ενημέρωση 4:20, 1 June, 2020

Ρωσία - εκτόξευσε ένα πύραυλο ICBM

  • Τα ρωσικά κρατικά νέα λένε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει επιτυχώς ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλλιο από το νέο υποβρύχιο του Borei A-class.
  • Ο πυραύλος ξεκίνησε από μια βυθισμένη θέση στη Λευκή Θάλασσα - στον ίδιο τόπο συνέβη ένα καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα τον Αύγουστο.
  • Ο πυραύλος, ο Bulava, θεωρείται ότι έχει καταστροφική χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου - 50 έως 60 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έπεσαν οι ΗΠΑ στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα . Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι ισχυρό, αυτό δεν σημαίνει ότι το ρωσικό ναυτικό χρησιμοποιεί το βλήμα για να απειλήσει τους αντιπάλους του - στην πραγματικότητα, είναι ένα αμυντικό όπλο.

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε με επιτυχία ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλλιο από το νέο υποβρύχιο κατηγορίας Borei Α, τον πυρηνικό κινητήρα Knyaz Vladimir ή τον πρίγκιπα Βλαντιμίρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας .

Ο πρίγκηπας Βλαντιμίρ είναι το πρώτο υποβρύχιο της κατηγορίας Borei A, το οποίο έχει καλύτερη μείωση του θορύβου και βελτιώνει τον εξοπλισμό επικοινωνίας στην τάξη Borei, δήλωσε ο Duitsman μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Insider.

Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας , ο πυραύλος ξεκίνησε από την περιοχή Arkhangelsk και ταξίδεψε χιλιάδες μίλια στη χερσόνησο της Καμτσάτκας στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας - σε ολόκληρη τη χώρα.

Ρωσία
Την Τρίτη, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι πυροδότησε ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλων σε ολόκληρη τη χώρα. 
Google Maps / Business Insider

Μόλις τεθεί σε λειτουργία - αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο - το στρατηγικό υποβρύχιο κατηγορίας Borei A θα μεταφέρει μέχρι 16 από τους πυραύλους Bulava με τέσσερις έως έξι πυρηνικές κεφαλές το καθένα, σύμφωνα με τους Times της Μόσχας .

Ο πυραύλος ξεκίνησε από μια βυθισμένη θέση στη Λευκή Θάλασσα - στον ίδιο τόπο συνέβη ένα καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα τον Αύγουστο. Στην περίπτωση αυτή, οι ρωσικοί μηχανικοί προσπαθούσαν να ανακτήσουν έναν πυραύλο " Skyfall " από το κρεβάτι της Λευκής Θάλασσας, όταν ο πυρηνικός αντιδραστήρας του όπλου εξερράγη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον επτά Ρώσων. Η αντιμετώπιση του συμβάντος από τη Ρωσία έχει αναφερθεί ως κάλυψη από ανώτερο υπάλληλο του Γραφείου Ελέγχου, Επαλήθευσης και Συμμόρφωσης του Γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Bulava είναι κατανοητό ότι έχει ένα καταστροφικό ωφέλιμο φορτίο - 50 έως 60 φορές τόσο ισχυρό όσο η βόμβα που έπεσαν οι ΗΠΑ στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα . Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι ισχυρό, αυτό δεν σημαίνει ότι το ρωσικό ναυτικό χρησιμοποιεί το βλήμα για να απειλήσει τους αντιπάλους του - στην πραγματικότητα, είναι ένα αμυντικό όπλο.

Το Bulava "αποτελεί μέρος της στρατηγικής αποτρεπτικής δύναμης της Ρωσίας, οι πυραύλοι δεν προορίζονται για κανονική μάχη", δήλωσε ο Duitsman στο Insider. "Οι βαλλιστικοί βλήτοι που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχια και τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων αποτρέπουν έναν εχθρό να σας επιτεθεί με πυρηνικά όπλα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να καταστραφούν όλα τα υποβρύχια".

Οι Αμερικανοί ομολόγοι στο Borei και το Bulava - τα υποβρύχια της κατηγορίας Ohio και οι βλήτοι Trident II - είναι πιο ισχυροί σε συνδυασμό από τις ρωσικές προσφορές. Η τάξη του Οχάιο μπορεί να μεταφέρει 24 βλήματα Trident II, τα οποία έχουν μεγαλύτερο εύρος στα 12.000 χιλιόμετρα, ταχύτητα Mach 24 και ωφέλιμο φορτίο 2.800 χιλιογράμμων. Όμως, όπως σημειώνει ο Duitsman, η τάξη του Οχάιο είναι 20 ετών και η αντικατάστασή του, η τάξη της Κολούμπια, δεν έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει μέχρι το 2031.

Πηγή; B.I

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 09:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.