ενημέρωση 8:26, 19 November, 2019

Ο Ρώσικος στρατός παίρνει την πρώτη παρτίδα φουτουριστικών όπλων Udav

Το υπερσύγχρονο όπλο Udav, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα ισχυρότερα πιστόλια στον κόσμο, ξεκίνησε μια δοκιμαστική διαδρομή με το ρωσικό στρατό. Προορίζεται να αντικαταστήσει το ανθεκτικό αλλά γηρασμένο πλευρικό όπλο Makarov, που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1950.

Το Udav ("Boa" στα ρωσικά, ένα αμβλύ φίδι) έχει εκκαθαριστεί για μαζική παραγωγή αφού περάσει με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές, οι οποίες είδαν το όπλο εκτεθειμένο σε σκόνη, άμμο και θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από μείον 50 έως 70 βαθμούς Κελσίου.

Το πιστόλι αυτόματης φόρτωσης εννέα χιλιοστών έχει χωρητικότητα περιοδικών 18 σφαίρες, το οποίο είναι δέκα περισσότερο από το Makarov.

© CNIITM

Το εύρος δέσμευσης του νέου πιστολιού είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο και φτάνει τα 100 μέτρα. Το Udav είναι επίσης ελαφρύτερο και ευκολότερο να λειτουργήσει από το Makarov, λόγω της ενσωμάτωσης σύνθετων υλικών.

Το Udav μπορεί να πυροδοτήσει όλους τους τύπους σφαίρων 9mm, συμπεριλαμβανομένου του ιχνηλάτη, του οπλισμού-διάτρησης και της επέκτασης πυρομαχικών. Αυτό που κάνει το πιστόλι ακόμα πιο απειλητικό είναι οι υποηχητικές και οι αυξημένες διαπερατότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν ειδικά γι 'αυτό.

© Sputnik / Vitaliy Belousov

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του όπλου δεν είναι μόνο για εμφάνιση, καθώς παρέχει τη δυνατότητα χρήσης του Udav με σιγαστήρα και πεδίο laser.

Μια μη στρατιωτική έκδοση του νέου ρωσικού χειροβομβούλου θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, με τους παραγωγούς να λένε ότι ο Udav θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις πωλήσεις των Colt, Walther και Glock στην αγορά.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 09:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.