ενημέρωση 1:46, 16 September, 2019

Honda - με πίσω κίνηση και μηδενικούς ρύπους

Τη νέα, εξειδικευμένη και εξελιγμένη ειδικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα πλατφόρμα, στην οποία θα βασίζεται το “Honda e”, το εντελώς νέο μικρό, ηλεκτρικό όχημα πόλης που ετοιμάζει η Honda, παρουσίασε επισήμως η ιαπωνική εταιρία.

Η πλατφόρμα “Honda e” εξελίχθηκε με γνώμονα τις αστικές συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να προσφέρει μία ικανοποιητική – αυτόν ακριβώς τον όρο χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες - οδηγική εμπειρία. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, στο νοητό κέντρο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα όχι μόνο να επιτυγχάνεται κατανομή βάρους 50:50, αλλά και ένα χαμηλό κέντρο βάρους για καλύτερη οδική συμπεριφορά. Η κίνηση, όπως ήταν γνωστό ευθύς εξαρχής, μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Εκείνο που δεν ήταν γνωστό είναι η χωρητικότητα της – υγρόψυκτης- μπαταρίας ιόντων λιθίου που φτάνει τα 35,5 kWh. Η φόρτισή της μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Τύπου 2 είτε σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) CCS2, επιτυγχάνοντας επαναφόρτιση κατά 80%, σε 30 λεπτά. Έτσι, διαθέτοντας αυτονομία άνω των 200 χιλιομέτρων, το “Honda e” θα μπορεί να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, με εξαιρετική άνεση.

Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη και στους τέσσερις τροχούς διασφαλίζοντας την απαιτούμενη ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες, ενώ αρκετά εξαρτήματά της είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο αλουμίνιο, μειώνοντας το βάρος προς όφελος των επιδόσεων και της ενεργειακής απόδοσης. Ο συνδυασμός των συμπαγών διαστάσεων με τους κοντούς προβόλους, προσφέρει στην επόμενη γενιά μικρών αυτοκινήτων αυξημένη ευελιξία για ευκολότερους ελιγμούς σε περιορισμένο χώρο.

Η φίσα φόρτισης του Honda e είναι ενσωματωμένη στο καπό, με φωτισμό LED ορατό μέσα από ένα διαφανές πάνελ – πολύ πρακτικό για τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να βλέπει τη φίσα και να παρακολουθεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Ενδείξεις στις δύο οθόνες αφής μέσα στο αυτοκίνητο απεικονίζουν το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ το γραφικό του συστήματος μετάδοσης κίνησης απεικονίζει την τρέχουσα ροή ενέργειας και την κατάσταση ανάκτησης και επαναφόρτισης.

Το νέο, μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda είναι ζωτικό στοιχείο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της μάρκας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι το 100% των ευρωπαϊκών της πωλήσεων θα αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα (διαφόρων τύπων ηλεκτρικά και υβριδικά) μέχρι το 2025. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία της Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά, που παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019, θα κάνει την εμφάνιση στη μορφή μοντέλου παραγωγής μέσα στη χρονιά.

Σημειώνουμε ότι η Honda έχει λάβει μέχρι στιγμής 31.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και οι πελάτες μπορούν να κάνουν online κράτηση για να έχουν προτεραιότητα στην παραγγελία τους στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία. Στις υπόλοιπες χώρες οι πελάτες μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους  μέσω των τοπικών επίσημων ιστοσελίδων της Honda.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 23 Ιουλίου 2019 10:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.