ενημέρωση 2:01, 10 July, 2020

Πούτιν - η Ρωσία προσφέρθηκε να πουλήσει υπερηχητικά όπλα στον Trump

Η Μόσχα προσέφερε στην Ουάσιγκτον την ευκαιρία να αγοράσει ρωσικά υπερηχητικά όπλα αντί να αναπτύξει τη δική της, αποκάλυψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, επιδιώκουν να δημιουργήσουν αναλόγους.

Η αποκάλυψη βόμβας έγινε από τον πρόεδρο της Ρωσίας την Πέμπτη, καθώς μιλούσε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) στο Βλαδιβοστόκ.

"Έχω πει στον Donald [Trump]: Θέλετε να το πουλήσουμε [υπερηχητικά όπλα] σε σας; Και θα μπορούσαμε να εξισορροπήσουμε τα πάντα με αυτό ", δήλωσε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε πώς τα νέα ρωσικά όπλα θα μπορούσαν να ενταχθούν στις υπάρχουσες συμφωνίες ελέγχου όπλων.

Putin: Η εγκατάλειψη των ΗΠΑ από την INF δημιούργησε «θεμελιώδεις» κινδύνους για όλους, ανοίγοντας τον δρόμο προς τον «αδυσώπητο» αγώνα των εξοπλισμών
 
Putin: Η εγκατάλειψη των ΗΠΑ από την INF δημιούργησε «θεμελιώδεις» κινδύνους για όλους, ανοίγοντας τον δρόμο προς τον «αδυσώπητο» αγώνα των εξοπλισμών

Παραμένει ασαφές εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξετάσει την προσφορά, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να δημιουργήσει δικά της υπερήλικα όπλα.

"Λοιπόν, ίσως θα το κάνουν. Αλλά γιατί ξοδεύετε χρήματα όταν το έχουμε ήδη δαπανήσει και θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι σε αντάλλαγμα, χωρίς να βλάψουμε την ασφάλεια μας και για να δημιουργήσουμε ισορροπία ", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν σοβαρός για την προσφορά του ή αν ήταν ένα παράδειγμα πολύ τρομακτικού τρόλεϊ, καθώς η Μόσχα -όπως όλοι οι άλλοι- ήταν πάντα απρόθυμη να πουλήσει τα νεώτερα όπλα στο εξωτερικό ή τουλάχιστον, δημιούργησε ειδικές εκδόσεις εξαγωγής αυτών. Οι υπερσπονδιακοί πυραύλοι μπορούν να επιτύχουν πολύ υψηλές ταχύτητες, οι οποίες τους καθιστούν πιο δύσκολη - αν όχι αδύνατη - να παρεμποδίσουν τα υπάρχοντα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν τους βραδύτερους ομολόγους τους.

Ένα πλήθος νέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων, των λέιζερ, των πυραύλων κρουαζιέρας και των υποβρύχιων κινητήρων με κινητήρες πυρηνικής ενέργειας, αποκαλύφθηκαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας τον Μάρτιο του 2018. Ορισμένα από τα όπλα, όπως ένας πυροσωλήνας Kinzhal, σε δράση στο ευρύ κοινό. Άλλα συστήματα, συγκεκριμένα το συγκρότημα λέιζερ "Peresvet", καλύπτονται με μυστήριο και ο ακριβής σκοπός και οι δυνατότητές τους παραμένουν άγνωστοι.

Η ανακοίνωση του Πούτιν έκανε αρκετά μεγάλη φασαρία τότε, με τις ΗΠΑ να πηγαίνουν σε όλη τη διαδρομή από το να αρνούνται την ύπαρξη τέτοιων όπλων να ανακατευτούν για να δημιουργήσουν δικά τους. Φυσικά, η υπερχείλιση των όπλων έδωσε πολύ επικερδείς συμβάσεις για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, όμως δεν έχει παραχθεί μέχρι στιγμής τίποτα άλλο.
Πηγή: RT

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 10:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.