ενημέρωση 1:28, 3 August, 2020

Η συνεργασία του μέλλοντος

Τα χέρια έδωσαν για άλλη μια φορά δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες η Ford και η Volkswagen, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε δύο καυτούς τομείς της τεχνολογίας που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου στο μέλλον: ο λόγος για την ηλεκτροκίνηση - στην οποία αυξημένη τεχνογνωσία διαθέτει η VW - και την αυτόνομη οδήγηση. Η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ήδη αναγγελθείσας συνεργασίας των δύο εταιριών στα επαγγελματικά οχήματα - όπου μεγαλύτερη εμπειρία διαθέτει η Ford - για την εξέλιξη van και μεσαίων pickup για κάθε μάρκα σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας το 2022.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Volkswagen θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 2,6 δις δολαρίων στην Argo AI, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από μία προηγμένη πλατφόρμα που σχετίζεται με τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων. Η Ford και η Volkswagen θα είναι ισότιμοι εταίροι στην Argo AI αξιοποιώντας τους κοινούς πόρους και την τεχνογνωσία τους για τη δημιουργία χωριστών μοντέλων με τα σήματα κάθε μάρκας. Έτσι, θα επιταχυνθεί η τεχνολογική εξέλιξη, με τους δύο εταίρους να επωφελούνται από τις συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας.

Η Ford θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιεί την ειδική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen και την πλατφόρμα Modular Electric Toolkit (MEB) για τη δημιουργία ενός οχήματος μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη, ξεκινώντας το 2023.

Η Ford αναμένεται να κατασκευάσει μέσα σε έξι χρόνια πάνω από 600.000 Ευρωπαϊκά οχήματα που θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική MEB, ενώ ένα δεύτερο, ολοκαίνουργιο μοντέλο της Ford για Ευρωπαίους πελάτες, είναι υπό συζήτηση. Αυτό έρχεται να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή στρατηγική της Ford, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία συνεχίζει να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της.

 
 
 

Η Volkswagen ξεκίνησε την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής MEB το 2016 επενδύοντας περίπου 7 δισ. δολάρια στην εν λόγω πλατφόρμα. Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για την κατασκευή περίπου 15 εκατομμυρίων οχημάτων την επόμενη δεκαετία μόνο για το Volkswagen Group.

Για τη Ford, η χρήση της αρχιτεκτονικής MEB της Volkswagen αποτελεί τμήμα μιας επένδυσης ύψους άνω των 11,5 δισ. δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο – και υποστηρίζει τη δέσμευση της Ford να προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύεις της περί βιωσιμότητας.


Ο CEO της Volkswagen, Dr. Herbert Diess, ο Ford President & CEO Jim Hackett και ο CEO της Argo AI, Bryan Salesky, ανακοίνωσαν ότι η Volkswagen ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ford επενδύοντας στην Argo AI, την εταιρεία διαχείρισης μιας πλατφόρμας αυτόνομων οχημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 11:16

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.