ενημέρωση 6:01, 13 December, 2019

Alaka'i Technologies - ιπτάμενο ταξί

Τα οχήματα με υδρογόνο μπορεί να είναι το μέλλον της αειφόρου μαζικής μεταφοράς και μια αμερικανική εταιρεία έχει κατασκευάσει μια πλήρη έκδοση του τι μπορεί να μοιάζει με ένα ταξί που πετάει. 

Έχει έξι ρότορες στην οροφή που μοιάζει με υπερμεγέθιο δαχτυλίδι και έχει αρκετές θέσεις για πέντε άτομα.

Το μοντέλο Skai που κυκλοφορούσε σε επιβάτες αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα κοντά στο Λος Άντζελες, αλλά τα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φορτηγά και ασθενοφόρα του ουρανού καθώς και ταξί, ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του. 

Όπως ένα drones, το όχημα από την Alaka'i Technologies ξεκινάει και καταλήγει κάθετα και έχει απόσταση 644 χιλιομέτρων, ικανό να μεταφέρει 454 χιλιόγραμμα και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 193 χιλιόμετρα ανά ώρα, .

 Οι κατασκευαστές του υπερμεγέθους λένε ότι θα χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για να λειτουργήσει ένα στόλο ταξί, αλλά ελπίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτάκτως για εκτάσεις. 

Το μοντέλο του Skai που παρουσιάστηκε (που αποκαλείται «ουρανό») παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα κοντά στο Λος Άντζελες και τα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φορτωτές και ασθενοφόρα του ουρανού καθώς και ταξί, ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του

Το μοντέλο του Skai που παρουσιάστηκε (που αποκαλείται «ουρανό») παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα κοντά στο Λος Άντζελες και τα οχήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φορτωτές και ασθενοφόρα του ουρανού καθώς και ταξί, ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του 
 
Like a drone, the vehicle from Alaka'i Technologies takes off and lands vertically and has a range of 400 miles (644 kilometres) and the capacity to carry 1,000 pounds (454 kilograms)
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασθενοφόρο και να εκκενώσει τους ανθρώπους, είπε ο κ. Hanvey.  Εξοπλισμένο με πομπό, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κινητός πύργος κυττάρων, που αιωρείται για έως και 10 ώρες σε μια γειτονιά για να παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, είπε ÎŸ κ. Harvey, ο άνθρωπος πίσω από το έργο, ελπίζει να δει τα αεροσκάφη Skai που χρησιμοποιούνται από τους πρώτους ανταποκριτές να στείλουν τροφή ή νερό μετά από καταστροφές όπως τυφώνες ή πυρκαγιές που μπορούν να καταστρέψουν την υποδομή ÎŸÎ¹ εναλλακτικές λύσεις για το Skai τροφοδοτούνται από μπαταρίες, οι οποίες προσθέτουν πολύ βάρος και περιορίζουν τη λειτουργία και την εμβέλειά τους.  Η χρήση των κυψελών καυσίμου υδρογόνου από τη Skai σημαίνει ότι είναι πολύ ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο Î¤Î± πρωτότυπα από την Boeing και την Airbus πραγματοποίησαν πετυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με την Vertical Flight Society, μια βιομηχανική ομάδα.  Οι περισσότερες εναλλακτικές επιλογές τροφοδοτούνται από μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν πολύ βάρος και περιορίζουν τη λειτουργία και το εύρος αυτών Î¤Î± οχήματα που μοιάζουν με drone όπως το Skai πρέπει πρώτα απλώς να αποδείξουν την αξιοπλοΐα τους, όπως κάθε κοινό αεροπλάνο, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.  Μετά από αυτό, η λήψη εμπορικής πιστοποίησης είναι μια άλλη περίπλοκη διαδικασία ÎŸÎ¹ ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον πολλαπλασιασμό των μικρότερων αεροσκαφών - εκείνων κάτω των 50 κιλών που πετούν από χομπίστες και κινηματογραφιστές.  Η FAA μόλις αυτό το έτος μείωσε τους περιορισμούς για την πτήση μικρών αεροσκαφών σε πλήθη και τη νύχτα ÎŸ Alaka'i λέει ότι σχεδιάζει μια δοκιμαστική πτήση κοντά στην έδρα της Μασαχουσέτης.  Θα πετούσε από πιλοτικό χειριστή χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος χειριστηρίων, αλλά η τεχνολογία υπάρχει για να πετάξει τελικά απομακρυσμένα και ακόμη αυτόνομα ÎŸÎ¹ κατασκευαστές του υπερμεγέθους λένε ότι θα χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για να λειτουργήσει ένα στόλο ταξί, αλλά ελπίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτάκτως για εκτάσεις
 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 10:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.