωση 4:56, 24 May, 2019

Η Ρωσία δείχνει τον αναβαθμισμένο ισχυρότερο πυραυλοκινητήρα στον κόσμο που προορίζεται για το Soyuz-5

Ένας ρωσικός κατασκευαστής κινητήρων πυραύλων προσέφερε μια φευγαλέα ματιά στην τελευταία του δημιουργία, το RD-171MV, το οποίο είναι σχεδιασμένο να είναι μέρος του επόμενου οχήματος εκτόξευσης της Ρωσίας και αργότερα ενός υπερβολικά βαρύ ανελκυστήρα.

Η οικογένεια RD-170 είναι η κληρονομιά του προγράμματος Buran / Energia, το οποίο παραμένει ο πιο ισχυρός πυραυλοκινητήρας πολλαπλών καυσαερίων στον κόσμο. Ο παραγωγός της, NPO Energomash, την έχει προσαρμόσει σε πολλά οχήματα εκτόξευσης με την πάροδο των ετών, από την παραλλαγή RD-180 με δύο θαλάμους για την αμερικανική πυραύλα Atlas V έως την τροποποιημένη RD-171M για τις ρωσο-ουκρανικές εκδόσεις Zenit-2.

Τον περασμένο μήνα ο παραγωγός δημιούργησε τον πρώτο κινητήρα που προορίζεται για το μελλοντικό πυραύλο Soyuz-5, το RD-171-MV. Την Τρίτη, η Energomash και η Roscosmos παρουσίασαν ένα βίντεο προώθησης της νέας παραλλαγής κινητήρα, επιβεβαιώνοντας μερικά από τα χαρακτηριστικά της.

Ο κινητήρας, ο οποίος έχει βελτιώσει την προστασία από την υπερθέρμανση και ένα νέο πλήρως εγχώριο σύστημα ρύθμισης καυσίμου και οξυγόνου, έχει βάρος 10,3 τόνους και έχει ώση πάνω από 800 kN, λίγο περισσότερο από την έκδοση RD-171M. Οι ανεμογεννήτριες και οι αντλίες της παράγουν ισχύ 180 MW, το οποίο είναι συγκρίσιμο με τρία παγοθραυστικά πυρηνικά.

Το Soyuz-5, η ρωσική αντικατάσταση των ρουκετών Zenit και Proton μεσαίας ανύψωσης καθώς και το μελλοντικό όχημα εκτόξευσης για επανδρωμένες αποστολές σε τροχιά χαμηλής γης, θα έχουν ένα μόνο RT-171MV που τροφοδοτεί το πρώτο του στάδιο. Ο πύραυλος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2022. Μια παραλλαγή του Soyuz-5 θεωρείται ως το όχημα για την αναζωογόνηση του παγωμένου προγράμματος Sea Launch, το οποίο σήμερα ανήκει σε ιδιωτική ρωσική εταιρεία.

Ο κινητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια μελλοντική οικογένεια οχημάτων εκτόξευσης βαρέων και υπερυψηλών ανυψωτικών οχημάτων, τα οποία θα έχουν τρία ή έξι RS-171MVs για το πρώτο στάδιο ανάλογα με τη διαμόρφωση.

Πηγή: RT

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 09:39

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.