ενημέρωση 4:15, 4 August, 2020

Το «τεχνικό περιστατικό» θέτει το σύστημα GPS της Ευρώπης πλήρως εκτός σύνδεσης για μέρες

Ένα σημαντικό τεχνικό σφάλμα προκάλεσε την πλήρη σύνδεση του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης από την Παρασκευή, με τους περισσότερους δορυφόρους να σπάζουν το σύστημα Galileo, δήλωσε ο διαστημικός οργανισμός της ΕΕ.

Το σύστημα Galileo της Ευρώπης κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το σύστημα GPS των ΗΠΑ, αλλά, από τη διακοπή λειτουργίας, οι χρήστες επανέρχονται αυτόματα στο αμερικανικό σύστημα εντοπισμού θέσης. Ο Οργανισμός Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης (GNSS) δήλωσε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι "ένα τεχνικό περιστατικό που σχετίζεται με την υποδομή εδάφους του" είχε προκαλέσει το πρόβλημα. 

Το περιστατικό οδήγησε στην «προσωρινή διακοπή» των υπηρεσιών του Galileo από την Παρασκευή, με εξαίρεση την υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης (SAR), η οποία εντοπίζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις άγχους στη θάλασσα ή στα βουνά, ανέφερε το GNSS.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι οι ειδικοί του εργάζονται για την αποκατάσταση των επιχειρήσεων "το συντομότερο δυνατό" και ότι έχει συσταθεί μια «επιτροπή αναθεώρησης αναθεώρησης» για να αναλύσει την "ακριβή αιτία και να υλοποιήσει δράσεις αποκατάστασης".

Το Galileo άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες του τον Δεκέμβριο του 2016 ως εναλλακτική λύση στο αμερικανικό σύστημα και αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2020. Μια σελίδα κατάστασης στην ιστοσελίδα του οργανισμού δείχνει 22 δορυφόρους στον αστερισμό του Galileo που αναφέρονται ως "μη χρησιμοποιήσιμοι" λόγω "διακοπής λειτουργίας . "

Το Galileo ανήκει στην ΕΕ και λειτουργεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Μια έκθεση στη βιομηχανική έκδοση Στο εσωτερικό του GNSS το Σάββατο υποστήριξε ότι μια Acccise Timing Facility με έδρα την Ιταλία ήταν υπεύθυνη για τη διακοπή.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.