ενημέρωση 3:56, 28 November, 2020

λανσάρισμα για να ξεκινήσει υπερηχητικά οχήματα από το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

Η stratolaunch αναπτύσσει ένα επαναχρησιμοποιήσιμο υπερηχητικό όχημα σχεδιασμένο να εκτοξεύεται από το γιγαντιαίο αεροσκάφος της εταιρείας . η εταιρεία, την οποία η συνιδρυτής της microsoft paul allen ιδρύθηκε το 2011, αρχικά σχεδίαζε να εκτοξεύσει δορυφόρους χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών 385 πόδια (117 μέτρα).

Η stratolaunch δήλωσε ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ενός οχήματος που ονομάζεται talon-A. το όχημα τροφοδοτείται από έναν πυραυλοκινητήρα υγρού-προωθητικού και θα εκτοξεύεται από τα αεροσκάφη της εταιρείας με ταχύτητες τουλάχιστον πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, αλλιώς γνωστός ως mach 5.

λανσάρισμα για να ξεκινήσει υπερηχητικά οχήματα από το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

«το stratolaunch talon-A είναι ένα ευέλικτο, υψηλής ταχύτητας δοκιμαστικό χτίσιμο για επιθετική υπερηχητική, υπερηχητική άμυνα και υπερηχητική Ε & Α», δήλωσε η εταιρεία σε ενημερωτικό δελτίο για το πρόγραμμα.

το επαναχρησιμοποιήσιμο τάλλον-ένα μήκος 28 πόδια, με άνοιγμα φτερών 11,3 πόδια και βάρος εκτόξευσης περίπου 6.000 κιλών. τρία από τα οχήματα μπορούν να χωρέσουν στο αεροσκάφος ανά πάσα στιγμή.

λανσάρισμα για να ξεκινήσει υπερηχητικά οχήματα από το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

το talon-a 'θα πραγματοποιήσει πτήση μεγάλης διάρκειας με υψηλό mach και θα επιστρέψει για μια αυτόνομη, οριζόντια προσγείωση σε έναν συμβατικό διάδρομο », περιγράφει η stratolaunch. «θα είναι επίσης ικανό για αυτόνομη απογείωση, με δική του δύναμη, μέσω ενός συμβατικού διαδρόμου»

«Τα υπερηχητικά testbeds μας θα χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την αναγέννηση των υπερηχητικών τεχνολογιών για την κυβέρνησή μας, τον εμπορικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο» , δήλωσε ο Jean Floyd, διευθύνων σύμβουλος της stratolaunch, σε μια δήλωση στον ενημερωμένο ιστότοπο της εταιρείας.

λανσάρισμα για να ξεκινήσει υπερηχητικά οχήματα από το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο

Εκτός από το talon-A, το stratolaunch αναπτύσσει ένα διαστημικό αεροπλάνο που ονομάζεται μαύρος πάγος, «ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό αεροπλάνο που επιτρέπει προηγμένες δυνατότητες σε τροχιά και επιστροφή φορτίου». Τα αρχικά σχέδια είναι βελτιστοποιημένα για εκτόξευση φορτίου, με μια παραλλαγή παρακολούθησης ικανή να μεταφέρει πλήρωμα.

Όλα αυτά εξαρτώνται από το στρατόπλοιο αεροσκάφος το οποίο, επί του παρόντος, έχει αρκετή χρηματοδότηση για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του talon-A, τουλάχιστον μέσω ενός επερχόμενου υπερηχητικού τεστ πτήσης. το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας ζητά το επαναχρησιμοποιήσιμο δοκιμαστικό όχημα talon-A, καθώς και το αεροπλανοφόρο διπλού άξονα, πλάτους 385 ποδιών για να τεθεί σε λειτουργία το 2022.

 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.