ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από μία ώρα;

Το υπερεθνικό ταξίδι τζετ σε όλο τον Ατλαντικό έχει κινηθεί ένα βήμα πιο κοντά αφού οι επιστήμονες δοκιμάσουν με επιτυχία την τεχνολογία για να σταματήσουν οι μηχανές αεριώσεως που λιώνουν σε ταχύτητες έως 25 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Οι ερευνητές στις μηχανές αντίδρασης κατάφεραν να κάνουν μια εργασία "pre cooler" με προσομοιωμένη ταχύτητα 3,3 μαχ ή 2,500 μίλι / ώρα - αυτό σημαίνει ότι οι υπερυψωμένοι κινητήρες μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αεριωθούμενους επιβάτες είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να πραγματοποιηθούν.  

Ο πειραματικός μηχανισμός Rocket Engine αναπνοής Synergetic Air (Saber) έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται σε μεγάλα αεροσκάφη για να μεταφέρει επιβάτες σε όλο τον κόσμο σε ώρες και να παραδίδει τα προϊόντα σε τροχιά για λιγότερα. 

Ο «προψύκτης», ο οποίος επιτρέπει στο αεροσκάφος να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να καεί ο καυτός αέρας και να προκαλεί την τήξη του κινητήρα δοκιμάστηκε σε  προσομοιωμένες ταχύτητες πάνω από τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου. 

Το επόμενο στάδιο των δοκιμών θα δει την τεχνολογία που δοκιμάστηκε σε Mach 5.5 (4,200 μίλια / 6,800 χιλιόμετρα / ώρα) και θα μπορούσε μία μέρα να οδηγήσει σε πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης που διαρκούν λιγότερο από μία ώρα.

Η τεχνολογία ανταλλαγής θερμότητας έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών εμπορικών εφαρμογών και την ικανότητα επανάστασης στην προσέγγιση της θερμικής διαχείρισης σε μια σειρά βιομηχανιών.  από την αεροναυπηγική στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τις βιομηχανικές διεργασίες και τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ÎŸÎ¹ κινητήρες αντίδρασης έχουν δοκιμάσει μια τεχνολογία "προ-ψύξης" - η οποία επιτρέπει στα αεροσκάφη να ταξιδεύουν ταχύτερα από ποτέ.  Ο πειραματικός μηχανισμός ροπής Synergetic Air Breathing - Sabre - έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει τα αεροσκάφη σε τροχιά και να πάρει αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες Î— τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να ψύχει τον αέρα στην είσοδο των υψηλής ταχύτητας στροβιλοσυμπιεστών για υπερσπονδιακά οχήματα και τελικά θα αποτελέσει τη βάση για τον Saber κινητήρα της εταιρείας για χαμηλού κόστους επαναλαμβανόμενη πρόσβαση στο διάστημα.  Ο στόχος είναι να ενσωματωθεί αυτή η τεχνολογία στον κινητήρα Sabre, ο οποίος θα λειτουργούσε σαν μια «μηχανή πυραυλικής εκτόξευσης αέρα», ÎŸ κινητήρας Saber λειτουργεί με καύση ατμοσφαιρικού αέρα στους θαλάμους καύσης.  Στη συνέχεια χρησιμοποιεί τη θερμότητα για να φορτίσει τον κινητήρα 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.