ενημέρωση 4:19, 24 October, 2020

Ταχύτερη από μια πτήση Μόσχα-Λονδίνο! - Η Russian Soyuz ετοιμάζει ταχύτερο ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα ρωσικό διαστημικό σκάφος Soyuz, το οποίο πρόκειται να παραδώσει το πλήρωμα της επόμενης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σε χρόνο ρεκόρ, τοποθετήθηκε στο μαξιλάρι εκτόξευσής του, στο εμβληματικό κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν.

Προετοιμασίες για την ανύψωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη, στην εγκατάσταση. Ο πύραυλος Soyuz-2.1a και το πλοίο πληρώματος Soyuz MS-17 μεταφέρθηκαν έξω από την αίθουσα συγκέντρωσης την Κυριακή το πρωί, ανέφερε ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Roscosmos.

 Αφού χωρίσει από τον πύραυλο εκτόξευσης, το Soyuz, με τρία μέλη του πληρώματος θα ταξιδέψει στο ISS. Ενώ η φύση της αποστολής είναι ρουτίνα, το ταξίδι ξεχωρίζει για την προγραμματισμένη ταχύτητά του. Το σχέδιο πτήσης περιλαμβάνει μόνο δύο τροχιές πριν από ένα ραντεβού με το Διαστημικό Σταθμό και θα διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες. Αυτό είναι ταχύτερο από μια πτήση Μόσχα προς Λονδίνο. 

Οι επανδρωμένες αποστολές στο εργαστήριο σε τροχιά απαιτούν επί του παρόντος περίπου έξι ώρες μεταξύ ανύψωσης και ελλιμενισμού. Ωστόσο, οι διαστημικοί μεταφορείς Progress πραγματοποιούν ταχύτερα ταξίδια εφοδιασμού από το 2018, όταν το Progress MS-09 έφτασε στον προορισμό του σε περίπου τρεις ώρες και 40 λεπτά.

Το πλήρωμα της εκτόξευσης της Τετάρτης περιλαμβάνει τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Ρύζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και τον αστροναύτη της NASA Kathleen Rubins.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:46

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.