ενημέρωση 5:28, 11 November, 2019

Nano Cellulose Vehicle - η Ιαπωνία κυκλοφορεί φιλικό προς το περιβάλλον supercar από την WOOD στο Tokyo Motor Show

Το υπουργείο περιβάλλοντος της Ιαπωνίας παρουσίασε ένα μοναδικό supercar από κυτταρίνη και γεωργικά απόβλητα. Ενώ είναι σχετικά ελαφρύ, είναι ακόμα σε θέση να γροθιά πάνω από το βάρος του, όταν πρόκειται για δύναμη και αντοχή.

Ονομάστηκε το Nano Cellulose Vehicle (NCV), το αυτοκίνητο έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Ο σχεδιασμός του είναι τόσο επιθετικός και φουτουριστικός που ίσως να μην υποθέσετε ότι είναι κατασκευασμένο από φυτικό υλικό.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του κύτους, όπως η στέγη, οι πόρτες και η κουκούλα, περιλαμβάνουν τη χρήση κυτταρινικής νανοφλοιώσεως (CNF), μιας ουσίας που περιέχει γεωργικά απόβλητα. Αυτό το υλικό αφήνει προφανώς ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα και είναι κατά πάσα πιθανότητα φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα περισσότερα από τα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται από υλικό «προερχόμενο από φυτά» © Global Look Press / Michael Steinebach Πηγή: AFLO

"Το νανοφλοιώδες κυτταρίνης είναι ουδέτερο από άνθρακα" ξύλινο "υλικό, οπότε μπορούμε να αναμένουμε ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2, έτσι ώστε να είναι φιλικό για το περιβάλλον μας", ανέφερε ο Toshio Kon, διευθυντής ομάδας του τμήματος ανάπτυξης οχημάτων μετατροπής. στην παράσταση.

Οι προγραμματιστές ισχυρίζονται CNF είναι πέντε φορές πιο ισχυρή από χάλυβα, αλλά μόνο το ένα πέμπτο του βάρους. Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του οχήματος, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα είναι εξίσου φιλικό προς το περιβάλλον με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Πηγή: RT 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 08:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.