ενημέρωση 4:19, 24 October, 2020

Ευρώπη - είναι πολύ πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο στην ανάπτυξη 5G, προειδοποιούν κορυφαίοι φορείς της βιομηχανίας

Μια ομάδα άνω των 50 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας και βιομηχανίας επέκρινε τα μέλη της ΕΕ που υστερούν έναντι άλλων χωρών στην ανάπτυξη δικτύων 5G, ζητώντας επείγοντα μέτρα προτού να είναι πολύ αργά για να καλυφθεί το κενό.

Η τελευταία ανάλυση της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για τη Βιομηχανία (ERT), που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, δείχνει ότι η πρόοδος του μπλοκ των 27 εθνών στην ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς είναι πολύ αργή, σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, ειδικά τη Νότια Κορέα , Ελβετία και Κίνα.

«Η ανησυχία αυξάνεται ότι η Ευρώπη είναι πολύ πίσω από άλλες περιοχές του κόσμου, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί δύο κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κινητής υποδομής», ανέφερε η έκθεση.

Η ERT περιέγραψε τις δυσκολίες τόσο στην εμπορευματοποίηση όσο και στην ανάπτυξη υποδομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, περισσότερα από τα μισά κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει εμπορικές υπηρεσίες 5G, ενώ οι χώρες της ΕΕ συνολικά έχουν λιγότερους από δέκα σταθμούς βάσης 5G ανά εκατομμύριο πολίτες. Η έκθεση πρόσθεσε ότι υπήρχαν «εξίσου κακές» τιμές αναβάθμισης της υποδομής 4G σε 5G.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, η Νότια Κορέα είχε περίπου 1.500 πύργους 5G ανά εκατομμύριο πέρυσι. Η Κίνα ανακοίνωσε προηγουμένως σχέδια για εγκατάσταση 600.000 επιπλέον σταθμών βάσης έως το τέλος του έτους.

«Δεν είναι πολύ αργά για να κλείσει το χάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Κίνα», σημείωσε η ομάδα επιχειρηματικών ηγετών. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες πρέπει να δράσουν γρήγορα, πρόσθεσαν.

Η δήλωση της ομάδας σχετικά με την κακή κατάσταση του τομέα 5G στην Ευρώπη ήρθε την ίδια μέρα που συνήλθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συζητήσει πώς να ενισχύσει την ανάπτυξη των υπερ-γρήγορων δικτύων. Οι αξιωματούχοι έπρεπε να παραδεχτούν ότι η ανάπτυξη 5G δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί και ότι η ανάπτυξη καθυστερεί λόγω κλειδώματος του ιού coronavirus.

«Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε για την ταχεία ανάπτυξη του δικτύου χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», δήλωσε η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρώπη για την ψηφιακή εποχή.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.