ενημέρωση 4:45, 5 July, 2020

BMW, Microsoft & Internet of Things στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΒMW Group και Microsoft λανσάρουν μία νέα πρωτοβουλία που θα προωθήσει την εξέλιξη ενός ανοικτού Industrial IoT  (Internet of Things) και θα αναπτύξει μία κοινότητα από την οποία θα προκύψουν μελλοντικές λύσεις Industry 4.0. Τεχνολογικό πλαίσιο και ανοικτή κοινότητα θα μοιράζονται έξυπνες εργοστασιακές λύσεις στους τομείς αυτοκίνησης και παραγωγής, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα Industrial IoT.
 
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της έκθεσης Hannover Messe, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία αυτή που θα επιτρέψει αποδοτικές καινοτομίες στον τομέα παραγωγής. Στο σημερινό καθεστώς της βιομηχανίας, η παραγωγή και η κερδοφορία επιβραδύνονται από περίπλοκα, αποκλειστικά συστήματα που δημιουργούν μεγάλο όγκο δεδομένων και φρενάρουν την παραγωγικότητα.
 
Η πλατφόρμα OMP (Open Manufacturing Platform) έχει σχεδιαστεί για να καταρρίψει αυτά τα εμπόδια με τη δημιουργία ενός ανοικτού τεχνολογικού πλαισίου και μιας δια-βιομηχανικής κοινότητας. Αυτή, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη έξυπνων εργοστασιακών λύσεων που θα μοιράζονται οι συμμετέχοντες στη OMP από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Στόχος είναι η σημαντική επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα Industrial IoT, η μείωση του χρόνου αποτίμησης, η υποστήριξη της απόδοσης παραγωγής και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων της βιομηχανίας.
 
Βασισμένη στην πλατφόρμα cloud Microsoft Azure Industrial IoT, η Ανοικτή Πλατφόρμα Παραγωγής θα παρέχει αρχιτεκτονικά πρότυπα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα, βασισμένα σε ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα και μοντέλα δεδομένων.
 
Αξιοποιώντας περιπτώσεις χρήσης (use cases) και κωδικό δείγματος, τα μέλη και οι εταίροι της κοινότητας θα αναπτύξουν δικές τους υπηρεσίες και λύσεις, διατηρώντας τον έλεγχο των δεδομένων τους και την πνευματική ιδιοκτησία.
 
Έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000 μηχανές, ρομπότ και αυτόνομα συστήματα μεταφοράς συνδεδεμένα με την BMW Group IoT Platform, που βασίζεται στο cloud της Microsoft Azure, στο IoT και σε ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), το BMW Group προτίθεται να συμβάλλει με σχετικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) στην κοινότητα OMP.
 
Ένα παράδειγμα χρήσης της πλατφόρμας IoT της εταιρίας για τη δεύτερη γενιά αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς είναι το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, μία από τις 30 μονάδες του δικτύου παραγωγής και συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο. Αυτό επέτρεψε στο BMW Group να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία logistics, μέσω ενός κεντρικού συντονισμού του συστήματος μεταφοράς, αυξάνοντας την απόδοση του τομέα logistics. Στο μέλλον, θα είναι διαθέσιμες και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως ψηφιακά κυκλώματα ανατροφοδότησης, ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα και προληπτική συντήρηση, και ουσιαστικά θα εξελίσσονται μέσα στην κοινότητα OMP, με το BMW Group να διατηρεί τα δικαιώματα για την προϋπάρχουσα εταιρική πνευματική ιδιοκτησία - Intellectual Property (IP) και τα δεδομένα.
 
Μέχρι το τέλος του 2019 θα υπάρχει μία πρώτη ομάδα 4-6 εταίρων και τουλάχιστον 15 περιπτώσεις χρήσης που θα λανσαριστούν σε περιβάλλοντα παραγωγής.
 
Η κοινότητα είναι ανοικτή για κατασκευαστές και προμηθευτές, καθώς και για εταιρίες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:15

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.