ενημέρωση 8:43, 4 March, 2021

Το θρυλικό ρωσικό σύστημα 1L222M εντοπίστηκε στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία

Αποδείχθηκε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν το θρυλικό συγκρότημα ραδιοπαρακολούθησης 1L222M Avtobaza-M στο έδαφος της Συρίας.

Το επίγειο συγκρότημα παρακολούθησης εντοπίστηκε στη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία. Το σύστημα έχει ήδη καταφέρει να καταστρέψει πολλά αεροσκάφη τακτικής επίθεσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ήταν αυτό το σύστημα που ανάγκασε τον αμερικανικό στρατό να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά και τακτικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά του κοντά στα σύνορα της Συρίας, καθώς θα τα χάσουν πολύ γρήγορα.

Το σύστημα Avtobaza-M εξασφαλίζει 100% επιτυχία στην κατάσχεση του ελέγχου επί των εχθρικών UAV είτε για να τα καταστρέψει είτε να τα προσγειώσει με επιτυχία σε μια καθορισμένη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν διαθέτει επίσης το ρωσικό συγκρότημα ραδιοπαρακολούθησης. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, ο ιρανικός στρατός θα μπορούσε να συλλάβει ή να καταστρέψει με επιτυχία πολλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη του συστήματος έχει στερήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την ευκαιρία να στείλουν τα αναγνωριστικά αεροσκάφη τους σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις. Επιπλέον, ο στρατός των ΗΠΑ αναγκάστηκε στην πραγματικότητα να αρνηθεί από τη χρήση drone αναγνώρισης.

Πηγή: Pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.