ενημέρωση 1:48, 23 September, 2020

Το μπουφάν που σώζει ζωές ποδηλατών

Αναμφισβήτητα ευπαθείς χρήστες της οδού είναι οι ποδηλάτες αφού κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Βασικά Στοιχεία Οδικής Ασφάλειας (Traffic Safety Basic Facts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 2.000 άνθρωποι που οδηγούν ποδήλατο σκοτώνονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μέρος της ευπάθειας αυτής οφείλεται στην ελλιπή ή και κακή επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών αυτοκινήτων. Αυτήν ακριβώς την αδυναμία έρχεται να μετριάσει ή ακόμα και να εξαλείψει το πρωτότυπο Emoji Jacket της Ford.

«Ζούμε και οδηγούμε σε ένα κόσμο όπου η επικοινωνία είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Αλλά πολύ συχνά, η επικοινωνία μεταξύ οδηγών και δικυκλιστών μπορεί να έχει τη μορφή ενός κορναρίσματος ή μιας άσεμνης χειρονομίας. Οι δικυκλιστές συχνά πρέπει να αφήσουν το τιμόνι για να επικοινωνήσουν. Το Emoji Jacket χρησιμοποιεί έναν παγκοσμίως κατανοητό τρόπο επικοινωνίας ώστε οι εντάσεις να μπορούν να μετριαστούν – και όλοι θα μάθουμε να μοιραζόμαστε το δρόμο, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της καμπάνιας "Share The Road".» δηλώνει ο Emmanuel Lubrani, “Share The Road”, Ford of Europe.

Το πρωτοποριακό jacket της Ford περιλαμβάνει ένα πάνελ από LED σώματα, τα οποία μπορούν να απεικονίζουν:

• Ένα από τα τρία emojis

• Βέλη

• Σήμα κινδύνου

Ο δικυκλιστής ενεργοποιεί κάθε emoji, τους δείκτες πορείας και το σήμα κινδύνου με τη βοήθεια ενός ασύρματου τηλεχειριστηρίου που βρίσκεται τοποθετημένο στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Σημειώνουμε ότι από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, πριν από 20 και πλέον χρόνια, τα Emojis θεωρούνται από πολλούς ως η πρώτη γλώσσα που γεννήθηκε από τον ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα, δε, με σχετική έρευνα (Emoji Trend Report), οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω των Emojis παρά με ένα τηλεφώνημα.

«Τα Emojis έχουν καθιερωθεί ως βασικό στοιχείο της γλώσσας με την οποία εκφραζόμαστε. Ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούμε για να υποδηλώσουμε εκφράσεις του προσώπου, χιούμορ ή σαρκασμό, τα Emojis μας επιτρέπουν να εκφράζουμε άμεσα τα συναισθήματά μας. Αυτό το jacket που δημιουργήθηκε σε συνάρτηση με την καμπάνια “Share the Road” της Ford επιτρέπει στους αναβάτες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και δημιουργεί ένα σημαντικό συναισθηματικό κρίκο ανάμεσα σε αυτούς και τους άλλους χρήστες των δρόμων.» δηλώνει ο Dr. Neil Cohn PhD, assistant professor, Department of Communication & Cognition at Tilburg University, Ολλανδία.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας “Share The Road” της Ford, που επιδιώκει να καλλιεργήσει αρμονικές σχέσεις ανάμεσα στους χρήστες των δρόμων υπογραμμίζοντας την πεποίθηση της εταιρείας ότι να να διευκολύνουμε περισσότερους δικυκλιστές να κινούνται με ασφάλεια, κυρίως στις μικρές διαδρομές, είναι κάτι που προσφέρει όφελος σε όλους τους κατοίκους μιας πόλης.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 11:51

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.