ενημέρωση 8:17, 26 May, 2022

Το Rutube περιλαμβάνει Positive Technologies για την αντιμετώπιση των συνεπειών των κυβερνοεπιθέσεων

Οι ειδικοί της Positive Technologies εργάζονται πάνω σε αυτό το πρόβλημα με τους υπαλλήλους της Rutube εδώ και δύο ημέρες

ΜΟΣΧΑ, 11 Μαΐου. /TASS/. Το Rutube συμμετείχε πολλές ομάδες εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας ειδικών από το κέντρο ασφαλείας Positive Technologies, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κυβερνοεπίθεσης της 9ης Μαΐου, ανέφερε η ιστοσελίδα στο κανάλι της στο Telegram.

"Για τη διερεύνηση της επίθεσης και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, συμμετείχαν πολλές ομάδες εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας ειδικών από το κέντρο Positive Technologies. Οι ειδικοί της Positive Technologies εργάζονται πάνω σε αυτό το πρόβλημα με τους υπαλλήλους της Rutube εδώ και δύο ημέρες", η δήλωση λέει.

«Υπάρχει πολλή δουλειά, επειδή η υποδομή του Rutube είναι αρκετά μεγάλη και πολύπλοκη, και αναζητούμε να βρούμε ολόκληρο το σύνολο των εργαλείων χάκερ σε όλα τα μέρη του Rutube, προκειμένου να αποκλείσουμε πιθανούς τρόπους επιστροφής των χάκερ», λέει ο Positive. Επικεφαλής της ομάδας απόκρισης της πληροφορικής ασφάλειας της τεχνολογίας Denis Goydenko.

Στις 9 Μαΐου, η Rutube υπέστη «την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση» σε όλη την ιστορία της, δήλωσε η εταιρεία στο TASS. Οι τεχνικοί ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι το τρίτο μέρος δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση ούτε στο αρχείο βίντεο ούτε στον πηγαίο κώδικα.

Η επίθεση κατέστρεψε πάνω από το 75% των βάσεων δεδομένων και της υποδομής της κύριας έκδοσης και έως και το 90% των αντιγράφων ασφαλείας. Η κύρια επιπλοκή, σύμφωνα με τεχνικούς ειδικούς, είναι η αποκατάσταση της υποδομής, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες διακομιστές, καθένας από τους οποίους απαιτεί χειροκίνητη αποκατάσταση. Επί του παρόντος, η εταιρεία απέχει από το να κάνει προβλέψεις για το πότε η πλατφόρμα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Μαΐου 2022 09:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.