ενημέρωση 4:25, 22 October, 2019

Πούτιν - Η Μόσχα βοηθά το Πεκίνο να κατασκευάσει σύστημα προειδοποίησης επίθεσης που έχει μόνο Ρωσία και ΗΠΑ

Ένα σύστημα προειδοποίησης για την επίθεση με πυραύλους, το οποίο η Μόσχα βοηθά το Πεκίνο, θα αυξήσει δραματικά τις αμυντικές δυνατότητες της Κίνας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι μόνο η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα τέτοια τεχνολογία.

"Δεν νομίζω ότι θα ανοίξω ένα τεράστιο μυστικό εδώ, θα γίνει σαφές ούτως ή άλλως, βοηθώντας τους κινέζους εταίρους μας να δημιουργήσουν ένα σύστημα προειδοποίησης για την επίθεση με πυραύλους", δήλωσε ο Πούτιν στους υψηλόβαθμους επισκέπτες του 16ου συνάντηση της λέσχης συζήτησης Valdai στο θέρετρο του Σότσι της Μαύρης Θάλασσας την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες δύο χώρες του κόσμου που σήμερα οπλίζονται με τέτοια συστήματα.

Είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα που θα αυξήσει δραματικά τις αμυντικές δυνατότητες της Κίνας.

Το σύστημα προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων συνδυάζει επίγεια ραντάρ και δορυφορικές συστοιχίες στην τροχιά της Γης, τα οποία ανιχνεύουν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και υπολογίζουν την τροχιά τους. Τα δεδομένα στη συνέχεια μεταδίδονται σε ένα κέντρο εντολών όπου μπορεί να γίνει μια απόφαση για το πώς να αποκρούσει την επίθεση και να απαντήσει σε αυτήν.

Ο Ρώσσος ηγέτης είπε επίσης ότι η Κίνα που περιέχει είναι "αδύνατο εξ ορισμού", αναφερόμενος σε εμπορικό πόλεμο της Ουάσινγκτον ενάντια στο Πεκίνο, αμερικανικές αποστολές περιπολίας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και άλλες παρόμοιες κινήσεις από τις ΗΠΑ.

Εκείνοι που πραγματοποιούν τέτοιες προσπάθειες αποικοδόμησης και καταστροφής θα "βλάψουν και θα προκαλέσουν ζημιά στον εαυτό τους", προειδοποίησε ο Πούτιν. 

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.