ενημέρωση 4:17, 7 August, 2020

Η Ρωσία αναπτύσσει το ταχύτερο ελικόπτερο στον κόσμο

Η ανάπτυξη του πολλαπλών χρήσιμου ελικοπτέρου υψηλής ταχύτητας Kamov Ka-102 με τέσσερις ρότορες ξεκίνησε στη Ρωσία το 2000. Το ελικόπτερο έχει μήκος 36 μ. Και έχει διάμετρο ρότορα άνω των 18 μέτρων. Έχει επίσης τον διαμήκη σχεδιασμό, δύο κύριους δρομείς και είναι επίσης εξοπλισμένος με δύο δρομείς μικρότερης διαμέτρου για οριζόντια πτήση, όπως σε αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρες.

Η ισχύς που παράγεται από δύο μονάδες ισχύος αεριοστροβίλων κατανέμεται μεταξύ των δρομέων μέσω κιβωτίων ταχυτήτων. Το ελικόπτερο μοιάζει αόριστα με το δίδυμο στρόβιλο Yak-60 της Σοβιετικής εποχής, το οποίο, σε αντίθεση με το Ka-102, δεν έχει πλευρικούς δρομείς. Με το ίδιο βάρος των 14,5 τόνων (εξαιρουμένου του καυσίμου), το ελικόπτερο μπορεί να παραλάβει 7 τόνους επιπλέον ωφέλιμου φορτίου ή 90 άτομα.

Έτσι, το βάρος απογείωσής του θα είναι κοντά στους 30 τόνους. Το Ka-102 θα αντικαταστήσει το σοβιετικό Mi-6, το οποίο παροπλίστηκε το 2004. Το πλήρωμα του ελικόπτερο θα αποτελείται από δύο άτομα. Το Ka-102 θα είναι ικανό να πετάει με ταχύτητα 500 km / h σε αποστάσεις έως και 1.100 χιλιόμετρα. το υψόμετρο πτήσης μπορεί να υπερβαίνει τα 4 χιλιόμετρα.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχει μόνο ένας ανταγωνιστής στο ρωσικό ελικόπτερο όσον αφορά την ταχύτητα - το πειραματικό Eurocopter-X3. Το ευρωπαϊκό ελικόπτερο μπορεί να αναπτύξει την ταχύτητα 472 km / h, η οποία αυτή τη στιγμή είναι παγκόσμιο ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ ελαφρύτερο από το Ka-102 και ανήκει σε διαφορετική κατηγορία φορτίου. Το ρωσικό ελικόπτερο έχει την ευκαιρία να κλέψει τον τίτλο του ταχύτερου ελικοπτέρου στον κόσμο από τον ευρωπαίο ανταγωνιστή του. Ένα πρωτότυπο του Ka-102 είναι να προχωρήσει στην πρώτη του πτήση ήδη το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 10:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.